Након 27 година од "Маестрала" чизма Хрватске у Српској

комшија

Stara legenda
Poruka
90.938

1667482944018.png

Nakon 27 godina od "Maestrala" čizma Hrvatske u Srpskoj


-Dočekali smo da 27 godina nakon „Maestrala“ i „Oluje“ dođe do mogućnosti da čizma hrvatskih vojnika gazi po Republici Srpskoj, a da naša vlast o tome ćuti. Je li i to dio „Bakinačkog sporazuma“ između Dodika i hrvatskog predsjednika? – pita Borenović.

1667483052220.png


03.11.2022 | 14:12

- Trebalo je samo da prođu izbori, pa da se otvoreno progovori o namjeri Hrvatske da pošalje svoju vojsku u Republiku Srpsku i BiH u okviru EUFOR-ove vojne misije. Dočekali smo da 27 godina nakon „Maestrala“ i „Oluje“ dođe do mogućnosti da čizma hrvatskih vojnika gazi po Republici Srpskoj, a da naša vlast o tome ćuti. Je li i to dio „Bakinačkog sporazuma“ između Dodika i hrvatskog predsjednika? – pita Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Borenović kaže da Hrvatska može da uradi šta hoće, a njihovi agenti u vlasti Republike Srpske na to oćute i zažmire na oba oka.

- Nakon što je prethodni saziv Savjeta ministara problem izgradnje nuklearnog i radioaktivnog odlagališta na Trgovskoj gori podigao na svjetski nivo, te se o tome diskutovalo i pred nadležnim tijelima UN-a, SNSD-ovi kadrovi u aktuelnom sazivu su sve to stopirali, pa im je trebao čitav mandat da donesu jednu pravnu strategiju o tom pitanju.

Ima li očiglednijeg dokaza o čistom podaništvu Hrvatskoj od nečinjenja po ovom krucijalnom pitanju, koje ugrožava živote stotina hiljada naših ljudi? Ima li očiglednijeg dokaza od ćutanja na mogućnost da hrvatska vojska sa šahovnicom maršira po Republici Srpskoj? – rekao je Borenović.

link

У операцији "Маестрал" удружене хрватске и бошњачке снаге убиле су 655 и протерали 125 000 становника Републике Српске! А Додиг и његови сада призивају хрватску чизму у оквиру мисије ЕУФОРА. Браво Браниславе, то неће проћи, јер народ устаје!
 
1667496043228.png




Komšić oštro protiv angažovanja hrvatskih vojnika u BiH: “Presuđeni su za UZP”



1662471814-komsic-e1662471835471-750x459.png

01. nov 2022

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine pisao je Jensu Stoltenbergu, glavnom sekretaru NATO-a poručujući da je vojno i političko rukovodstvo Hrvatske presuđeno za Udruženi zločinački poduhvat (UZP) te da je neprimjeren angažman Vojske Hrvatske u mirovnoj misiji u BiH.


Komšićevo pismo Stoltenbergu prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Stoltenberg,

“U vezi sa razmatranjem mogućnosti produženja misije EUFOR Operacija Althea, kao i mogućih drugačijih rješenja koja uključuju angažman NATO saveza, želim vas obavijestiti da smo upoznati sa sadržajem pisma iz Vlade Republike Hrvatske oko njihovog eventualnog uključivanja i slanja vojnih snaga u Bosnu i Hercegovinu kroz NATO ili EUFOR misije.

Kako u pismu Vlade Republike Hrvatske postoji određeni broj krucijalnih neistina, dozvolite mi da vam ukažem na nekoliko važnih elemenata.
Opći okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini ili Dejtonski mirovni sporazum potpada u kategoriju međunarodnih mirovnih sporazuma kojeg u pravilu i nikako drugačije potpisuju države učesnice u ratu. Takvu definiciju, kasnije je potvrdio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju iz Haaga, koji je rat u Bosni i Hercegovini utvrdio kao međudržavni oružani sukob.

Takva činjenica, pravna i historijska, bila je povodom odredbe člana 3. Aneksa 1A Dejtonskog mirovnog sporazuma (Povlačenje stranih snaga) sa trajnim karakterom, a nikako privremenom ili jednokratnom (one-time) obavezom. Šta više, potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma prestale su važiti odredbe Splitskog sporazuma na kojeg se Vlada Republike Hrvatske poziva. Posebno je važno istaći da Splitski sporazum nema karakter međunarodnog sporazuma, jer se radi o jednokratnom dogovoru o vojnom djelovanju u specifičnim ratnim okolnostima.

