eremita
Zaslužan član
- Poruka
- 117.177
[[Darko_91]] :cekaj a ko ce im biti kandidat za predsednika VELJA?
Ово НИЈЕ тема о изборима - прочитај пост #1
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ово НИЈЕ тема о изборима - прочитај пост #1
Nego o čemu je tema ako nije o izborima.
Odgovori čoveku, ti si simpatizer, možda i član, ne znam. I mene zanima njihov stav o Tadićevoj kandidaturi. Oni nisu ništa rekli ovom izjavom, kao i obično. U stanju su da govore ceo dan, a da ni jedan zaključak ne izvedeš iz njihovih izjava.
Btw, čestitam Tadiću na odluci o raspisivanju izbora (dobro, znam da ih je raspisao predsednik Skupštine, ali je jasno čija je to odluka). Dosta je bilo njihovog ucenjivanja tipa: ako nećete kako mi kažemo, mi ćemo s radikalima.
Pa ako hoće s radikalima, neka idu gospoda, neka im je sa srećom.
A njihov kandidat, ako ga budu imali, imaće malo više glasova od Čede, što će mi biti posebno zadovoljstvo.
Prosto da vide gde su i koliku podršku imaju u narodu.
Nego o čemu je tema ako nije o izborima.
Odgovori čoveku, ti si simpatizer, možda i član, ne znam. I mene zanima njihov stav o Tadićevoj kandidaturi. Oni nisu ništa rekli ovom izjavom, kao i obično. U stanju su da govore ceo dan, a da ni jedan zaključak ne izvedeš iz njihovih izjava.
Btw, čestitam Tadiću na odluci o raspisivanju izbora (dobro, znam da ih je raspisao predsednik Skupštine, ali je jasno čija je to odluka). Dosta je bilo njihovog ucenjivanja tipa: ako nećete kako mi kažemo, mi ćemo s radikalima.
Pa ako hoće s radikalima, neka idu gospoda, neka im je sa srećom.
A njihov kandidat, ako ga budu imali, imaće malo više glasova od Čede, što će mi biti posebno zadovoljstvo.
Prosto da vide gde su i koliku podršku imaju u narodu.
Tu se radi o "pogađanju", koliko ti meni, toliko ja tebi, klasika...Imaju oni svoj dogovor, ne brini...
Naravno da imaju, samo sam se setila situacije oko parlamentarnih izbora kad smo se na kratko vratili u devedesete i meni se nije uopšte svidelo.
Toliko o korektnosti prema koalicionim partnerima.
Mada nisam sigurna o kojoj bi koaliciji trebalo govoriti DSS-SRS ili DSS-DS i ostali.
Čini mi se da im je nekako prirodnija ova pod a).
За председника је изабран онај кандидат који је добио већину гласова бирача који су гласали, а ако ниједан кандидат не добије већину гласова, гласање се понавља у року од 15 дана од дана првог гласања
Mate - mate - matika, ljuta je ko paprika ...to koliko su DSS i NS osvojili na poslednjim izborima je veoma daleko od većine.Е тако, НАЈЗАД ДА СЕ ЗНА ШТА МИСЛИ ВЕЋИНСКА СРБИЈА !!!!!!!!
Ево, одговор је овде:
... тако да, зависно од ситуВације у вези КиМ може да се деси да НАРОДЊАЦИ једноставно бојкотују изборе (јер се ДС као коалициони партнер уопште није са њима договарао него је манекен изборе расписао на своју руку) - и само да га ПРОПУСТЕ КРОЗ ПРСТЕ КАО ПЕСАК тј. да га пусте да трку трчи сам... а ти размисли...
п.с. У овој теми је далеко најважнији став народњака о КиМ, о НАТО-у, о САД и другим нашим непријатељима........
Podrzace Kostunjavi Tadica, nista se ti ne sekiraj. Ako ne podrzi to bi bio jasan potez protiv EU. Zamisli da moraju da pregovaraju sa Tomom.
A što se toliko primate na izjave stranaka povodom izbora?
Pa, NE GLASAJU STRANKE, već građani, pustimo te fore tipa "pozivanja svojih glasača"...
Ukoliko Koštunica "pozove" svoje birače da glasaju za ovog/onog, to ne znači da će većina tako i uraditi...
Zašto potcenjivati glasače, uopšte?![]()
Pa mislim da će simpatizeri DSS-a, a o članovima da ne govorimo, u najvećem broju poslušati svog vodju.
On će njima lepo objasniti da sad nije vreme za izbore, bolje da sačekamo da vidimo šta će se desiti sa Kosovom (a to može da se razvlači unedogled), pa ćemo onda na izbore. To što kršimo zakon, to za njih nije najvažnije, što reče Tito: "pa ne moramo da se držimo zakona kao pijan plota". To bi ti otprilike bilo to.
Prema tome, sve se nadam da će konačno ući u tu koaliciju sa radikalima, e onda..... ne znam šta dalje. Videćemo. Mislim da je više dosta njihovog prenemaganja, njihovog poštenja, njihove dobrote, ispravnosti i ostalih vrlina.
A kad se osvrneš oko sebe, polako ali sigurno devedesete kucaju na vrata.
