Najveća pretnja Srbiji je vojni savez Zagreba, Tirane i Prištine, ali neću da vam kažem ko je to odobrio“: Vučić se obratio javnosti iz Minhena

Poruka
21.138
Postavio sam pitanje u vezi sa vojnim savezom između Tirane, Zagreba i Prištine, čekam odgovor…, možda ću jednom da dobijem taj odgovor, pre nego što krenu u akciju, rekao je.

Najveća pretnja Srbiji je vojni savez Zagreba, Tirane i Prištine, ali neću da vam kažem ko je to odobrio, jer čuvam Srbiju, rekao je Vučić.
Na moje pitanje o (saradji Hrvatske, Albanije i Kosova) svi se prave blesavi, ;svi govore o vojno-tehničkoj saradnji, ali je ovde pitanje čije teritorije branite ili planirate da napadnete“, rekao je Vučić.
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-minhen/
———————————————
Samom sebi postavio pitanje i samom sebi odgovorio .

Почећу стварно да навијам за Русе !

Да ојачају, почну да побеђују,
па да заједно кренемо и средимо говањца по Европи, а и шире !

То би нас уназадило још 1000 година, али докле бре да вучемо на леђима скотове из комшилука !?

Zašto nitko ne spomene Vučiću da Hrvatska isti takav savez ima i sa Srbijom? Potpisan 2010-e.

Radi se o pripremi vojske Kosova za pristup NATO-u. Isto kao što se tada savez sa Srbijom potpisao o suradnji jer je Srbija u tim trenucima išla prema NATO-u. Nikakve veze sa Srbijom, ali trebaju se štancati Kurir i Informer emisije te strašiti narod.

Najveća potencijalna pretnja...ozbiljni državnici razmišljaju strateški i dugorocno.
Da li vas boli sto smo dobili odobrenje za nabavku nekih oružja iz sistema gvozdene kupole?to je jos vojna tajna sta tačno ali nije vam bas svejedno

Najveća potencijalna pretnja...ozbiljni državnici razmišljaju strateški i dugorocno.
Da li vas boli sto smo dobili odobrenje za nabavku nekih oružja iz sistema gvozdene kupole?to je jos vojna tajna sta tačno ali nije vam bas svejedno
Mene zaboli briga šta Srbija ima od naoružanja. Ne znam odakle ti da mi nije svejedno. Hrvatska ima i sada, a imati će i u budućnosti da obrani svoje granice ako opet radikali poput Vučka ili Šešelja krenu ispunjavati neke memorandume SANU-a. Ne znam čega se Vučić boji. Hrvatska nikad nije napala Srbiju. Srbija jest Hrvatsku. Kod vas se radi o klasičnoj zamjeni teza i izigravanju žrtve.

Kao što sam već rekao. Isti ovakav sporazum RH ima sa Srbijom i radi se o vojnoj suradnji za približavanje Kosova NATO-u. Kao što je 2010-e kada je Srbija bila na tom putu RH potpislala sporazum sa Srbijom da joj pomogne u obuci vojske i vojnika za pristup organizaciji. E sad, zašto to Vučić predstavlja kao prijetnju Srbiji je pitanje za vas. Ne za mene ili za Rh. Po meni vas straši i hoće radikalizirati narod te tako umanjiti podjele kako bi opstao na vlasti, ali to sam samo ja.

Srbiji pod Vučkom u bliskoj budućnosti prijete ozbiljni problemi, a za njih će Hrvatska biti najmanje kriva. Naravno on će uvijek optuživati ustaše kao i onda kada su se odlučile udariti sanckije na Rusku naftu reko Janafa.

Postavio sam pitanje u vezi sa vojnim savezom između Tirane, Zagreba i Prištine, čekam odgovor…, možda ću jednom da dobijem taj odgovor, pre nego što krenu u akciju, rekao je.

Najveća pretnja Srbiji je vojni savez Zagreba, Tirane i Prištine, ali neću da vam kažem ko je to odobrio, jer čuvam Srbiju, rekao je Vučić.
Na moje pitanje o (saradji Hrvatske, Albanije i Kosova) svi se prave blesavi, ;svi govore o vojno-tehničkoj saradnji, ali je ovde pitanje čije teritorije branite ili planirate da napadnete“, rekao je Vučić.
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-minhen/
———————————————
Samom sebi postavio pitanje i samom sebi odgovorio .
A kada tek udje u tom savezu i Bugarska......

Vučić se ovde pravi lud, a zapravo vrlo dobro zna ko je "napravio" taj savez. Nisu ga napravili Zagreb, Tirana i Priština zato što im je dosadno, nego kao posledicu politike koju Srbija vodi već godinama, politike neuklapanja, neintegrisanja, stalnog inata i koketiranja sa istočnim despotijama.