Iz navedenih razloga, smatram da bi bilo veoma neprimjereno da NATO savez u svoju misiju u Bosni i Hercegovini ili da kroz misiju EUFOR Operacija Althea uključuje snage Republike Hrvatske, odnosno zemlje čije je vojno i političko rukovodstvo presuđeno u Međunarodnom krivičnim sudu u Haagu kao dijelom udruženog zločinačkog poduhvata koji je za cilj imao stvaranje etnički očišćenih dijelova Bosne i Hercegovine pod vojnom i političkom upravom susjedne Republike Hrvatske. Takve političke ambicije Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, suverenoj i nezavisnoj državi, postoje i danas, koje se nastoje ojačati i vojnim snagama”.

Ovo Komšićevo pisemo uslijedilo je nakon što je Gordan Grlić-Radman, ministar vanjskih poslova Hrvatske pisao Stoletenbergu 14. oktobra ove godine u kojem ga je upozorio da bi jedinstvo NATO-a moglo biti ugroženo ukoliko Hrvatskoj bude uskraćeno da pošalje svoje vojnike u mirovnu misiju u BiH.

“U kontekstu nedavnih diskusija unutar NATO-a o alternativnim scenarijima za osiguranje stabilnog i sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini u slučaju mogućeg veta na produženje mandata EUFOR-ove operacije Althea u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, želio bih ponoviti stav hrvatske Vlade po pitanju sudjelovanja Hrvatske u svim misijama i operacijama NATO-a, a posebno u mogućoj misiji NATO-a u Bosni i Hercegovini. Ostaje principijelan stav Hrvatske da sudjelovanje u takvoj misiji mora biti otvoreno za sve saveznike, jer je to naše inherentno pravo, što je sadržano u preambuli Sjevernoatlantskog ugovora kroz odlučnost da ujedinimo napore za kolektivnu odbranu i za očuvanje mira i sigurnost”, napisao je u pismu Grlić-Radman.

On dalje navodi da “ne postoje bilo kakve pravne i političke prepreke ili zabrinutosti za učešće Hrvatske u bilo kojoj misiji ili operaciji NATO-a”.

“Moguće isključenje Hrvatske ne bi bilo samo diskriminatorno za saveznika, već bi saveznika, u ovom slučaju Hrvatsku, stavilo u nepovoljan položaj u odnosu na moguće operativne partnere. To bi bilo u suprotnosti sa obavezama, pravima i odgovornostima koje proizilaze iz našeg članstva u NATO-u. Vjerujemo da vaš stav u vezi sa učešćem još jednog saveznika u NATO misiji u Iraku govori u prilog našem stavu. Nadalje, takva diferencijacija mogla bi biti politički veoma štetna za savezničko jedinstvo i solidarnost, postavljajući štetan presedan za buduće napore našeg Saveza. S obzirom na trenutno pogoršanu sigurnosnu situaciju u Evropi, koju je donijela ruska agresija na Ukrajinu, te imajući u vidu destabilizirajuće djelovanje trećih strana na Zapadnom Balkanu općenito, a posebno u Bosni i Hercegovini, slanje poruke o razjedinjenosti saveznika bilo bi posebno opasno”, poručio je, između ostalog, Grlić Radman.

N1 je u posjedu pisma kojeg je Grlić-Radman poslao Stoltenberu,
 

1667548560731.png

Uprkos insistiranjima Milanovića i Grlića Radmana: Od hrvatskih vojnika unutar EUFOR-a neće biti ništa


Davor Gjenero: Hrvatska bi jačala uticaj, ali... Da bi se vojnici Republike Hrvatske našli u sastavu EUFOR-a, neophodna je podrška svih članica NATO-a


3/11/2022

Teoretski je moguće, ali čini se da će i ostati samo ideja prijedlog da Hrvatska bude sastavni dio snaga EUFOR-a u BiH. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić smatra da zemlje koje su učestvovale u vojnim operacijama tokom rata u BiH ne mogu biti u sastavu EUFOR-a. Istog mišljenja je i opozicija u RS-u.
Strana u sukobu, koja je potpisnica mirovnog sporazuma sa zemljom sa kojom je bila u ratu, ne može biti dio snaga za uspostavu i stabilizaciju mira u toj zemlji. Tako bi izgledalo pravno tumačenje ovog pokušaja. Na isti član se može pozvati i NATO. Načelno je to moguće ako se procijeni da je to dobro, međutim, to dolazi po cijenu velikih kritika u BiH i zbog toga je hrvatska participacija manje vjerovatna, smatra vojni analitičar iz Zagreba Branimir Vidmarović.

