Najveca srpska TV tragedija

Najveca srpska komedija, koja je toliko glupa da je postala tragedija?

• Seljaci

• Porodicno blago

• Bolji zivot

• Ranjen or'o

• Selo gori, a baba se ceslja (moj favorit ;)

• Rodjak sa sela

• Ulica lipa

• Lisice

• M(j)esoviti brak

• Ljubav, navika, panika

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poruka
16.002
Svedoci smo da se poslednjih godina snima sva vise serija na nasem televizijskom nebu. Popularni glumci, iz starije garde koji (misle da) "nesto vrede" ucestvuju u glupim komedijama, koje su toliko glupe da su postale tragedije. Ipak, ljudi gledaju, sto znaci da ima tu nesto i dobro. Pored toga, u tim komedijama ucestvuju i mladji glumci (koji tek misle da nesto vrede) i postaju popularni tako sto ce opsovati ili "prdnuti" posle TV Dnevnika i na taj nacin zabaviti publiku, koja je prilicno sumnjivog intelektualnog kapaciteta.

Molim vas da glasate, koja je za vas srpska komedija najveca tragedija?

Poslednja izmena:
Po meni je to Bela Ladja. Totalno odskace od koncepta Tesne koze na kojoj je "bazirana" a i bez Nikole Simica kao Pantica jednostavno nije to to. Serija je neverovatno glupa i jednostavno nema nikakvu poentu. Glupi dijalozi, glup zaplet, ako ga i ima.

Ne mogu da verujem da je neko glasao za bolji zivot! To je fenomenalna, legendarna serija, sa odlicnim glumcima! Ja sam glasao za ljubav, navika, panika, pre svega zbog Nikole Simica. Glumacka legenda, a glumi ulogu mnogo mladjeg muskarca koja mu totalno ne stoji.
Vidim i da su mnogi skepticni po pitanju bele ladje i da kazu da bez Simica nije to to. Ja sam tako mislio u pocetku, medjutim, mislim da je Simic namerno izostavljen zbog forsiranja Sojica, da ne bi pao u drugi plan. To je Sojiceva serija, zato se i ne zove tesna koza 5.
Inace smatram da imamo najbolje glumce na svetu (ne mislim na ove mlade tipa Kicic koji su uzasni). Samo starija i srednja generacija.

Seljaci koji su uzasno ali uzasno glupa serija, a stavio sam i Ranjenog orla jer me je od pocetka ta serija neopisivo nervirala...
Bolji zivot je nasa kultna serija, jedna od najboljih ikada, i zaista ne zasluzuje da se nadje na ovakvoj listi...Za Belu ladju takodje sve pohvale...
:)

Ne mogu da verujem da je neko glasao za bolji zivot! To je fenomenalna, legendarna serija, sa odlicnim glumcima! Ja sam glasao za ljubav, navika, panika, pre svega zbog Nikole Simica. Glumacka legenda, a glumi ulogu mnogo mladjeg muskarca koja mu totalno ne stoji.
Vidim i da su mnogi skepticni po pitanju bele ladje i da kazu da bez Simica nije to to. Ja sam tako mislio u pocetku, medjutim, mislim da je Simic namerno izostavljen zbog forsiranja Sojica, da ne bi pao u drugi plan. To je Sojiceva serija, zato se i ne zove tesna koza 5.
Inace smatram da imamo najbolje glumce na svetu (ne mislim na ove mlade tipa Kicic koji su uzasni). Samo starija i srednja generacija.

Nije trebalo da glasas uopste protiv bilo koga, jer zbog takvih kao sto si ti, te serije i postoje.

Nemoguce je odluciti se samo za jednu seriju.

Sa boldovanim se slazem. Po meni poslednja generacija dobrih glumaca je ona koja je dosla sa Nenadom Jezdicem.