Takvom politikom Srbija je u evropskom kontekstu sama sebe pozicionirala kao strano telo, izvor nestabilnosti i faktor rizika. Kad se tako ponašaš, logično je da se države oko tebe međusobno povezuju, ne da bi te napale, nego da bi se zaštitile od tebe. Umesto da budemo deo regionalne bezbednosne arhitekture, mi glumimo uvređenu žrtvu jer se pravi obruč oko nas.

Ali ako se ode korak dalje, vidi se i pravi razlog zašto Vučiću ova izolacija odgovara. Što smo dalje od uređenog, pravno regulisanog sveta, to je više prostora za korupciju, mutne dilove i privatne aranžmane bez kontrole. Zato mu i trebaju ovakve priče o tome kako "svi hoće da nas unište i porobe", da se stalno podgreva konflikt, strah i osećaj opsade.

Izolacija nije greška ove politike. Izolacija je njen cilj.

Zašto nitko ne spomene Vučiću da Hrvatska isti takav savez ima i sa Srbijom? Potpisan 2010-e.

Radi se o pripremi vojske Kosova za pristup NATO-u. Isto kao što se tada savez sa Srbijom potpisao o suradnji jer je Srbija u tim trenucima išla prema NATO-u. Nikakve veze sa Srbijom, ali trebaju se štancati Kurir i Informer emisije te strašiti narod.
Zato što je 2010 DS vršljala vlast a ne SNS
Hvala na podsetniku

JEL BRE ŽUTI ŠTA STE OVO POTPISIVALI? :rtfm:

Zato što je 2010 DS vršljala vlast a ne SNS
Hvala na podsetniku

JEL BRE ŽUTI ŠTA STE OVO POTPISIVALI? :rtfm:
Pa DS je Srbiju htio ugurati u civilizirani svijet. SNS vam je doneo demokratski raspad, nemire i civilizacijsko propadanje.
Tih godina su odnosi RH i SRbije bili pet puta bolji nego što su danas, a to je bilo cca 15 godina nakon rata. Danas gotovo 40 godina nakon imate predsjednika koji opet govori o ratovima dok nikome u regiji to nije u interesu. Zapitaj se što je bolje.

Pa DS je Srbiju htio ugurati u civilizirani svijet. SNS vam je doneo demokratski raspad, nemire i civilizacijsko propadanje.
Tih godina su odnosi RH i SRbije bili pet puta bolji nego što su danas, a to je bilo cca 15 godina nakon rata. Danas gotovo 40 godina nakon imate predsjednika koji opet govori o ratovima dok nikome u regiji to nije u interesu. Zapitaj se što je bolje.
Pola DS je u SNS.
Sve je to ista udba kao i u svim bivšim republikama SFRJ

Još kad bi vi bili civilizirani gdje bi nam bio kraj

Koliko BG tablica ste skinuli prošle sezone za suvenir?
Ovde kod mene se muvao jedan sa zadarskim tablicama
Nitko to neće

ja bih izvrsio jednu anketu medju svim vojnicima srbije, hrvatske, albanije i kosova koji procenat od njih je ikad zaklao prase ili jagnje. Toliko.
Da, samo sad se ne kolju ko mi kad smo bili mladi, sad se ratuje džojsticima donovima

Da, samo sad se ne kolju ko mi kad smo bili mladi, sad se ratuje džojsticima donovima
sad vade bolovanje za žulj na prstu. Od danasnje balkanske armije se ne plašim uopste. Mi izmedju 40-50 godina mozda bi i organizovali neki pristojniji fajt. Samo mi nećemo jer imamo iskustva i znamo da smo izradjeni lepo.

Mene zaboli briga šta Srbija ima od naoružanja. Ne znam odakle ti da mi nije svejedno.
Kontradiktore rečenice.
Kao sto rekoh razmišljamo strateški I ovo je potez odvracanja na vas tzv savez.mi gledamo naše dvoriste a vi tudje.dovoljan dokaz je ovo zadnje kome ste sve omogućili politicki azil kod vas i sta rovarite ovde.do pre godinu dana niste me interesovali nista osim sto se tice trgovine i posla.dokazali ste delima da vas se treba paziti

Rusi i Ukri su nesto drugo. To su bile i ostale hladne nacije, mnogo se oni razlikuju od nas. Mi smo mediteranci. Daj malo da se popije i zagalami. Bio sam u prizrenu pre par godina. Video mnogo mojih ispisnika albanaca . Nemaju rogove. I upoznam jednog Vetona, pomogao mi je oko mehaničara. Pričamo lepo, par godina stariji od mene. Kaze jesam bio u ućk, kaze borio sam se da budemo nezavisni od beograda a sad smo zavisni od svih osim od beograda. Ruka ruci, pametan covek.

Back