Naši sagovornici smatraju da bilo kakvo vojno učešće ima jasnu političku i ekonomsku pozadinu. Mišljenja su da u svjetlu prošlosti, učešća Hrvatske u ratu, ali i trenutno zategnutih odnosa Sarajeva i Zagreba to ne bi bilo mudro.

- Jasno je da će Hrvatska raditi na tome da ojača uticaj u BiH, a jasno je i to da će barem dio zvaničnog Sarajeva tome biti izrazito nenaklonjen, smatra Davor Gjenero, politički analitičar iz Zagreba.

Da bi se vojnici Republike Hrvatske našli u sastavu EUFOR-a, neophodna je podrška svih članica NATO-a.
Iz opozicije u Republici Srpskoj traže od Milorada Dodika da zaustavi ovu namjeru Hrvatske, te ističu da vojnici iz susjedne zemlje zbog rata i žrtava nisu poželjni u RS-u.

Podsjećamo da je policija Republike Srpske 2006. godine prijavila visokorangirane hrvatske oficire zbog operacije Maestral, tačnije, zločina počinjenih u Mrkonjić-Gradu. Niko za ovaj zločin u kojem je ubijeno najmanje 200 civila i vojnika nije odgovarao.

A Hrvatska urgira na sve strane. Nakon istupa njenog predsjednika Zorana Milanovića, hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman oštro je upozorio sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga kako bi jedinstvo NATO-a moglo biti ugroženo ako Hrvatskoj bude uskraćeno da pošalje vojnike u mirovnu misiju u BiH. Nakon tog, Stoltenberg je dobio i pismo člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
 
Milanović je sad brat ko Orban iako mu dida neki ustaša bio.
I u toku rata je tadasnja vlast u Republici Srpskoj tijesno saradjivala sa Hrvatima narocito sa Hrvatima u enklavama kao u Zepcu,Kiseljaku itd
Samo hrvatsko naselje Zepce su odbranile jedinice VRS koje se u sadejstvu sa HVO ratovale
HVO iz Keseljaka je bio oslonac Sarajevsko romanijskom korpusu VRS oko Sarajeva
Hrvati su snabdevali gorivom tenkove VRS itd
Karadzic i Mate Boban su potpisali mir medjusobno se priznali HR HB i RS i kazali da nema vise spornih teritorija izmedju Srba i Hrvata u BIH
U Grahovsko Livanjskom polju nije bilo uopste linije fronta cak je u selu Celebic bio uspostavljen granicni prelaz
Ali onda su Hrvati mucki udarili usli iznenada na srpsku teritoriju i pobili 400 staraca civila po selima .Grahovska brigada VRS je bila na Bihackom ratistu prakitcno usli bez borbe i napravili masakar
Nasi stari su oduvjek govorili u latina i zmiju ljutu nikad tvrde vjere nemaj


ustaska junacka opereracija zima 94 klanja baba i djedova

 
Milanović je sad brat ko Orban iako mu dida neki ustaša bio.
Rođeni brat poginulog košarkaša otkrio je detalje o Draženu koji do sada nisu bili opšte poznati


Nekadašnji hrvatski košarkaš i novi direktor i v.d. selektora tamošnjeg nacionalnog tima Aleksandar Petrović ponovo je u žiži javnosti. Nakon preuzimanja reprezentacije gostovao je u emisiji "U svom filmu" na HRT-u, a deo razgovora koji je vodio tom prilikom odnosio se i na njegovog poginulog brata, odnosno njegov izbor za koju će reprezentaciju igrati.


Poznato je da su Dražen i Aco Petrović deca iz mešovitog braka, da je njihov otac Jovan Petrović Srbin i da su čak i u rodbinskim vezama sa Dejanom Bodirogom, ali Dražen je izabrao da ne nastupa za reprezentaciju Jugoslavije nakon raspada velike države početkom devedesetih godina.


