Tristac i yugo. U stvari sve sto je izaslo iz Zastave je bio tezak karambol, i Istine radi samo sam jednom seo u automobil neke druge istocnoevropske proizvodnje, cuvenog Zigulija ali mi je bio bolji od tristaca - to je subjektivan osecaj (a i mnogi drugi se kunu u tu istinu).
A navozao sam se i VW/TAS golf 1, 2 i 4 (sve odreda dizeli), Lancia Turbo dizel, Toyota Corrolla, Hyundai i20 ( svi pobrojani caletovi automobili) pa moji: Yugo 55, TAS golf 2 1.6 B, Alfa 33 1.6 TS, Mazda 323 1.6, Mazda 3 2.0, BMW 320 2.0, Toyota Camry 2.0, Acura MDX V6 3.6, Tesla 3.
Caletov tristac iz '70-tih na kom sam naucio da vozim je nesto neprevazidjeno lose (i opasno), dobijao je nepredvidjena ubrzanja, lomila mu se letva volana, blokirali dobosi, ekstremno tvrda i nepouzdana kola... za nijansu je bio bolji Yugo55 moj prvi automobil, kupio sam ga novoga 1987 u DMB Rakovica i nisam ga dovezao do Zemuna jer sam stao kod starog Mercatora da kupim cast mojima u kuci, nisam ga mogao vise upaliti. Otisao sam po majstora iz ulice u Zemunu a on je jos u njegovom servisu kad sam mu objasnio zasto ga zovem rekao "A, svi motori iz DMB-a u zadnja 2 meseca su fabricki prezupcani, to ti je problem". I tako je sa yugicem falilo ovo ili ono, motor, karburator, lomilo se od plastike ovo ili ono, uglavnom je stalno nesto falilo, dok ga nisam 1990 prodao i presao na TAS-ovog golfa.