Namešten konkurs za posao u Agenciji za borbu protiv korupcije

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Namešten konkurs za posao u Agenciji za borbu protiv korupcije
T.S. | 23. 09. 2014. - 06:28h | Foto: M. Perić | Komentara: 24

Zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije pokušali su da nameste konkurs za zapošljavanje saradnika u stručnoj službi. Posle više prigovora jednog od kandidata, ceo konkurs je poništen.

Prema dokumentaciji o tome kako je tekao konkurs i pisanju portala Pištaljka, vidi se da je konkursna komisija, sastavljena od zaposlenih u Agenciji, nezakonito favorizovala jednog kandidata, a zatim je formirana nova komisija koja je utvrdila da nijedan prijavljeni kandidat ne ispunjava uslove. Prva komisija je ocenjivala kandidate najvišim ocenama, a druga ih je sve oborila na istom testu. Direktorka Agencije Tatjana Babić poništila je konkurs rešenjem od 8. septembra.

Ništa nije nameštano. Upravo suprotno. Žalbena komisija je poništila konkurs jer je uvažila primedbe kandidata. Nije bilo namere da se nešto namesti, već se radi o propustu i nenamernoj grešci - rekao je juče za „Blic“ Vladan Joksimović, zamenik direktorka Agencije, na primedbu novinara da je ironično da u Agenciji za borbu protiv korupcije rade ljudi koji nameštaju konkurse.

Kako je utvrđeno, članovi konkursne komisije Agencije Milan Prebiračević i Maja Milenković su suprotno propisima prihvatili prijavu „favorizovanog kandidata“ Mirka Čolića i ocenili ga na testiranju bolje od svih ostalih kandidata. Nepravilnost je utvrdio Stanko Simić, jedan od kandidata koji nije prošao konkurs i koji se žalio.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/49...za-posao-u-Agenciji-za-borbu-protiv-korupcije

Pokusali da nameste konkurs u agenciji za borbu protiv korupcije?! Instituciji koja bi trebalo da sprovodi zakone. Dno dna. Naprednjacka reforma drzave.:dash::dash:

Spinovanje.

Ova vest u stvari prikazuje naprednjake u pozitivnom svetlu...

Eto, bilo nepravilnosti, uvažila se žalba kandidata (????) u instituciji u kojoj inače niko do sada nije zaposlen bez debelih veza, stranačkih leđa, i nameštenih konkursa...:per:

Da nije bilo na sajtu Pistaljka, ovoga ne bi bilo (ponistenja konkursa).

Spinovanje.

Ova vest u stvari prikazuje naprednjake u pozitivnom svetlu...

Eto, bilo nepravilnosti, uvažila se žalba kandidata (????) u instituciji u kojoj inače niko do sada nije zaposlen bez debelih veza, stranačkih leđa, i nameštenih konkursa...:per:

Ma gde ih prikazuje. Na svim nivoima je korupcija. Preuzeli su sve od zutaca. Samo ovi imaju problem kako sto pre uhlebiti sve nezadovoljnije clanstvo.

- - - - - - - - - -

Pre ce biti da su se sukobili u samom vrhu Agencije ciji/cija ce mali/mala biti primljen/a.

Ma gde ih prikazuje. Na svim nivoima je korupcija. Preuzeli su sve od zutaca. Samo ovi imaju problem kako sto pre uhlebiti sve nezadovoljnije clanstvo.

Znam ja to. Ali onima koji ne znaju će ovo zvučati do yaya...

Jesi li u poslednjih 10-12 godina čuo uopšte za neki konkurs u nekoj od 100 agencija, a kamoli za njegovo poništenje?

Tipično spinovanje, pokarabasila se dvojica koja inače već godinama rade za tu istu Agenciju, pa jedan imao jača leđa, a drugi zna sistem, i verovatno ima leđa sa strane...:per:

- - - - - - - - - -

Pročitao sam Pištaljku sada, i oni, faktički, samo prenose situaciju koja se već dogodila.

Kada se taj članak pročita, sve postaje jasno...:per:

- - - - - - - - - -

Pre ce biti da su se sukobili u samom vrhu Agencije ciji/cija ce mali/mala biti primljen/a.

To, to...:per:

Treba da se uvede surova provera imovine, do 10. kolena udaljeno po porodicnom stabu, za zaposlene tamo, a proveriti i prijatelje, kumove... sve zivo. Pa neka rade. I neka im se meri ucinak.

Za mene su ministarstvo zdravlja kao i klinike najvece gnezdo nepotizma. Ko leci Srbe ne zelite da znate. I za te institucije je normalno da se na ovaj nacin prepucavaju. Ko ce proci od koga, jer ima puno klanova.

Ovaj slucaj moze da se ispinuje i da se prikaze kao eto Agencija je reagovala, ali u to mogu da poveruju samo njihovi poslusnici. Nije problem primiti nekoga preko veze, preporuke, ali zna se kakav taj mora da bude. Ne dzabalebaros kao sto ih je 99,99% u drzavnim i javnim sluzbama.

- - - - - - - - - -

Znam ja to. Ali onima koji ne znaju će ovo zvučati do yaya...

Jesi li u poslednjih 10-12 godina čuo uopšte za neki konkurs u nekoj od 100 agencija, a kamoli za njegovo poništenje?

Tipično spinovanje, pokarabasila se dvojica koja inače već godinama rade za tu istu Agenciju, pa jedan imao jača leđa, a drugi zna sistem, i verovatno ima leđa sa strane...:per:

- - - - - - - - - -

Pročitao sam Pištaljku sada, i oni, faktički, samo prenose situaciju koja se već dogodila.

Kada se taj članak pročita, sve postaje jasno...:per:

- - - - - - - - - -

To, to...:per:

Bio si u pravu evo jedne vec se javila na ovu temu. Kao po komandi.

Back