"On je bio lider ne samo košarke nego i sportski lider Hrvatske. Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu odrediti Dražen. Jer, nemam šta da krijem, mi smo iz mešanog braka, iako je otac Jole iz Zagore kraj Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku. Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se raspadala država, svi su gledali šta će Dražen.





ovo je samo primer, tako nije milanovic iznimka.

kao ni ti. svi ste vi bili srbi.

U HR je rodjen i odrastao, a i majka mu je Hrvatica. Problem je sto je glumio veceg Hrvata od Tudjmana koji je bio nacionalista i sovinista. Sto se gurao u prve redove HR nacionalista, sto nije htio igrati na EP 1991 gdje su igrali Kukoc, Radja pa cak i Slovenac Zdovc koji je kasnije napustio EP. Srpski preci mu se okrecu u grobu zbog toga. A i taj Aco nije nista bolji, zasto je bitno naglasiti kako im je otac Srbin od Trebinja, a oni ipak veliki Hrvati? Kao da se rugaju svom srpskom porijeklu?



tako da sta brboce milanovic, macku o rep...
 
Rođeni brat poginulog košarkaša otkrio je detalje o Draženu koji do sada nisu bili opšte poznati


Nekadašnji hrvatski košarkaš i novi direktor i v.d. selektora tamošnjeg nacionalnog tima Aleksandar Petrović ponovo je u žiži javnosti. Nakon preuzimanja reprezentacije gostovao je u emisiji "U svom filmu" na HRT-u, a deo razgovora koji je vodio tom prilikom odnosio se i na njegovog poginulog brata, odnosno njegov izbor za koju će reprezentaciju igrati.


Poznato je da su Dražen i Aco Petrović deca iz mešovitog braka, da je njihov otac Jovan Petrović Srbin i da su čak i u rodbinskim vezama sa Dejanom Bodirogom, ali Dražen je izabrao da ne nastupa za reprezentaciju Jugoslavije nakon raspada velike države početkom devedesetih godina.


"On je bio lider ne samo košarke nego i sportski lider Hrvatske. Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu odrediti Dražen. Jer, nemam šta da krijem, mi smo iz mešanog braka, iako je otac Jole iz Zagore kraj Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku. Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se raspadala država, svi su gledali šta će Dražen.




ovo je samo primer, tako nije milanovic iznimka.

kao ni ti. svi ste vi bili srbi.
Iz zivotnog iskustva znam da ti iz mjesanih brakova budu najvece ustase
 
A ja pomislih ovde se radujemo što Hrvati sede na Kosovu i umiru zaraženi od onih bombi sa osiromašenim uranijumom. :(

Sećam se kako su neki Hrvati koji su služili JNA na Kosovu pričali o tome kao o najvećoj traumi. Nisu znali da u bivšoj Jugoslaviji postoje takva zapuštena i zatucana mesta. A sad tamo služe kao NATO i još izloženi radioaktivnom zračenju! Milina! ❤️

Guraju se svuda, glumataju nekakav faktor, a nisu ništa! :lol:

Pazi, oni su NATO, oni nekom šalju pisma i upozorenja! :lol:

Zar nisu digli ruke od BiH da ih oni Bosanci katolici ne sramote pred ostalim Europejcima?!

Još da ih malo izgine na istočnom frontu, malo se isele - ostade im pusta zemlja za koju su ratovali. Onda će nam komšije biti Indijci, Pakistanci... Sa njima ćemo se dogovoriti. :)
 
I u toku rata je tadasnja vlast u Republici Srpskoj tijesno saradjivala sa Hrvatima narocito sa Hrvatima u enklavama kao u Zepcu,Kiseljaku itd
Samo hrvatsko naselje Zepce su odbranile jedinice VRS koje se u sadejstvu sa HVO ratovale
HVO iz Keseljaka je bio oslonac Sarajevsko romanijskom korpusu VRS oko Sarajeva
Hrvati su snabdevali gorivom tenkove VRS itd
Karadzic i Mate Boban su potpisali mir medjusobno se priznali HR HB i RS i kazali da nema vise spornih teritorija izmedju Srba i Hrvata u BIH
U Grahovsko Livanjskom polju nije bilo uopste linije fronta cak je u selu Celebic bio uspostavljen granicni prelaz
Ali onda su Hrvati mucki udarili usli iznenada na srpsku teritoriju i pobili 400 staraca civila po selima .Grahovska brigada VRS je bila na Bihackom ratistu prakitcno usli bez borbe i napravili masakar
Nasi stari su oduvjek govorili u latina i zmiju ljutu nikad tvrde vjere nemaj


ustaska junacka opereracija zima 94 klanja baba i djedova


Srbi se boje Hrvata.
Isto tako se Bosnjaci boje Srba
 
Rođeni brat poginulog košarkaša otkrio je detalje o Draženu koji do sada nisu bili opšte poznati