Počni samo od ponašanja policajaca u saobraćaju. Ne moraš dalje da ideš. I šta se promenilo? Jedno veliko - ništa.
Jedina razlika je to što sad kupujemo gorivo na pumpama i devize u banci, ostalo u poslednjih nekoliko meseci neodoljivo podseća na onaj period.
Demagogija na delu.
Mate - mate - matika, ljuta je ko paprika ...to koliko su DSS i NS osvojili na poslednjim izborima je veoma daleko od većine.
Mitke, ne može svako da uoči genija, samo oni intelektualno obdareniji.Ма ви само у глави имате изборе - а не тему коју сам поставио. Међутим у вези овог твог поста морам да те потсетим да поново прочиташ тему па ћеш схватити да у вези потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању НЕМА НИШТА ако не унесу одредницу да улази ЦЕЛА СРБИЈА (са обе покрајине), да НЕМА НИШТА од уласка у НАТО, итд.итд. - а за то што је наведено и болдовано у плаву боју јесте ВЕЋИНСКА СРБИЈА... питај СРС, они мисле ИСТО......![]()
Mitke, ne može svako da uoči genija, samo oni intelektualno obdareniji.
Voja je definitivno genije.![]()
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GEĐE!
KO VAM BRE DAJE PRAVO DA ME DRŽITE U GETU!
IDI BRE VELJO I ČUVAJ ONE TVOJE SILOVANE OVCE!!!
vala bas vecinska sa 13% podrske u birackom teluKoštunica i Ilić usaglasili stavove o izborima
Autor: Tanjug, Beta | 21.12.2007 - 19:45
![]()
Predstavnici koalicije Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija održali su danas sastanak na kojem su lideri tih partija Vojislav Koštunica i Velimir Ilić zauzeli zajednički stav o predstojećim predsedničkim izborima. Nakon sastanka koalicija je prosledila saopštenje medijima o tom sastanku i stavu Koštunice i Ilića o predsedničkim izborima. Prema ranijim najavama, Predsedništvo DSS trebalo je tokom vikenda da odluči o učešću na izborima, a Glavni odbor Nove Srbije na sastanku u nedelju. Predsednički izbori biće održani 20. januara 2008. godine.
"Pošto koalicija DSS-NS nije bila u prilici da sa svojim koalicionim partnerima razmotri i usaglasi pitanje predsedničkih izbora, pretpostavljamo da će koalicioni partneri razumeti što sada pred očima javnosti naknadno moramo pokušati da potražimo izlaz i dođemo do dogovora", navela je koalicija DSS-NS.
Posle sastanka predstavnika DSS-NS, na kojem su lideri tih partija Vojislav Koštunica i Velimir Ilić zauzeli zajednički stav o izborima, ta koalicija je izrazila uverenje da interes za razgovorima o izborima postoji i u DS-u.
Dodaje se da izbori raspisani bez dogovora sa DSS i NS i da se zemlja već nalazi u predizbornoj kampanji, a da "istovremeno zapadne zemlje javno saopštavaju da će najavljenu odluku o statusu Kosova i Metohije realizovati posle izbora".
Koalicija DSS-NS takođe insistira da se pre potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU unese jasna odredba da EU, saglasno svojim osnivačkim aktima, "u potpunosti garantuje i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije u međunarodno priznatim granicama".
"Neophodno je da EU Srbiji garantuje ono što se garantuju svim ostalim članicama EU i zato DŠ i NS čvrsto zahtevaju zauzimanje jasnog stava da EU potpisuje Sporazum imajući u vidu celu, a ne osakaćenu Srbiju", navedeno je u saopštenju.
Ta koalicija tvrdi da je veoma zabrinuta zbog najava značajne većine članica EU da će priznati jednostranu nezavisnost Kosova.
Na sastanku je još jednom rečeno da se DSS i NS protive dolasku Misije EU na Kosovo, jer je to "protivpravno i suprotno Rezoluciji 1244".
Koalicija DSS-NS smatra da se otvara "ozbiljan problem u odnosima Srbije i EU" ukoliko EU ostane pri odluci da svojom Misijom stvara takvu marionetsku tvorevinu na tlu Srbije.
"Programski cilj DSS i NS je saradnja i integracija Srbije u EU na principima koji važe za sve druge evropske države. To niko ne bi smeo razumeti kao politiku izolacije, nego kao gledanje istini u oči i kao izraz najelementarnijeg nacionalnog i državnog samopoštovanja", navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da su DSS i NS uverene da je povlačenje ove "crvene linije" nacionalnog samopoštovanja "nužan uslov samog opstanka države i naroda". Koalicija je ponovila da Srbija ne bi trebalo da ulazi u NATO zbog njegove uloge u bombardovanju Srbije 1999. godine i pokušaja "rasparčavanja Srbije i otimanja 15 odsto teritorije".
Е тако, НАЈЗАД ДА СЕ ЗНА ШТА МИСЛИ ВЕЋИНСКА СРБИЈА !!!!!!!!
vala bas vecinska sa 13% podrske u birackom telu
Većina... Možda u poređenju s Čedom.![]()