Quantcast

Naočare za decu

tastinapraznine

Obećava
Poruka
68
Imam utisak da mi devojčica od 7 godina ne vidi dobro. Gde bi ste mi preporučili da je vodim na pregled: Dom Zdravlja, Optika (imaju ambulantu), neka klinika, privatnik. Svesna sam da kada jednom odem na pregled negde, da ću tu ići i na dalje.
Hvala za pomoć.
 

ljupče

Zainteresovan član
Poruka
364
Ja ih nosim od četvrtog razreda osnovne škole, i dok nisam otišla kod dobrog oftamologa u pubertetu mi je puno porasla dioptrija - taj lekar mi je napravio kombinaciju stakala i to je stalo i do dan danas. vaše dete ako zaista ima nekih problema se već naviklo da "gleda" svet tako kako ga vidi i snalazi se, zato nemojte žuriti već se doobro raspitajte, sigurno znate više roditelja čija deca nose naočare
 

gost 10000

Veoma poznat
Poruka
10.852
jao, bože....ljoopče... ne savetooj pogrešno i gloopo..............tebi se kratkovidost javila u i kao posledica pooberteta.....kada je pooberet prošao...tako se završio i rast dioptrije...ostao je konstantan...........i to nema veze sa oftalmologom.......ovom dete ne može da "se navikne" ..na kratkovidost..niti treba ne daj bože da se navikava...ne živi u konc logoru...kada se javi kratkovidost u detinjstvu...redovnim nošenjem naočara...u poobertetu može i da se smanji dioptrija... ......dete obavezno mora kod oftalmologa ....ne kod privatnika.......očna klinika u beogradu..........za pregled i za sve.....a veroojem da i optika radi sasvim dobro...
 

ljupče

Zainteresovan član
Poruka
364
Dobrog oftamologa koji mi je napravio kombinaciju sfernog i cilindričnog stakla sam srela u šestom osnovne, prve naočare dobila u četvrtom osnovne. Rezultat: od dioptrije -0.5 otišla za dve godine na -4.25 - ja nisam lekar, inženjer sam, što znači da znam da pubertet traje malo duže
Izvini moonja, ali kada je otišao Geathl..(tako nekako beše naziv firme iz hrvatske), morala sam u inostranstvu da pravim naočare jer nisu mogli u Nišu da ih prave.
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
To je bio Getaldus. I meni su nekad (u vreme sankcija) naručivali stakla iz Belgije i to preko Mađarske, ali to vreme je srećom, prošlo. Sada u svim velikim očnim kućama imaju sva stakla na lageru.
 

DBiksi

Obećava
Poruka
70
Ja bih isto preporucila Institut za majku i dete.
Moj sin nosi naocare od pete godine (sad ima devet), prvo smo isli kod jednog privatnika, pa promenili, ali tek su nam na Institutu dovoljno ulivali poverenja da bismo tu i ostali.
 

mojra

Ističe se
Poruka
2.555
idite odmah jer ako je urodjena kratkovidost u pitanju, ona moze da se delimicno koriguje do 8 godine zivota. kasnije napredovanje kratkovidosti moze da se zaustavi ili uspori ali se rezultati ne mogu porediti sa onima koji se dobijaju pre 8 godine - tj izgubljene desetine vida su nepovratno izgubljene.
nemojte gubiti vreme, oftamologa mozete uvek promeniti.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.