Nekadašnji hrvatski košarkaš i novi direktor i v.d. selektora tamošnjeg nacionalnog tima Aleksandar Petrović ponovo je u žiži javnosti. Nakon preuzimanja reprezentacije gostovao je u emisiji "U svom filmu" na HRT-u, a deo razgovora koji je vodio tom prilikom odnosio se i na njegovog poginulog brata, odnosno njegov izbor za koju će reprezentaciju igrati.


Poznato je da su Dražen i Aco Petrović deca iz mešovitog braka, da je njihov otac Jovan Petrović Srbin i da su čak i u rodbinskim vezama sa Dejanom Bodirogom, ali Dražen je izabrao da ne nastupa za reprezentaciju Jugoslavije nakon raspada velike države početkom devedesetih godina.


"On je bio lider ne samo košarke nego i sportski lider Hrvatske. Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu odrediti Dražen. Jer, nemam šta da krijem, mi smo iz mešanog braka, iako je otac Jole iz Zagore kraj Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku. Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se raspadala država, svi su gledali šta će Dražen.





ovo je samo primer, tako nije milanovic iznimka.

kao ni ti. svi ste vi bili srbi.

U HR je rodjen i odrastao, a i majka mu je Hrvatica. Problem je sto je glumio veceg Hrvata od Tudjmana koji je bio nacionalista i sovinista. Sto se gurao u prve redove HR nacionalista, sto nije htio igrati na EP 1991 gdje su igrali Kukoc, Radja pa cak i Slovenac Zdovc koji je kasnije napustio EP. Srpski preci mu se okrecu u grobu zbog toga. A i taj Aco nije nista bolji, zasto je bitno naglasiti kako im je otac Srbin od Trebinja, a oni ipak veliki Hrvati? Kao da se rugaju svom srpskom porijeklu?



tako da sta brboce milanovic, macku o rep...


1667564113034.png


https://www.24sata.hr/news/v-corluka-spomenik-nije-ustaski-vec-za-branitelje-53971




Srbi se boje Hrvata. Evo vidis ovaj ustaski spomenik u sred Posavine. Srbi nemaju muda da ovo maknu.
Hrvati mogu da pisaju po Srbima ovi ce samo da sut. To je ono sto se zove strahopostovanje


Isti odnos imaju Bosnjaci prema Srbima
 
Pogledajte prilog 1250395

https://www.24sata.hr/news/v-corluka-spomenik-nije-ustaski-vec-za-branitelje-53971




Srbi se boje Hrvata. Evo vidis ovaj ustaski spomenik u sred Posavine. Srbi nemaju muda da ovo maknu.
Hrvati mogu da pisaju po Srbima ovi ce samo da sut. To je ono sto se zove strahopostovanje


Isti odnos imaju Bosnjaci prema Srbima
Sve što im je ostalo od posavine je taj spomenik pobijeni ustašama.

Ostalo ne sme da pridje u derventu da zucne... Samo krišom i brzo magla gas bježi....
 
Janko vas srbi uopšte ne diraju.
Kako je rat završen i potpisan dejton OD PRVOG DANA VI LAŽETE PROTURAJUCI PRIČU kako je srpska u stvari okupirani deo bih. Vas deo. Vaše bih.


Nije do srba problem sto hoćete od prvog dana da uništite jedan od dva entiteta.

I onda vam srbi krivi sto odgovaraju na te želje vaše
 
Srbi se boje Hrvata. Evo vidis ovaj ustaski spomenik u sred Posavine. Srbi nemaju muda da ovo maknu.
Hrvati mogu da pisaju po Srbima ovi ce samo da sut. To je ono sto se zove strahopostovanje


Isti odnos imaju Bosnjaci prema Srbima

Dokle ima spomenika, a nema Hrvata, rekao bih da radimo dobar posao. A kad se to spoji u spomenike poginulim Hrvatima, taj posao deluje još bolje :whistling:
 



У операцији "Маестрал" удружене хрватске и бошњачке снаге убиле су 655 и протерали 125 000 становника Републике Српске! А Додиг и његови сада призивају хрватску чизму у оквиру мисије ЕУФОРА. Браво Браниславе, то неће проћи, јер народ устаје!