I jos nesto da dodam: Srecni ljudi, Porodicno blago i slicne serije nisu lose same po sebi. Problem je u tome sto sve lice jedna na drugu i sto nam se serviraju jedna za drugom pa je normalno da coveku malo dosade te jurnjave za novcem, sudjenje sa komsijama i drzavom, otkazi i sl. (iako je to manje - vise nasa svakodnevnica). ;)

Ништа глупље се није могло видети на нашој националној ТВ од овог последњег Горчиновог! Ох, извините, нисте питали за архиглупост, али ето, рекох.

Svedoci smo da se poslednjih godina snima sva vise serija na nasem televizijskom nebu. Popularni glumci, iz starije garde koji (misle da) "nesto vrede" ucestvuju u glupim komedijama, koje su toliko glupe da su postale tragedije. Ipak, ljudi gledaju, sto znaci da ima tu nesto i dobro. Pored toga, u tim komedijama ucestvuju i mladji glumci (koji tek misle da nesto vrede) i postaju popularni tako sto ce opsovati ili "prdnuti" posle TV Dnevnika i na taj nacin zabaviti publiku, koja je prilicno sumnjivog intelektualnog kapaciteta.

Molim vas da glasate, koja je za vas srpska komedija najveca tragedija?

ух ух ух..прво, серије се снимају у студију или на терену, а ЕМИТУЈУ на "телевизијском небу", како би ти рекла. Дакле, прво се упознај са материјом, па тек онда отвори овакву тему.
Друго, јеси ли свој живот провела на сцени, па дајеш себи за право да оцењујеш рад глумаца? Колика је вредност оног који "нешто вреди"? У реду је твоје лично мишљење или критички осврт на нечији рад, али ово што ти наводиш нема никаквог смисла. На листу за одстрел си стваила серију "Бољи живот". :eek: Толико о твом интелектуалном капацитету :mrgreen:

И јеси ли сигурна да су на твојој листи све КОМЕДИЈЕ? :kafa:

U poslednje vreme ima puno losih serija koje kopiraju one americke sitkome i bljuzge,tipa:"Neki novi klinci","Lisice","Kosarkasi","Nasa mala klinika",ovo novo "Ono kao ljubav" i ostale gluposti.Sa druge strane,narod se lozi na primitivan humor "Seljaka" i "Selo gori..." i te se fore izrabljuju do besvesti.Takodje,tu je i "ruzicasta imperija" cije su serije kataklizmicne,sa malim budzetom(sve snimaju samo u jednom studiju) i gotovo istom ekipom,koja se vrti iz serije u seriju.Sto se glumaca stare garde tice,naravno da su neuporedivo bolji od ovih novijih generacija jer su jednostavno mogli i morali da se dokaziju iz filma u film.Nasa kinematografija je dotakla dno i danas je dovoljno da glumci samo dobro izgledaju ispred kamere,pa da odmah dobiju glavnu rolu na filmu ili TV-u.E sad,fakat je da postoje materijalni razlozi,zbog koga se glumacke velicine starije i srednje generacije,blamiraju u nekim stupidnim projektima.I meni je zao kad to vidim,ali ***,retko ko je imun na lovu...Zao mi je sto to kazem,ali od "Otvorenih vrata" i "Gore dole",pa sve do solidnih "Roda",nisam nasao jednu pristojnu TV seriju,koju sam mogao da pogledam.

Poslednja izmena:
Nije trebalo da glasas uopste protiv bilo koga, jer zbog takvih kao sto si ti, te serije i postoje.

Razlika izmedju stranih glumaca i nasih, je sto se stranim glumcima smejemo kada odvale nesto, a nasima cim im vidimo facu (cast izuzecima kao sto je Dzim Keri naravno). Znam da cu nekoga zaboraviti: Bata Stojkovic, Bata Zivojinovic, Gidra Bojanic, Slavko i Nikola SImic, Mica Tomic, Zoran Radmilovic, pa nesto mladji Lane Gutovic, Danilo Lazovic, Rados Bajic, Aleksandar Bercek, Bogdan Diklic, Dragan Nikolic, Voja Brajovic i mnogo tackica...... Pa sve do Zorana Cvijanovica, i , mislim poslednjih dobrih glumaca Sergeja Trifunovica I Djuricka. Hajde kazi nesto protiv ovakvih licnosti!

