Namaz od čvaraka

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
401.218
Iako se nekada smatrala hranom siromašnih, danas je pašteta od čvaraka cenjeni specijalitet koji nas vraća ukusima detinjstva i tradicije.
Svaka porodica ima svoju verziju recepta, ali osnova je uvek ista – kombinacija hrskavih čvaraka, jaja i pavlake koja se pretvara u neodoljivo kremasti namaz.
Vreme pripreme je samo 5 minuta, a potrebno je i oko 20 minuta da se ohladi. Recept je veoma jednostavan za pripremu i dovoljno je za 6 porcija.
shutterstock_481507558-e1762507952810-1000x560.jpg

Namaz od čvaraka

Sastojci:

200 g čvaraka
2 tvrdo kuvana jajeta
2 kašike pavlake
1 čena belog luka
mlevena crvena paprika, po ukusu
so
biber

Čvarke dobro sameljite u procesoru hrane.
Dodajte ostale sastojke i sve dobro izblendajte. Pokušajte da što bolje izblendate kako bi smesa bila glatka i lako se razmazivala.
Pospite mlevenom crvenom paprikom, ohladite i poslužite sa hlebom ili krekerima.

Recept i slika su sa neta

neki seljak, mutan,razbi se od para, kao pravi cvarke....radi neku mucku ali razvaljuje se , prima se narod...

Ranije je pravio rakiju od nekog djubriva, nisam razumeo od kog, rece kan ili tako nesto ...ali mora da nisam dobro razumeo , gde se pravi rakija od kana...nema nikakve dodirne veze....

Svasta tako pravi i uvek ima gde si prijatelju , trziste...da mu das piratizovanu verziju nekog filma 10 dana pre svih, opet bi se snasao kako da proda ljudima bez kompa....

Ne znam sve njegove podvige, znam da je prodavao cvece na srpsku novu godinu , nabavio ruze po 10 rsd komad, a prodavao po 150 islo ko alva...
2 , 3 kamiona prodao...ni pre ni posle se nije bavio cvecarstvom...ali je zakupio neke drvene kucice samo za tu priliku , za tih 10 dana...

Ali nece jagode da gaji , kaze to mu prljav posao , rintanje...

U mesari je 3000 kilo cvaraka...ja uopste ne vidim nikakvu logiku , ali posto je Srbija, ne mesam se, sve prihvatam, da mi kazu voda je 30rsd 6 litara, a kanalizacija isto 6 litara 130 rsd , ne bi mi bilo cudno...

Ja sam pre nekoliko godina bio kupio neki industrijski u "Matijevicu" i nije bio mogao da se jede koliko je bio mastan...
Čvarci su 60% mast, od toga dve trećine zasićene.

Tako da je teško naći hranu koja je toliko nezdrava kao čvarci. Ukusni su, ali treba izbegavati. Zahvaljujući čvarcima Sremci imaju najkraći životni vek u Srbiji.

Čvarci su 60% mast, od toga dve trećine zasićene.

Tako da je teško naći hranu koja je toliko nezdrava kao čvarci. Ukusni su, ali treba izbegavati. Zahvaljujući čvarcima Sremci imaju najkraći životni vek u Srbiji.
Volim ih, ali nije baš nešto što bi mogao jesti stalno.
Možda ih godišnje pojedem kilu, ali poznajem ljude koji po njima tuku svako jutro.
Kasnije rakijom poprave masnoće u krbi i bog ih veselio.

Back