uostalom, tu je vojvodina koja moze "pola evrope" da prehrani. pa kad se dodaju npr. macva, slavonija i malo madjarske - eto i cela evropa. a ostatak moze da se izvozi.
Ne sagledavas stvar u globalu.Dali si uopste odgledao video koji sam postavio?
Ekonomija je u neku ruku kao i ekosistem , postoji granica na kojoj sve puca i raspada se.
Ali da ne sirimo pricu sada dalje u tu stranu , bice vremena,zanima me sta mislis kako ce to sve funkcionisati u narednih desetak godina kada nestane nafte u svetu ? Sa cime ces orati vojvodinu ?Sa cime ces prevoziti hranu do evrope?
Mozes reci, preci cemo na gas.Ali koliko ce nam gasa tada trebati? i ne samo nama vec svima ostalima , kada se odjednom potrosnja gasa poveca 1000 puta koliko ce i on trajati ?A pre svega treba izgraditi prvo infrastrukturu na gas, za sta je potrebno vreme i dugorocno gledano je ne isplativo. Sta nam onda preostaje ? Pa tu su elektricni vozovi mozda ces reci.
I sada na primer kuburimo sa el energijom a sta ce se desiti kada se ti zahtevi povecaju 10 puta ?Nasu Srbiju sa 70% napaja TNT Obrenovac koji naravno funkcionise na ugalj.Nase rezerve uglja su sada ok 2-2,5 milijardi tona uglja i ukoliko nasa zemlja trosi godisnje sa postojecim kapacitetima oko 50 miliona tona uglja , koliko ce nam on trajati ?Sigurno si cuo da se na tv-u pominjala skoro izgradnja nuklearne elektrane kod nas i odmah se digla panika .Medjutim postoji plan za izgradnju nove termoelektrane TNT2 sto bi nasu potrosnju uglja skoro dupliralo ukoliko to ucine i time skoro prepolove rok trajanja rezervi uglja , pa ce one u tom slucaju trajati samo za narednih 20 godina ili mozda malo vise, ali cekaj nama ce trebati tada mnogo vise el energije nego samo jedno dupliranje hmm, i o5 ekonomski i dugorocno gledano je ne isplativo.Znaci pod hitno moramo krenuti sa izgradnjom sto vise hidrocentrala koliko je to u nasoj moci, radi buducnosti nase dece,zar ne ?
Ali ,kada smo vec kod hranjenja evrope , zasto na primer svet ne nahrani Afriku, vec su im poslali sidu ?Pa tamo svake 3 sekunde umre jedno dete od gladi EEEEEJJJJJJ SVAKE 3 SEKUNDE!! pa dok sam ja ovo kucao koliko je to

. Zato sto lidere sveta ne zanimaju ljudi! Njih sada brine sto se zivotni vek ljudi toliko povecao,Njih jos uvek brine ta trenutna stopa rasta u globalu od 1,3% sto znaci dupliranje na 14 milijardi do 2050 godine.Stvar je u tome da je ovo stvarno prosta matematika koju su oni davno primetili i poceli da rade na njoj odnosno kao sto sam u pocetku napomenuo na desetkovanju stanovnistva.Jel ovoliki broj ljudi ipak ne moze da opstane u vremenu koje nam dolazi a i ekosistem je ozbiljno uzdrman.Zato nas truju raznim otrovima kroz razne proizvode,zato nam salju razne bolesti pa i za njih vakcine koje ce nas unistiti...
Ovo je samo jedan deo slagalice koja se raspada pa mi recite o5 da nije najvaznija tema i da je buuullshiiiit, Jer mi smo generacija koja ce sve ovo doziveti!!!! ;takodje i neko rece zelena energija na sta si mislio

?