Namerno se "spustiti"...

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
Ovo će biti duga tema, pa da budem kratka na početku:
Ivo Andrić je rekao: "Umjetnost je uzdići se do jednostavnosti".

U poslednjih nekoliko godina, ja sam sebe namerno i bukvalno promenila. Uostalom, to je i ovde očigledno (član sam od 2005. kako sam tada pisala i pričala, a kako sad- potpuno različite osobe, rekao bi neko...)

I tako, nije to bilo odjednom, postepeno...od "ambivalentna sam", pa "svejedno mi je" do "ma, zabole me bre"
:lol:
Smešno, ali tačno. Ili je tužno?
Zašto? Zato što sam primetila da manje patim. Ustvari, više uopšte ne patim. Patnju je zamenio neki primitivni bes, ako je uopšte "bes", jer sam se ja spustila toliko nisko da više "ne mož' ni da me uvrediš". Zaebancia.

Neki tip reče ovde na Krstarici "Od kad sam se proseljačio, krenulo me" . Hahaha! Ja od kad sam pala ne na dno, nego još 100 km ispod, živim neki nedefinisani život i pitam ja vas, da li je bolje biti glup i srećan, ili je šteta uništiti sopstveni potencijal i to namerno? (Sad sama sebi zvučim kao neki stranac...ali "bolE me Qratz" mantra me učinila osobom koja se makar svaki dan ismeje nečemu)

P.S. mrzi me i da kucam i da vodim tzv "intelektualne razgovore" sa bilo kim...jedino sam ovde na Forumu iole ozbiljna, daleko lakše je biti prost.

Suština je vrlo jednostavna.

- - - - - - - - - -

Hahaha! Ja od kad sam pala ne na dno, nego još 100 km ispod, živim neki nedefinisani život i pitam ja vas, da li je bolje biti glup i srećan, ili je šteta uništiti sopstveni potencijal i to namerno? (Sad sama sebi zvučim kao neki stranac...ali "bolE me Qratz" mantra me učinila osobom koja se makar svaki dan ismeje nečemu)

P.S. mrzi me i da kucam i da vodim tzv "intelektualne razgovore" sa bilo kim...jedino sam ovde na Forumu iole ozbiljna, daleko lakše je biti prost.

Skratih malo, to se zove pakao ega. Sto svi koji kriticki razmisljamo moramo da prodjemo.

To be in ego is to be in hell; to have no ego is to be in heaven.

Ovo je baš dobra tema...
Naravno da je bolje biti glup i srecan,problem je sto mi nikada nismo ni valjali,jer da smo valjali,valjali bi i sada.Vidi se to po detetu,od malih nogu.Ti samo treba da shvatiš da nikad nisi ni bila pametna,ja jesam i sada me boli šura,stalno mislim da mi je lepše nego što zaslužujem

Ovo je baš dobra tema...
Naravno da je bolje biti glup i srecan,problem je sto mi nikada nismo ni valjali,jer da smo valjali,valjali bi i sada.Vidi se to po detetu,od malih nogu.Ti samo treba da shvatiš da nikad nisi ni bila pametna,ja jesam i sada me boli šura,stalno mislim da mi je lepše nego što zaslužujem

Netačno
Imam IQ preko 150 po Katelovoj skali
Pisala sam negde o tome (završavala po 2 razreda za 1 godinu, itd. )

Prvo što sam uradila pri "spuštanju" tačno kako je rekao @4thman morala sam da "progutam knedlu" i prvo promenim rečnik. " 'Oću D'UZMEM da se kupam" Lol.
Ne mogu ni sebi da objasnim tačan razlog početka svega ovoga, da li je to bio neki moj svesni, podsvesni ili nesvesni "eksperiment", ili sam prosto patila tako, nemam pojma sad.

