НАЈЗАД ПРАВО САОПШТЕЊЕ ДСС-НС !

21.jpg

Ja ne znam koliko si godina imala u "devedesetim", ali ja sada imam 38, tako da se dobro sećam tog perioda...Današnja Srbija me nikako ne podseća na taj period, po kakvim-god-hoćeš parametrima, uz svo uvažavanje tvoje ogorčenosti i nezadovoljstva...Nisam ni ja zadovoljan, ali ne bih išao toliko daleko...

Pogotovo ne bih mešao u ovu priču saobraćajce :lol:

Mislim da trebaš realnije sagledati situaciju u kojoj se nalazi naša zemlja, treba biti oštar u kritikama prema strankama na vlasti, jer ONE I SLUŽE ZA TO, ali ne treba biti povodljiv i nasedati na priče i priče i priče i priče...Jer, oni će se SIGURNO dogovoriti, "oni" su DS,DSS,NS,G17+...Na žalost, ne postoji idealna kombinacija, uvek neka stranka nekome smeta, yebi ga...

U ovu priču treba mešati sve, počev od saobraćajaca. Ova zemlja je u haosu. Ovde malo šta funkcioniše. Zato sam pomenula saobraćajce - oni su najupečatljiviji. Kakav god prekršaj, osim nekog drastičnog, napraviš u saobraćaju 20 € rešava problem.

Ovaj Blic strip iznad je pravo objašnjenje zašto u ovoj zemlji stvari ne idu u dobrom pravcu. Iz jednog jedinog razloga: nikoga nije briga za ovu državu. Kombinatorika, broj glasova, dodvoravanje tajkunima koji su im važniji od svih nas i od interesa ove održave.

Eto, to bi ti ukratko bilo to.

A, da, postoji jedna mala razlika - nema ratova u okruženju, a ni u Srbiji, ali su zato tu zvaničnici DSS i SRS da nas malo prodrmaju i izjave kako ni ta opcija nije isključena.

O kojekakvim savezima i uvlakačkim stavovima u odnosima sa Rusijom da ne govorim. Jedino što više ne pominju Belorusiju. Pa dobro i to je napredak.

I nisam ogorčena, samo oprezna i vidim šta se dešava, a najmanje sam povodljiva.

Živi bili pa videli, ostane li na vlasti ova koalicija, bez DS-a, devedesete će se vratiti mnogo brže nego što mislite.

Pa ko voli - nek izvoli.

Koštunica i Ilić usaglasili stavove o izborima

Autor: Tanjug, Beta | 21.12.2007 - 19:45
kostunica_v.jpg

Predstavnici koalicije Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija održali su danas sastanak na kojem su lideri tih partija Vojislav Koštunica i Velimir Ilić zauzeli zajednički stav o predstojećim predsedničkim izborima. Nakon sastanka koalicija je prosledila saopštenje medijima o tom sastanku i stavu Koštunice i Ilića o predsedničkim izborima. Prema ranijim najavama, Predsedništvo DSS trebalo je tokom vikenda da odluči o učešću na izborima, a Glavni odbor Nove Srbije na sastanku u nedelju. Predsednički izbori biće održani 20. januara 2008. godine.

"Pošto koalicija DSS-NS nije bila u prilici da sa svojim koalicionim partnerima razmotri i usaglasi pitanje predsedničkih izbora, pretpostavljamo da će koalicioni partneri razumeti što sada pred očima javnosti naknadno moramo pokušati da potražimo izlaz i dođemo do dogovora", navela je koalicija DSS-NS.

Posle sastanka predstavnika DSS-NS, na kojem su lideri tih partija Vojislav Koštunica i Velimir Ilić zauzeli zajednički stav o izborima, ta koalicija je izrazila uverenje da interes za razgovorima o izborima postoji i u DS-u.

Dodaje se da izbori raspisani bez dogovora sa DSS i NS i da se zemlja već nalazi u predizbornoj kampanji, a da "istovremeno zapadne zemlje javno saopštavaju da će najavljenu odluku o statusu Kosova i Metohije realizovati posle izbora".

Koalicija DSS-NS takođe insistira da se pre potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU unese jasna odredba da EU, saglasno svojim osnivačkim aktima, "u potpunosti garantuje i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije u međunarodno priznatim granicama".

"Neophodno je da EU Srbiji garantuje ono što se garantuju svim ostalim članicama EU i zato DŠ i NS čvrsto zahtevaju zauzimanje jasnog stava da EU potpisuje Sporazum imajući u vidu celu, a ne osakaćenu Srbiju", navedeno je u saopštenju.

