Najviši zid za penjanje na svetu

Luda Srpska Druzina

Veoma poznat
Poruka
13.895
Krajem prošle godine kada je "CopenHill" otvoren za javnost, sve su oči bile uprte u ovaj projekat. Elektrana na otpad u Kopenhagenu sa mnoštvom različitih sadržaja, podseća na sve, sem na običnu fabriku koja proizvodi energiju. Sama fasada zgrade elektrane je dopadljiva i kombinuje staklo i aluminijumsku opeku, dok su na krovu veštačka skijaška staza, bar, područje za krosfit i staza za trčanje i pešačenje. Međutim, to nije sve. Pored toga, uključuje i najviši zid za penjanje na svetu.
Zid se nalazi sa strane koju karakterišu aluminijumske opeke i otvori, na površini od 1200m², gde je integrisan na način da se lepo uklapa u postojeći šablon na fasadi. Visok je 80 metara i podeljen na četiri odeljka, pa se na svakih 20m penjači mogu zaustaviti radi predaha. Ima različitih ruta koje su različitih težina i inspirisane prirodno oblikovanim ispupčenim ivicama.
Zid je projektovan tako da su se sačuvala i "nastavila" estetika fasade, dok je istovremeno dopušteno sunčevoj svetlosti da prodre u unutrašnjost. Ovaj poduhvat je zahtevao kombinovanje pleksiglasa i fiberglasa, koji su zajedno sa otprilike 50 tona čelika obezbedili da zid stoji i odoleva vremenskim uslovima koji vladaju u Danskoj.
Izgradnja zida je završena kada i projekat ali se čekalo da pođe zimski period kako bi se postavili elementi za penjanje. Takođe su završene i rute i sve ostalo što je bilo u planu, ali još uvek nije bilo otvaranje za javnost s obzirom na situaciju sa pandemijom koja vlada u svetu. Odlaganje je do daljnjeg i ne zna se novi datum puštanja u rad.

Zid za penjanje u okviru


Najviši zid za penjanje na svetu
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.