Onda je sasvim fino što u Srpskoj slabo ima Hrvata da bi dočekali svoje bojovnike :whistling:
 
Janko vas srbi uopšte ne diraju.
Kako je rat završen i potpisan dejton OD PRVOG DANA VI LAŽETE PROTURAJUCI PRIČU kako je srpska u stvari okupirani deo bih. Vas deo. Vaše bih.


Nije do srba problem sto hoćete od prvog dana da uništite jedan od dva entiteta.

I onda vam srbi krivi sto odgovaraju na te želje vaše

Kao sto rekoh. Srbi imaju strahopostovanje prema Hrvatima. Zato Srbi nemaju muda da sruse ovaj ustaski(ocito) spomenik. Tako Hrvati pisaju stalno po Srbima (ima gomila primera) a ovi sute.

Isto tako i Bosnjaci imaju strahopostovanje prema Srbima, jer su ih Srbi izgenocidisali x puta. Vidi primer od pre par sedmica. Bosnjaci napravili spomenik ubijenim u Koraju kod Lopara. U obliku ljiljana. Beton se nije ni osusio Srbi naredili da se to porusi

Bosnjaci ga makli u roku 24h
https://faktor.ba/vijest/srusen-spomenik-ljiljan-u-koraju/179069

Strahopostovanje.

Srbi tako stalno sutaju hude Bosnje.

Od Melihe Duric
https://zurnal.info/clanak/zaboravljeno-ubistvo-sesnaestogodisnje-melihe-duric/24156

Preko Murata Badica
https://www.iskra-islama.net/ovo-je...je-prije-tacno-21-godinu-kamenovali-do-smrti/

pa primera na kamaru.
 
Nasi stari su oduvjek govorili u latina i zmiju ljutu nikad tvrde vjere nemaj

Da. Vidi ovaj primer ovaj zadnjih primer.

Ubili coveka i rekli da je prirodna smrt. Verovatno ga ubio ovaj za koga je radio. Nije zeleo da mu isplati platu i smakno ga. Hrvatski mrtvozornik i policija rekli prirodna smrt. Jedan bal.ija manje. Koga briga.



https://www.nezavisne.com/novosti/h...kom-obdukcije-pronadjen-metak-u-tijelu/743666

Inače, Handanović je smrtno stradao na farmi muznih krava u selu Sadilovac, nadomak hrvatskog mjesta Rakovica u Karlovačkoj županiji, gdje je dugo godina bio zaposlen. Na osnovu službenih podataka hrvatskih vlasti i izvještaja mrtvozornika, umro je prirodnom smrću, te je dopremljen u rodno mjesto. Porodica je, međutim, zahtijevala da se uradi obdukcija njegovog tijela, obzirom da ranije nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Rezultati obdukcije su pokazali da na leđima postoji ulazna rana od metka koji se zaustavio u srcu i tako uzrokovao smrt Handanovića.
 
Milanovićev djed nije bio ustaša.
:mrgreen:

MOJ deda je bio ustaša, priznao je Zoran Milanović uoči početka kampanje za izbore u Hrvatskoj koji će biti održani 11. septembra. Šef SDP i bivši premijer je rekao da je istovremeno porodica po očevoj strani bila partizanska.
On do sada nikada nije govorio o dedi ustaši, niti je detaljno objasnio što je tačno otac njegove majke radio u ustaškom pokretu. Rekao je samo da partizanskom delu porodice nije smetala ta ustaška prošlost. Milanovići su, inače, iz okoline Sinja, a deda po očevoj strani Ante Milanović živeo je u Glavicama kraj Sinja i 1942. godine se priključio partizanima. Kraj rata dočekao je u Trstu, a član Partije bio je i otac Zorana Milanovića.
Po majčinoj strani, istorija porodice bila je drugačija, mada se nigde u zvaničnim dokumentima ne navodi da je drugi deda bio ustaša. Ne zna se ni gde je bio u trenutku kada se završio rat, a nije imao ni problema s novom vlašću.
Mnogi pretpostavljaju da je bivši premijer izneo ovaj podatak da bi pridobio krajnju desnicu uoči parlamentarnih izbora. Istovremeno, on želi da se prikaže kao političar koji priče o ustašama i partizanima ostavlja istoričarima.
 