Ta koalicija tvrdi da je veoma zabrinuta zbog najava značajne većine članica EU da će priznati jednostranu nezavisnost Kosova.

Na sastanku je još jednom rečeno da se DSS i NS protive dolasku Misije EU na Kosovo, jer je to "protivpravno i suprotno Rezoluciji 1244".
Koalicija DSS-NS smatra da se otvara "ozbiljan problem u odnosima Srbije i EU" ukoliko EU ostane pri odluci da svojom Misijom stvara takvu marionetsku tvorevinu na tlu Srbije.

"Programski cilj DSS i NS je saradnja i integracija Srbije u EU na principima koji važe za sve druge evropske države. To niko ne bi smeo razumeti kao politiku izolacije, nego kao gledanje istini u oči i kao izraz najelementarnijeg nacionalnog i državnog samopoštovanja", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su DSS i NS uverene da je povlačenje ove "crvene linije" nacionalnog samopoštovanja "nužan uslov samog opstanka države i naroda". Koalicija je ponovila da Srbija ne bi trebalo da ulazi u NATO zbog njegove uloge u bombardovanju Srbije 1999. godine i pokušaja "rasparčavanja Srbije i otimanja 15 odsto teritorije".

Е тако, НАЈЗАД ДА СЕ ЗНА ШТА МИСЛИ ВЕЋИНСКА СРБИЈА !!!!!!!!

Gde se nalazi ta vecina?

Gde se nalazi ta vecina?

ДС-овци ће као англосаксонске подгузне муве одговор на ово питање схватити већ У СРЕДУ - када на дневном реду БУДЕ РЕЗОЛУЦИЈА О КиМ! А осим тога, права ВЕЋИНА ће се показати на изборима, то је тако једноставно!

п.с. Него, овај... НИСИ одговорио на тему! :razz:

Narodnjacka koalicija, velja i voja, su na pravom putu u zaborav......kraj im se nazire, i to uskoro...
Zato su tako nervozni, zato velja lupeta i vise nego sto smo navikli od cacanskog gonica.......a slogirani kostunica cuti,,,,,,ko mudra sova...ne zna sta da kaze.........

Panika je i kod ovih , sto su se pozaposljavali preko partijskih veza u javna preduzeca ili ustanove koje su na budzetu.......tu , uvek,nakon pada onih koji su ih zaposlili, dolazi do pakovanja kofera i njihovih pulena.........zato , mito........pakuj polako radni sto, na tvoje mesto dolazi neka druga pijavica i parazit, ovaj put iz ds ili srs........a ti mozes polako da trazis tezgu na kalenicu..:)

Narodnjacka koalicija, velja i voja, su na pravom putu u zaborav......kraj im se nazire, i to uskoro...
Zato su tako nervozni, zato velja lupeta i vise nego sto smo navikli od cacanskog gonica.......a slogirani kostunica cuti,,,,,,ko mudra sova...ne zna sta da kaze.........

Panika je i kod ovih , sto su se pozaposljavali preko partijskih veza u javna preduzeca ili ustanove koje su na budzetu.......tu , uvek,nakon pada onih koji su ih zaposlili, dolazi do pakovanja kofera i njihovih pulena.........zato , mito........pakuj polako radni sto, na tvoje mesto dolazi neka druga pijavica i parazit, ovaj put iz ds ili srs........a ti mozes polako da trazis tezgu na kalenicu..:)

Хо-хо-хо, опет си исписао неколико твоји неостварених жеља, али неће бити тако као што прижељкујеш по ко зна који пут на овом пдф.

п.с. Ја немам никакве везе у свом послу са странкама или политичарима нити радим посао за који је потребан "радни сто"(бирократија,пфуј) , а конектовање на овај пдф је само облик моје забаве......:lol::lol::lol:

Koliko god se ja slagao sa opstom idejom da je Kosovo prioritet Srbije, kapiram da zivot u Srbiji ne moze da stane zbog tog problema. Kad Kosovo proglasi nezavisnost, mi moramo makar da imamo predsednika iza kojeg stoji jasna vecina gradjana Srbije i koji ce imati legitimitet da donosi odluke u vezi istog. A to cemo postici izborima.

Ova narodnjacka "ocu kakim, necu kakim" politika samo ide na stetu Srbije.

Koliko god se ja slagao sa opstom idejom da je Kosovo prioritet Srbije, kapiram da zivot u Srbiji ne moze da stane zbog tog problema. Kad Kosovo proglasi nezavisnost, mi moramo makar da imamo predsednika iza kojeg stoji jasna vecina gradjana Srbije i koji ce imati legitimitet da donosi odluke u vezi istog. A to cemo postici izborima.