Nego, razlog zbog kojeg sam uopšte počela temu je što sam "prevazišla samu sebe" i primetila da sam "podivljala", eno na temi "Žene pitaju, muskarci odgovaraju" skoro sam uništila jednu devojku koja možda nema moj IQ, ali je fina i pristojna, a ja se prozlila pa joj se "nakacila".
Ima tu malo i ovog što je rekao @georgejune "da vidim dokle mogu da idem" ili dokle će taj neko drugi, ali ja sam izgubila vokabular, hvatam sebe da sam na post jedne žene koja je upotrebila reč "koherentan" bukvalno rekla sebi"A?"
Nekada sam i ja komunicirala slično.
I verujte, uopšte mi NE nedostaju ti razgovori.

Ali rekoh da se ipak zaustavim, da prikočim loma, dok nije došlo dotle da odem u kaVanu i viknem: "Dajder mala 'vamo jedno 'ladno!" :lol:

Msm...treba postaviti negde granicu, da se ne strmoglavim ako nastavim ovim tempom...

- - - - - - - - - -

I ju kol'ki post! Izvin'te...baš palamudim.
Nego ipak mislim da je mene trebalo za nešto pametno iskoristiti. Znam, znam, živim u Srbiji ali ipak...

Razvoj Ega u neEgo...
To ne moze da ide lako, jer smo od malena nauceni da volimo sebe, na poprilicno sebican nacin, ne svi naravno ali mislim da vecina radi tako.
No, opet ako ne volimo sebe, ne mozemo nikog drugog voleti, u postavci kakvu sada imamo...

Kelpieni...

Poslednja izmena:
Утисак је да овим бежиш од неког проблема који имаш сама са собом а који ти није ни мало лако да решиш/превазиђеш. Ипак, овим путем којим си кренула ћеш, иако ти је наизглед боље, себи само направити већи проблем (а и другима видим). Под претпоставком да је то што си рекла о себи из прошлости тачно - ови поступци ће временом стварни почети да утичу на тебе у смислу навика и неких лоших особина, постаћеш временом и стварно "плитка" личност а тиме и незадовољнија јер, опет судећи по ономе што си рекла о себи, ово што сада радиш ниси ти нити је то твоја природа. Или јесте?

Baš zato što živiš u Srbiji treba da ti je jasno da IQ možeš okačiti mačku o rep,ukoliko si nesposobna za život i nepravde,ako se ne ugurivaš gde ti je mesto i nije,i ako nisi namazana ko indijanac

- - - - - - - - - -

Probaj da prevariš i ukradeš,biće ti lakše

Ipak će ova tema, izgleda, biti kratka, jer nisam htela da je postavim na taj način da se govori o meni nego o ovom da ne kažem fenomenu u vreme "Parova" , "Zadruge" itd i preispitivanja svega i svačega

Moj otac je rekao...Eto, opet stavljam sebe za primer...ovako: ljudi, ne samo moj otac, ljudi u penziji su ogorčeni i otvoreno govore kako su pogrešili što su išli u školu, i sve radili OK kad bolje prolaze ovi što jedva govore srpski

Sad je pitanje da li se treba priključiti većini ("Carevo novo odelo")

Poslednja izmena od moderatora:

Intelektualni ili pak prostački razgovori su deo intelektualnog ili prostačkog programa. Oba će ti bildovat' ego.
Da ti čiko da kada već tražiš ;) malo priče o biću...onome što ne "pada ni gore ni dolje"..i ne može biti ličnost.

Ipak će ova tema, izgleda, biti kratka, jer nisam htela da je postavim na taj način da se govori o meni nego o ovom da ne kažem fenomenu u vreme "Parova" , "Zadruge" itd i preispitivanja svega i svačega

Moj otac je rekao...Eto, opet stavljam sebe za primer...ovako: ljudi, ne samo moj otac, ljudi u penziji su ogorčeni i otvoreno govore kako su pogrešili što su išli u školu, i sve radili OK kad bolje prolaze ovi što jedva govore srpski

...

