Najveći dokaz da je Zemlja okrugla

Meliot

Veoma poznat
Poruka
13.083
Danas pročitah da je Vlado Georgijev objavio na društvenoj mreži Iks da veruje da je Zemlja ravna ploča. Zanima me koji je po vama najveći dokaz da je Zemlja okrugla ili obrnuto da je Zemlja ravna ploča? Po meni najveći dokaz da je Zemlja sfernog oblika a ne pločastog je smena dana i noći. Da je ravna ploča u svim delovima Zemlje bi u isto vreme bio dan i obrnuto u svim delovima bi bio noć.

earth-sun.width-800 (1).jpg
 
Ekran je ravan...

More je duboko, pliće, valovito, sporije, brže, slanije, prljavije...
Planine su niže i visoke, strmije i zelenije, naseljenije i sa otvorenim izlazima lave..
Ravnice su...
Jezera su...
I šta još ima u reljefu?

Zemlja gledana sa Meseca? Nije ni lopta ni ploča, već slika uma(srećnog vojnika/naučnika astronauta ili kamere preko ravnog ekrana) ...
:)

Dimenzija života je ravan...
 
ako možeš da shvatiš ovaj tekst
https://sr.wikipedia.org/sr-el/Картографска_пројекција
onda ćeš zasigurno da znaš da Zemlja nije ploča
Ma jasno mi je sve. Meridijani se svi spajaju u Severnom i Južnom polu (Grinič nulti meridijan), a ove karte koje gledamo njih prikazuju paraleno. Ove ortogonalne karte sveta koje imamo prilike da vidimo ne prikazuju realnu veličinu delova planete koji se nalaze na severnoj i južnoj hemisferi. Na primer Grenland izgleda na takvim mapama mnogo veći od Australije, a ustvari je površina Australije oko 7,7 miliona km2 a površina Grenlanda je malo manja od 2,2 miliona km2.

800px-Mercator-projection.jpg


Ali opet neko može reći da su sve ove karte i površine lažirane.
 

Back
Top