Ova narodnjacka "ocu kakim, necu kakim" politika samo ide na stetu Srbije.

А ко је рекао да ЖИВОТ У СРБИЈИ ТРЕБА ДА СТАНЕ? Свашта... сигурно да ћемо имати председника СА ЈАСНОМ ВЕЋИНОМ.......... а за Народњаке ти не брини, исувише добро знају и шта раде и са киме имају посла.....

mi moramo makar da imamo predsednika iza kojeg stoji jasna vecina gradjana Srbije i koji ce imati legitimitet da donosi odluke u vezi istog. A to cemo postici izborima.
.

Он може да "ИМА ЛЕГИТИМИТЕТ" само да ради у оквиру Устава и одлука Владе и Парламента Србије - СВЕ МИМО ТОГА, ЗНА СЕ....8-)8-)8-)

А ко је рекао да ЖИВОТ У СРБИЈИ ТРЕБА ДА СТАНЕ? Свашта... сигурно да ћемо имати председника СА ЈАСНОМ ВЕЋИНОМ.......... а за Народњаке ти не брини, исувише добро знају и шта раде и са киме имају посла.....
Pa cemu onda odlaganje izbora?

Pa cemu onda odlaganje izbora?

Па ОДЛАГАЊЕ ИЗБОРА до коначног статуса је потпуно логично, или би ти можда волео да у сред кампање и окићених билборда настане ПОТПУНИ ХАОС У ДРЖАВИ уколико шиптари крену у оружани напад на преостале Србе.

Најстрашније је ПРАВИТИ СЕ ЛУД и не видети шта се око тебе догађа а то покушава ДС.

Па ОДЛАГАЊЕ ИЗБОРА до коначног статуса је потпуно логично, или би ти можда волео да у сред кампање и окићених билборда настане ПОТПУНИ ХАОС У ДРЖАВИ уколико шиптари крену у оружани напад на преостале Србе.

Најстрашније је ПРАВИТИ СЕ ЛУД и не видети шта се око тебе догађа а то покушава ДС.
Sta znaci konacni status? Proglasenje nezavisnosti Kosova? To nece do februara, eventualno marta. Vremena je sasvim dovoljno.

A, da prostis, koordinirati sprovodjenje demokratije u Srbiji sa ubilackim i samoubilackim tendencijama Albanaca, koje su manje-vise konstantne, je u najmanju ruku smesno.

Ko se pravi lud??? Mito, da se manemo praznih priča, cela stvar je kompletna zamena teza.
Ispada po tome da nama EU nudi članstvo u zamenu za gubitak Kosova. To bi dalje značilo da ako mi odbijemo članstvo, ostaje nam Kosovo. Malo morgen! Gubimo svakako, pitanje je samo kad i koliko. Niko ne bi dao ono što ima za nešto što mi (uglavnom nemamo). Ko to ne vidi je ili veoma glup ili izuzetno bezobrazan. Ne mislim da je Koštunica glup i ovde on celu situaciju koristi da bi opet ucenom izborio što više sinekura za svoje. Da sam Tadić o'ladio bih ga ekspresno, jer je dogovor bio da u zamenu za premijersko mesto kasnije DSS podrži Tadića. Nećeš, dobro, m'rš u ...

Pošto je to ipak Tadić, daće im ponešto da budu srećni i onda i vuk sit i koze na broju (o ovcama da i ne govorim, njih ima za izvoz).
Nemojte samo više o patriotizmu, Kosovu i sličnim zamajavalicama. Koštunica kao Rambo deluje smešno i glupo.

Ovo oko DSS zahteva da nam EU garantuje teritorijalnu celovitost ili nećemo ući u EU.
u praksi izgleda ovako.
Kosmet će proglasiti nezavisnost, to je već 101% sigurno,
1. Mi zahtevamo da nam garantuju celovitost ili nema potpisa SSP, EU to neće, Kosmet nije pod našim suverenitetom,
2. mi ne potpišemo SPP, Kosmet opet nije pod našim suverenitetom....
Koji je smisao?

Ako sve susedne zemlje priznaju Kosmet, mi ćemo šta?

Za nas je dovoljno što Kosmet nije prošao u UN, samim tim su mu zatvorene sve važnije institucije, forumi, fondovi, prava i obaveze...ako se distanciramo, pored 12% Srbije, propada i preostalih 88%

Back