...волео бих да се претворим у ласту па да одлетим у топлије крајеве или

да будем мрав па да се завучем дубоко у рупицу и да глоцкам храну

прикупљену преко лета или да будем змија попут оних у зоо-врту,где их

брижљиво чувају у стакленим кавезима с грејањем да се не би укочиле од

хладноће,јер баш то се дешава сиротим људским створењима која не могу

да се греју услед несташице нафте,несташице угља,несташице

дрвета,несташице гаса,а богме и несташице пара,јер кад си нафатиран

ловом,увек можеш да се уфураш у неко кафанче и да дрмнеш коју

ракијицу,чудо једно како греје мада не ваља претеривати јер претеривање

води у порок,а порок у дегенерисање тела и моралних особина сваког

појединца,а кад човек крене низбрдо кобном странпутицом помањкања

лепог понашања у сваком погледу,више га нико и ништа не може извући из

најгрозније канте за смеће људског ниподаштавања и никада му нико

неће пружити руку да се извуче из поганог глиба у коме се ваља,ни мање

ни више него као да је налик Кондору који је у младости умео да трчи и

лети поврх високих планина,али који се под старост стрмекнуо као

бомбардер који пикира,а не ради му морални мотор.Када би ово што

пишем послужило бар да се неко замисли над својим понашањем па да

се не каје доцније када све буде,његовом кривицом,отишло до ђавола!

-Кортасар "Школице"-

Poslednja izmena od moderatora:

Свако би требало, пре него што се прикључи, да се запита куда га води то прикључивање?
Ако неко има способност или прилику да напредује, онда је боље да напредује уместо да губи време утапањем у немушту масу. Неки кажу "једном се живи" али то немушта маса тумачи као изговор за губљење времена и вулгарност а субјект овог размишљања би требало да управо ту фразу "једном се живи" схвати као чињеницу да има само једну прилику да од себе направи нешто још боље а за шта има потенцијални таленат и интелектуалне способности и квалитете. За таквог није нужно да по сваку цену граница буде Србија...

А тачно је да у Србији напредује онај ко зајебе другог, оног до себе и то је мера успеха па чак и поштовања од стране других. Али ако се ради на себи, увек има неке речице којом је могуће, уколико је човек несебично посвећен себи, да се исплива из ове баруштине и уплива у неко чистије језерце. Ма где оно било (како за кога), у или ван Србије.

Intelektualni ili pak prostački razgovori su deo intelektualnog ili prostačkog programa. Oba će ti bildovat' ego.
Da ti čiko da kada već tražiš ;) malo priče o biću...onome što ne "pada ni gore ni dolje"..i ne može biti ličnost.

Apsolutno se slažem i delim mišljenje sa ovim čovekom,samo što ja ne umem to tako lepo da objasnim.Odgledacu rado i drugi deo.Hvala,ko bi rekao da na forumu ima ovako pametnih stvari.Imam još da dodam da ću gledati da maksimalno izuživam sa ovo malo djavolskih stvari što mi je ostalo,dok ne počnem samo da uživam:)))

Intelegencija je relativan pojam koji se meri u racionalnom odnosu,
ali ako pada u iracionalnom onda sasvim gubi tezinu i naziva se glupost.
Tako da jedino intelegencija koja ima dokaze ima prava da se takvom prikazuje.

Ne bih da dajem primere, ako nije neophodno.

Zašto? Zato što sam primetila da manje patim. Ustvari, više uopšte ne patim. Patnju je zamenio neki primitivni bes, ako je uopšte "bes", jer sam se ja spustila toliko nisko da više "ne mož' ni da me uvrediš". Zaebancia.

Cela ova struktura kako neki kažu matriks jeste vic, da tako kažem, a može i ovako.
Jedan umobolan vic umobolnih stvorova, mada i mi još umobolnije mučimo i biljke i životinje, pojedini čak i sebe, tako da ne čudi ova globalna umobolja...zato se i govorilo u drevnim kosmologijama kako je ceo svet jedna iluzija, maya.
Možemo komotno, reći i ludnica koju vode psihopat i sociopate sa umobolnim smislom za humor.
Ono kao odsekao sam ti glavu haha i te psihoze njima smehotresne :roll: I one psihotičnosti kojima opravdavaju nasilja tipa, jači vlada.