Pogledajte prilog 1249882

Nakon 27 godina od "Maestrala" čizma Hrvatske u Srpskoj


-Dočekali smo da 27 godina nakon „Maestrala“ i „Oluje“ dođe do mogućnosti da čizma hrvatskih vojnika gazi po Republici Srpskoj, a da naša vlast o tome ćuti. Je li i to dio „Bakinačkog sporazuma“ između Dodika i hrvatskog predsjednika? – pita Borenović.

Pogledajte prilog 1249883


03.11.2022 | 14:12

- Trebalo je samo da prođu izbori, pa da se otvoreno progovori o namjeri Hrvatske da pošalje svoju vojsku u Republiku Srpsku i BiH u okviru EUFOR-ove vojne misije. Dočekali smo da 27 godina nakon „Maestrala“ i „Oluje“ dođe do mogućnosti da čizma hrvatskih vojnika gazi po Republici Srpskoj, a da naša vlast o tome ćuti. Je li i to dio „Bakinačkog sporazuma“ između Dodika i hrvatskog predsjednika? – pita Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Borenović kaže da Hrvatska može da uradi šta hoće, a njihovi agenti u vlasti Republike Srpske na to oćute i zažmire na oba oka.

- Nakon što je prethodni saziv Savjeta ministara problem izgradnje nuklearnog i radioaktivnog odlagališta na Trgovskoj gori podigao na svjetski nivo, te se o tome diskutovalo i pred nadležnim tijelima UN-a, SNSD-ovi kadrovi u aktuelnom sazivu su sve to stopirali, pa im je trebao čitav mandat da donesu jednu pravnu strategiju o tom pitanju.

Ima li očiglednijeg dokaza o čistom podaništvu Hrvatskoj od nečinjenja po ovom krucijalnom pitanju, koje ugrožava živote stotina hiljada naših ljudi? Ima li očiglednijeg dokaza od ćutanja na mogućnost da hrvatska vojska sa šahovnicom maršira po Republici Srpskoj? – rekao je Borenović.

link

У операцији "Маестрал" удружене хрватске и бошњачке снаге убиле су 655 и протерали 125 000 становника Републике Српске! А Додиг и његови сада призивају хрватску чизму у оквиру мисије ЕУФОРА. Браво Браниславе, то неће проћи, јер народ устаје!


Као прво, Херцеговина је под окупацијом Босне и српски и хрватски народ имају право да на референдуму одлуче да се одвоје од те квази државе.
Херцеговина никада није била у унији нити је икада припадала Босни.
Двојно руководство би такође имало специјалне везе са Србијом и Хрватском.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Srbi se boje Hrvata.
Isto tako se Bosnjaci boje Srba
srbi se toliko boje hrvata da su hrvati oba svetska rata ispusili i pobegli u austriju a srbi im oba puta usli u glavni grad a hrvati pobegli u haljinama za austriju svi na balkanu se boje srba 1 vs 1 zato se i krijete uvek iza najvecih sila tih vremena bilo da su to austro ugari nemacki nacisti ili americki fasisti
 
:mrgreen:

MOJ deda je bio ustaša, priznao je Zoran Milanović uoči početka kampanje za izbore u Hrvatskoj koji će biti održani 11. septembra. Šef SDP i bivši premijer je rekao da je istovremeno porodica po očevoj strani bila partizanska.
On do sada nikada nije govorio o dedi ustaši, niti je detaljno objasnio što je tačno otac njegove majke radio u ustaškom pokretu. Rekao je samo da partizanskom delu porodice nije smetala ta ustaška prošlost. Milanovići su, inače, iz okoline Sinja, a deda po očevoj strani Ante Milanović živeo je u Glavicama kraj Sinja i 1942. godine se priključio partizanima. Kraj rata dočekao je u Trstu, a član Partije bio je i otac Zorana Milanovića.
Po majčinoj strani, istorija porodice bila je drugačija, mada se nigde u zvaničnim dokumentima ne navodi da je drugi deda bio ustaša. Ne zna se ni gde je bio u trenutku kada se završio rat, a nije imao ni problema s novom vlašću.
Mnogi pretpostavljaju da je bivši premijer izneo ovaj podatak da bi pridobio krajnju desnicu uoči parlamentarnih izbora. Istovremeno, on želi da se prikaže kao političar koji priče o ustašama i partizanima ostavlja istoričarima.
njegov deda je pobegao pred srbima za blajburg u haljini junacina nema sta :cepanje:
 

Back
Top