Najveca ljubav?

j ebesh ga.ta ljubav to je zesce sranje.
kao da ljudi nemaju pametnija posla i druge brige, pa sebi navale i to breme.
ljubav je kada volis coveka.sve ostalo je zaljubljenost. i ta sranja oko ljubavi, sve to je zesci egoizam. cim zapne, odmah kuknjava.
dobro je neko rekao idealizovanje. to sa tim najvecim bivsim ljubavima.
ma nisam ja sa ovog sveta kad su te romansirane stvari u pitanju.
ljubav je veoma odgovorna pojava.
ljudi je stvarno olako prihvataju, mnogo govore, a neodgovorno se odnose prema njoj.
e super sam raspolozena, mojne neko da me shvati kao mracnu po tom pitanju.
naprotiv! kada bi se ljudi voleli, ali zapravo, svet ne bi propadao.
i atomska bomba je produkt pogresnog shvatanja ljubavi.

Imala sam jednu najvecu ljubav, ali sad mi uopsta nije zao sto se zavrsila, jer ne bih mogla da se zamislim sa tom osobom u vezi. Promenili smo se oboje.Zavrsilo se nekako postepeno, a trajalo je dugo.Ali i sada imam veliku i pravu ljubav. Samo sto nemam utisak najvece ljubavi, iako je sve kako se samo pozeleti moze. Moj san. Mozda kad si mladji i tek otkrivas pravu ljubav, po prvi put otvaras dusu i svoju sustinu nekome, delis sa njim sve, bas sve, onda ti to izgleda mnogo vece nego kad ponovo to dozivis sa drugim.Nekako ti je normalno, podrazumeva se. Na manje od toga ne bih ni pristala . Postavljeni su ti standardi za dozivljaj ljubavi. Procitala sam negde da je car prve ljubavi u tome sto ne znas da se moze zavrsiti. Mi zene gresimo sto nekad od dobre veze ocekujemo nemoguce- da bude bajka. Za to je pored princa koga imamo potrebno i malo nase maste.

sevilja:
I ja se prepoznajem u ovom tekstu. :roll:
Doduse, nism se jos uvek udala, a ni nasla nekog za koga bih.
Ustvari, primetila sam da konstantno trazim nekog ko bi njega adekvatno zamenio....ali ne kao onaj mehanizam ego odbrane ''zamena'' , nego nekog ko bi mi zaista znacio tako i toliko...ne znam.... :-(
Isti slucaj je bio samnom.Dugo sam trazila nekog koga bi mogla da volim kao njega.Uz koga bi se osecala tako nekako zaljubljeno i srecno.I onda sam shvatila da je ipak svaka ljubav,kao i svi ljudi uospte,drugacija.Volis drugacije,osecas se drugacije.........nekad mi je zao sto nisam uspela da nadjem nekog koga cu da volim tako ludo,intezivno.Volim ja mog decka,ali samo ga volim,vise mi odgovara u svemu,njegove osobine,ponasanje,sve.....nego sto ga ja obozavam.

divlja:
Ne postoji najveca i najmanja ljubav. O, boze!
To sto vam se cini da je vasa sadasnja ljubav najveca, je zato sto ste u njoj prisutni.
A ako vam se cini da je neka od proslih ljubavi najveca, to je zato sto je nedovrsena, pa idealizujete. :razz:

ovo je cista istina, kratko i jasno izlozena, nista dodati, nista oduzeti.
Ajte, molim vas, kakvo "merenje" ljubavi...menzurom...

I meni je pomalo apsurdan i glup taj naziv "najveca ljubav",kao da postoji nacin da se ona izmeri,koristim ga samo u nedostatku neke druge reci...a ne znam kako drugacije da objasnim te veze,vidim da i ovde ima ljudi koji su doziveli "takvu" ljubav :? moguce da je kod nekih to idealizacija,ali ta osoba koju ja znam nije nimalo sanjar,a ni nesto posebno romanticna.

Svoju ljubav sretnes , pa je PREPOZNAS , nadgradis , dogradis , dodas , oduzmes, usavrsish, razumesh, volis, cenis, cekas da se vrati ako je slucajno izgubis, verujes joj , negujes je i gradis i grdis i izgradis i mislis da nemozes preziveti ako je izgubis. Ovako ja razmisljam na ovoj temi i sve to radila i radim zbog moje ljubavi ( mog muza) a neznam dali je najveca jer neznam kako se to meri , cime.

divlja:
Mene fascinira kako vi tako polovni funkcionisete dok ne nadjete tu drugu polovinu? :lol:

:lol: :lol: :lol:

Najveća ljubav... da imala sam je ... i nikada nikoga nisam više volela kao što sam njega ... što reče neko.. i druge sam volela ali ne tako jako, tako strasno. I zaista prva ljubav zaborava nema. Sa poslednjim dečkom sam bila jako dugo i volela ga ali nije tu bilo tog žara kao što je to bilo sa tim prvim ...
I naravno ništa od nas.. kao što to već biva u životu :-(

A ovo o traženju svoje druge polovine... mislim da se takvi retko pronalaze ... Sad će se već neko javiti da mi kaže da je našao/la... to sam i ja mislila onako zaljubljena sa svakim mojim dečkom...

Moj problem je što tog prvog neću nikada zaboraviti ... pa i sa svojih 70 voleću tog kao onda provg dan... a to je sad već moj problem :-(

Back