Ma nije nego, samo čiče znaju šta je matriks.
Zvuči kao odbegli član neke sekte. :roll:
Još će propagirati kako su sociopate i psihopate super, kako je nasilje i zlo super i kako se jačaju kroz patnju, pa ko sa zdravim razumom može poverovati u ovolike nebuloze koje nemaju ni logike ni zdravog razuma.

Ovaj ne zna ni kud je pošo ni dal je došo.

Absolutna glupost! Znaci smisao zivota je da skupljamo negativna iskustva jer nemamo drugog izbora jer je ovaj svijet takav....sto znaci treba da svo losi zli i negativni i sta je najgore nismo za to krivi.....odavno nisam vecu glupost cuo
Ovaj čovek ni sam ne zna šta lupeta , evo primer ovo je njegova rečenica. Prvo je pričao kako čovek ne traži pomoć od "suštine" nego se oslanja sam na sebe i nastavlja :" Vera ima tu mogućnost, od svih mogućnosti ona suzi na jednu. To je sužavanje , to je glavna karakteristika žive materije ili ljubavi. Znači , kad se fokusira , znači kad se smanjuje. Glavna osobina materije je smanjivanje. Ova materija za koju mi znamo je blokirana materija , ukočena materija . S razlogom je ukočena , ukočena je suprotnim polom energijom svetlosti , elektromahnetna sila , nuklearna sila sve je to ukočilo materiju " i.t.d. GLUPOSTI !!!!!

Poslednja izmena:
M4j4
preleth dva tvoja prva posta na ovoj temi pa se setih da sam te nedavno na nekoj drugoj temi bodrila.
Ako ti je to bio eksperiment - nije to lepo, samo da znaš.:rtfm::D
A...za granice si u pravu, moraju se postaviti i prema sebi i prema drugima, i tamo i ovamo. To je sasvim normalno.
Ne mogu sad više pisati (zanimljiva tema), samo svratih, preporučivala sam film dok mi je frišak utisak. Pozz.

Ako je istina ovo sto pises,verovatno bezis od nekog problema,kako to vec rece neko ovde.
IQ koji je kod tebe impzntana,moram priznati,nije merilo kako ces se snaci u zivotu (imas prosecnih ljudi ali socijalna inteligencija im je vrhunska,snalazljivi su,umeju sa ljudima,znaju da iskopaju zaradu ili informaciju bez problema).Tu verovatno i lezi tvoja frustracija,ne secam se da si napisala koliko si zadovoljna poslom koji radis i uopste zivotom.Kad ti je u podsvesti stalno-ja sam skoro genije,a i dalje sam na dnu ili blize dnu lestvice.Pogledas oko sebe-lik koji drzi cackalicu medju zubima i pusta nokat na malom prstu ima firmu,vozi Lexus,kuca na Dedinju...itd,neka silikonjara ima karijeru pevacice ili poznata 'starleta' ne silazi za TV,vlast...o njima i da ne pricam,sa sve kupljenim diplomama...I postavis sebe na drugu stranu vage.Podsvesno pocnes da 'kvaris' sebe,zato sto mislis da te koci bas taj IQ.

Dzordz Orvel je pisao o pročišćujućem osećaju neodgovornosti kojeg covek ima kada se nadje na dnu drustvene lestvice. Doduse on se nije spustio na nacin na koji si to ti uradila, ali je bio beskucnik, ziveo po nekakvim sirotistima, radio gde je mogao i šta je mogao i preživljavao od danas do sutra.
Opste je poznato da ljudi koji imaju visok IQ nemaju potrebu da to i potvrdjuju tako sto ce da se elokventno izrazavaju i na neke druge nacine pokusavaju to da dokazu, jer jednostavno znaju i svesni su svoje pameti te nemaju potrebu da je drugima dokazuju,jer kome i da dokazuju kad su najpametniji. Kao kad bi matematicar dokazivao poenkarovu hipotezu radniku na mesalici.
Tvoja situacija je vrlo nezavidna, posto je nesto najgore sto moze da ti se desi da budes rodjena u primitivnom, patrijarhalnom drustvu i da imas visok IQ, jer ovde je i dalje opsti stav da zena ne moze da budw inteligentna, kao sto ni pas ne moze da leti, a ako je inteligenta znaci da je to neki ozbiljan poremećaj, kao sto bi bio poremećaj da pas moze da leti. No nisu samo u Srbiji ljudi nenaklonjeni prema intleigentnim ljudima(zenama). Gde god odes tvoj IQ ce biti dovoljno visok da instiktivno prepozna bolesti drustva i da ne moze to da prihvati koliko god ti pokušavalada se stopis sa okolinom. Vecina nas ima sreće sto se rodila glupa, jer nema goreg prokletstva nego da se rodis pametan (pogotovo u ovim sredinama). To je kao da ti neko da detektor za zlato da ga prepoznas, ali ne i alatku da ga iskopas.

