Najveći dokaz da je Zemlja okrugla

Ja ne umem da objasnim fiziku crnih rupa, pa se i ne petljam tu, jedino što znam da su to gravitaciono najjači objekti koji privlače čak i svetlost i iskrivljuju prostor.

Ja umem da objasnim, tako da....
Tebi može neko da saopšti da ovo nije realna stvarnost koju živimo već je samo imaginacija jedne stvarnosti koja se beskonacno multiplicira u vremenu. I šta onda?

Sad si vec otisao daleko od teme.

Poslednja izmena od moderatora:
prema Bibliji Zemlja je okrugla - sfera
"I izvede ga đavo na goru visoku i pokaza mu sva carstva ovoga svijeta za tren oka."
Jevanđelje po Luki

"Opet ga uze đavo i odvede na goru vrlo visoku, i pokaza mu sva carstva ovoga svijeta i slavu njihovu."
Jevanđelje po Mateju

Онај ко је ово писао очито је мислио да се са високе горе могу видети сва земаљска царства.

"I izvede ga đavo na goru visoku i pokaza mu sva carstva ovoga svijeta za tren oka."
Jevanđelje po Luki

"Opet ga uze đavo i odvede na goru vrlo visoku, i pokaza mu sva carstva ovoga svijeta i slavu njihovu."
Jevanđelje po Mateju

Онај ко је ово писао очито је мислио да се са високе горе могу видети сва земаљска царства.
to je bila vizija koju mu je pokazao
kako se uopste mogu videti sva carstva od postanja

Tako je trebalo
da bi vizija bila potpunija
Ма да. А да су остали доле визија би била непотпуна. И ко ту уопште спомиње некакву визију? То сте ви додали. Ко год уме да чита и има зрно интелигенције из тих неколико стихова може закључити да је њихов писац сматрао да је земља равна, и да је зато, по њему, довољно успети се на неку веома високу гору да би се видела сва царства на њој. Нико ту не спомиње визије.

Мени су равноземљаши много више цоол од ових што и данас по друштвеним мрежама доказују да је земља округла.
seljoberi, da je zemlja ravna, neko bi vec spao sa nje, voda bi se bre prosula
Sila gravitacije ne moze da drzi onoliku kolicinu vode da je zemlja okrugla.
alter kaze da si cool, a ja mislim da ste dangube, da se dosadjujete

Poslednja izmena:
Ma ja sam hteo da mi @DarkMoon odgovori, nesumnjivo je expert za fiziku.

Dosta toga možemo naučiti od njega.
Misconception:

Sila gravitacije F kojom se privlače dva tela masa m1 i m2 je data izrazom

F=M*((m1 x m2)/r^2),

Gde je r udaljenost centara mase dva tela, a M univerzalna mačja gravitaciona konstanta. M = 6.67430(15)×10^−11 Nm^2kg^-2, tj mačji njutn kilogram kvadratni po mačjem metru na kvadrat - ovo se lepo vidi sa slike:

D1725906-1973-4F20-8897-D2D5F41FDC01.jpeg

Сигурно да су више цоол од ових што у 21. веку на друштвеним мрежама доказују да је земља округла.
problem je sto je NJEGOVA [vasa] cool ironija iznudjena, i postaje obrazac reakcije na NAS pandemijski odgovor [nauka je NASA, ja sam nauka, - Fauci], ili obrazac rekacije na NAS svet ustanovljen na pravilima [NASIM, opet], ... radi se o svrstavanju, jesmo li nasi ili njihovi

Ne znam, ljudi veruju u stvari koje nisu istinite, zarad zastarelih mitova... ok, vernik sam, ali prakticar... znalo se da je Zemlja okrugla
jos pre nove ere, u antickoj Grckoj, po razlicitoj senci u isto vreme u dva razlicita grada, pa je anticki filozof, uz pomoc toga
jos tada izracunao prilicno tacno, obim Zemlje....

Posto ni put na Mesec ni fotografije za njih nisu dokaz (jer svaka fotografija iz svemira slika se posebnim aparatom i mora biti obradjivana da bi bila od koristi, oni je zbog toga nece kao dokaz)...onda se mozemo posluziti recimo logikom... Sunce ili Mesec na bilo kakvoj ravnoj zemlji moraju u toku dana smanjivati i povecavati svoju velicinu (naizgled)...Oni bi morali biti ogomni kada su nam najblizi i iznad nas i mali, sve manji kada se odaljavaju od nas...Tako nam izgleda sve sto u ovoj prirodi postoji, kao automobil koji se krece, oblak, avion, bilo sta....Nadalje, Mesec i Sunce bi morali izgledati da se krecu brzo kada su nam blizu, a sporo kada su veoma daleko, ta razlika se mora videti, nemoguce je da se ne vidi na bilo kakvoj Zemlji osim ovakvoj... Na ravnoj zemlji mora se menjati i brzina i velicina predmeta koji gledamo...Podvlacim to MORA!!!! Ali to se ne desava, upravo zbog toga sto su i Zemlja i Sunce i Mesec onakvi kako je naucno objasnjeno, dokazano, astronautima i golim okom vidljivo...Neverovatno je da ljudi to ne prihvataju.....
Ljudi su glupi, oni ne shvataju da su mnoge stvari u prirodi i vise nego neshvatljive za laike i one koji nemaju dovoljno predznanja...
Sada kada bih rekao nekom obicnom laiku na primer da brod sa jedrima moze da ide u pravcu iz kog vetar duva kao i suprotno od vetra on bi rekao to nije logicno i sigurno je nemoguce....A onome ko je ucio o tome to je sasvim moguce i realno....Tako je i sa mnogim drugim stvarima u zivotu i prirodi....Vecina toga izgleda nelogicno, ali nam priroda kaze da je sasvim logicno... Ok je recimo da beba ne moze da shvati nasu planetu i sistem u kome se ona nalazi, ali za svakoga kome je objasnjen nacin funkcionisanja to je sasvim shvatljivo i normalno...

Poslednja izmena od moderatora:

Back