ух ух ух..прво, серије се снимају у студију или на терену, а ЕМИТУЈУ на "телевизијском небу", како би ти рекла. Дакле, прво се упознај са материјом, па тек онда отвори овакву тему.
Друго, јеси ли свој живот провела на сцени, па дајеш себи за право да оцењујеш рад глумаца? Колика је вредност оног који "нешто вреди"? У реду је твоје лично мишљење или критички осврт на нечији рад, али ово што ти наводиш нема никаквог смисла. На листу за одстрел си стваила серију "Бољи живот". :eek: Толико о твом интелектуалном капацитету :mrgreen:

И јеси ли сигурна да су на твојој листи све КОМЕДИЈЕ? :kafa:

Dragi moj, nemoj da me povlacis za moje dramsko obrazovanje, jer ti da imas dva zivota neces moci da skupis pola mog obrazovanja i iskustva u polju glume. ;) Izvinjavam se, jer sam zaboravila da nabrojim: Belu Ladju, Srecni ljudi, Stizu dolari, Nasa mala klinika. Izbor je suvise veliki, da sam zaboravila, jer je sve gore od gorega. Ili da kazem odlicna tragedija.
Meni se "Bolji zivot" ne svidja, ali to ne znaci da i vama mora da se ne svidja, kao i da mora svima nama da se svidja. Nisam uspela sve da obuhvatim. Pa, mogu da ti kazem, strucnjace, da za mene ni "Selo gori..." nije komedija, ali je svi svrstavaju u komedije. Nisam nabrojala i "Pozoriste u kuci 2", koje je odvratno.

Razlika izmedju stranih glumaca i nasih, je sto se stranim glumcima smejemo kada odvale nesto, a nasima cim im vidimo facu (cast izuzecima kao sto je Dzim Keri naravno). Znam da cu nekoga zaboraviti: Bata Stojkovic, Bata Zivojinovic, Gidra Bojanic, Slavko i Nikola SImic, Mica Tomic, Zoran Radmilovic, pa nesto mladji Lane Gutovic, Danilo Lazovic, Rados Bajic, Aleksandar Bercek, Bogdan Diklic, Dragan Nikolic, Voja Brajovic i mnogo tackica...... Pa sve do Zorana Cvijanovica, i , mislim poslednjih dobrih glumaca Sergeja Trifunovica I Djuricka. Hajde kazi nesto protiv ovakvih licnosti!

Podsetio si me i "Mile protiv tranzicije" je odvratan.
To si u pravu, meni Ckalja sa onim buljavim ocima nikada nije delovao smesno, kao ni onaj Pavle Vuisic aka Paja Cutura sa onom facom kao morz. Bata Stojkovic jeste bio simpatican, ali skoro svuda je glumio nekog buntovnika, nekog "antiprotivnog". Zoran Radmilovic ne znam kakav je to glumac?! Da li je neko od vas slusao o cemu se prica u "Radovanu 3"? To moze da bude smesno nekom ko nema jedno normalno siroko obrazovanje. Odvratno. Inace, moram da pitam, posto si naveo Dragan Nikolic... Kakav je on glumac? Ako te ineteresuje sta mislim o njima postoji i tema na "Pozoristu", gde sam eksplicitno objasnila kakvi su oni glumci. Sada citam ovaj tvoj spisak: Rados Bajic, Mica Tomic, kuku, majko, pa on je samo glumiuo napaljenog dedu, ali Rados Bajic, pa stvarno?!
Ja shvatam da je nasa kinematografija siromasna i materijalno i kadrovski, ali ljudi?, pa nismo kreteni, valjda mozemo da vidimo ko je kakav glumac. Ne mozemo da tvrdimo da je neko dobar glumac, zato sto na TV-u sme da kaze: "Goov.noo!"

Back