- - - - - - - - - -

Jel radis negde, imas li neki hobi? Koristis li IQ u neke svrhe? Nemoj da mu dozvolis da ostane neupotrebljen.

@trustnoone - ja stvarno nisam materijalista, nikad nisam bila sa ljudima zbog para, naprotiv, ja sam uglavnom finansirala (iako sam donji prag proseka uvek bila što se novca tiče, ali sam radila kao magarac pa sam imala u odnosu na moje drugare 4 puta veću zaradu, tako da htela, ne htela, moram se složiti da si u pravu...ljubomora nije ali nekakav osećaj nepravde jeste) :ok:

2. Sada ću da se nateram da čujem ovaj video, još ga nisam preslusala, k'o sto rekoh sve me mrzi, a i ne volim to copy/ paste, to mogu i sama da nađem, nego hoću vaša lična mišljenja

3. To gde ja radim nmg da napišem, reći ću samo jedno: batalila sam posao pre 6 godina i od tada se snalazim. Ne radim ni za koga. Međutim, radim sa ljudima "sa ulice", pa sam možda uz njih i postala " ' vaka kak'a sam sad".
(Neću da radim, dosta je bilo da me jaše Kurta i Murta )

3.opet mi o meni

4. Ustvari, nisam se ja spustila kao ličnost, cenim ja sebe i "ne dam na sebe", nego rečnik. Ali opet sa druge strane, jel se sećate Geteovog "Fausta"? Gete se inače oženio "vulgarnim ženom" u to vreme a citat iz knjige ide bukvalno:

(Na pitanje kako živeti dugo, dostići dugovečnost, đavo odgovara:
Hrani se prostom hranom, hlebom i smokom;
K'o stoka živi, zajedno sa stokom
I ne libi se da njivu koju oreš đubriš sam-
Najbolje sredstvo to je- kol'ko ja znam"

E, pa ako je Gete rekao bukvalno "idi kenjaj na njivu" što nmg ja. Lol.

Da, ljudi, shvatam...hvala svima, stvarno zajedničkim analizama može stvarno da se dođe do nečega, meni je ovaj forum i u prošlosti pomagao.

@Jennifer pozdrav, šta god da sam napisala nije bilo iz zle namere, veruj. Pa čak i ta devojka mi nije služila da se iživljavam nego jednostavno ponekad puknem na ljudsku glupost i kažem direktno šta mislim.

Video: na prvu rečenicu sam rekla "Ma daaaaj, jebbbote"
"Ja sam odlučio da budemo prijatelji"- možeš ti da odluciš, ali nemoguće je jednostrano, mora biti obostrano; drugo, većina ljudi ne može da skapira ni ovu prvu rečenicu;
Možda evoluiramo za 200- 300 godina i kamo sreće da se može ovako, ali NE MOŽE. Idi pusti ovo ljudima na buvljaku, još ćeš i batine da dobiješ.

Za jednostavnost, minimalizam i funkcionalnost jesam, ali za vulgarnost nisam (psovka je ekspresivni izraz samo kada se upotrebljava retko i svrsishodno). O čoveku sve možeš da saznaš na osnovu toga kako se izražava. Mi smo ono što govorimo; jezik odaje i nivo inteligencije i obrazovanje i vaspitanje, a te tri stvari ne moraju biti u direktno proporcionalnom odnosu.

Back