Najtezi greh ikad napravljen u Novom Zavetu - Ananija i Safira

Ma naravno prijatelju, samo smireno i uravnotezeno,
a nisam ja taj koji tvrdi da Bog ne postoji,
nesto mozda potoji, no pitanje je sta je to, gde je to i da li jeste ili nije dobronamerno.
Svemoguci Jehova ne postoji, no neki sa mozda bradom i palicom u bogatoj vili negde u americi drzavi, sasvim je moguce - da.
Ja samo postavljam pitanja, i u mojem srcu nema licemerija, i ono sta mislim to i kazem, nikog ne vredjam niti osudjujem, samo trazim istinu i razumne odgovore,
a to svakako na nikakav nacin ne bi trebalo da bude greh.

Pozdrav!

znaci po tebi ne postoji svemoguci tvorac ,koji se preko starog i novog zaveta javljao jevrejima i usmeravao ih? dobro moze i tako, ali po kom sistemu postupas da bi se spasio? ne postis, ne postujes bozje zapovesti?nije tako lako postati kvalitetna osoba, treba ti sistem

Ovo gore je klasično ubojstvo.

Pratite ovo kako ženi pokojnog govori da će i nju tako iznjeti.
Kako on zna da će je iznjijeti ako nije naumio da je kokne kako je i pokojnega??

9Peter said to her, "How could you agree to test the Spirit of the Lord? Look! The feet of the men who buried your husband are at the door, and they will carry you out also."

9'Pa što vam je bilo da ste se tako urotili kušati Duha Gospodnjega? Ondje su na vratima mladići koji su ti pokopali muža. I tebe će iznijeti!' reče Petar.

bye bye hrišćani do slijedeće prigode!!!

znaci po tebi ne postoji svemoguci tvorac ,koji se preko starog i novog zaveta javljao jevrejima i usmeravao ih? dobro moze i tako, ali po kom sistemu postupas da bi se spasio? ne postis, ne postujes bozje zapovesti?nije tako lako postati kvalitetna osoba, treba ti sistem

Sistem je jednostavan, ima ga u bibliji navedenog,
sta zelis da tebi drugi cine - cini i ti to njima,
sta ne zelis sebi, - nemoj to raditi ni drugima.

A ove tema je upravo otvorena zbog tog Biblijskog licemerija, koja isto to kaze,
a ipak ubija, osudjuje, primorava i sve ostalo zlo cini coveku.

Sistem je jednostavan, ima ga u bibliji navedenog,
sta zelis da tebi drugi cine - cini i ti to njima,
sta ne zelis sebi, - nemoj to raditi ni drugima.

A ove tema je upravo otvorena zbog tog Biblijskog licemerija, koja isto to kaze,
a ipak ubija, osudjuje, primorava i sve ostalo zlo cini coveku.

jos nisam video negde u bibliji da bog kazni coveka bez razloga, a u ovom konkretnom slucaju razlog je laganje apostola

Kako on zna da će je iznjijeti ako nije naumio da je kokne kako je i pokojnega??

9Peter said to her, "How could you agree to test the Spirit of the Lord? Look! The feet of the men who buried your husband are at the door, and they will carry you out also."

9'Pa što vam je bilo da ste se tako urotili kušati Duha Gospodnjega? Ondje su na vratima mladići koji su ti pokopali muža. I tebe će iznijeti!' reče Petar.

Pokusavam ja to objasniti ovde da se tu radilo upravo o ubistvu,
moze biti da su ih otrovali da bi napravili predstavu pred ljudima i tako uveli strah svima u kosti,
da bi kasnije mogli da manipulisu masom kako im odgovara.

Nema poente, ti si svoju buducnost zacementirao u neznanju i prichanju o/sa likovima iz mashte.
Sumnjam da znash Engleski i da imash zelju da nauchish neshto, ali chisto da nemash izgovor, evo link odakle mozesh da krenesh: http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism

samo mi kazi sta te je razocaralo da izgubis veru u boga? sigurno postoji neki prelomni momenat

bye bye hrišćani do slijedeće prigode!!!

Zaboravih dodati.

Gle čuda uhapsilo ih nakon toga umorstva(Petra i kompany) kao tobože iz zavisti a 2 -je mrtvih .
Može li veće gadosti da postoji da dvoje mrtvih ljudi ubijeno i kaže pisac djela apostolskih
da su ih iz zavisti uhapsili.

17Veliki svećenik i njegovi pristaše iz saducejske sljedbe razjare se od zavisti.
18Uhite apostole i bace ih u javni zatvor.

19Ali kad je pala noć, dođe anđeo Gospodnji te otvori vrata zatvora i izvede ih. Reče im:

20'Idite samo i nastavite ljudima u Hramu govoriti sve o životu!'

djela 5

Pokusavam ja to objasniti ovde da se tu radilo upravo o ubistvu,
moze biti da su ih otrovali da bi napravili predstavu pred ljudima i tako uveli strah svima u kosti,
da bi kasnije mogli da manipulisu masom kako im odgovara.

trovanje? au jel ti znas sta pises? imas li strah od Boga? pazi se bog nije vrana da odmah kljune, stici ce te to:mrgreen:

Djela apostolska 5
1 A neki čovjek, po imenu Ananija, sa ženom svojom Safirom prodade njivu.
2 Ali sa znanjem žene svoje zadrži za sebe od novaca jedan dio, a drugi dio donese i stavi apostolima pred noge.
3 Tada reče Petar: "Ananija, zašto napuni sotona srce tvoje, te si slagao Duhu Svetome i zadržao za sebe jedan dio od novaca, što si dobio za njivu?
4 Zar ne bi ostala tvoja, da nije prodana? I kad je prodade, nije li bila u tvojoj vlasti? Kako si samo mogao tako što metnuti u srce svoje? Ljudima nijesi slagao, nego Bogu."
5 A kad je čuo Ananija riječi ove, pade, i izdahnu. Velik strah obuze sve, koji to čuše.
6 A mladići ustadoše, zamotaše ga, iznesoše i zakopaše.
7 Prođe oko tri ure. Tada uđe i žena njegova, ne znajući, što se dogodilo.
8 Petar joj reče: "Kaži mi, ženo, nijeste li za toliko prodali njivu?" A ona reče: "Da, za toliko."
9 Tada joj reče Petar: "Zašto se dogovoriste, da iskušate Duha Gospodnjega? Gle, noge onih, koji zakopaše muža tvojega, pred vratima su, i iznijet će te."
10 I odmah pade pred nogama njegovim, i izdahnu. A mladići ušavši nađoše je mrtvu, iznesoše je i zakopaše uz muža njezina.
11 Velik strah dođe na svu crkvu i na sve, koji čuše ovo.

Ono sto sam hteo ovde da istaknem je, da je bilo mnogo nepravde i grehova u Novom Zavetu napravljno, a sta mislite koji jedini je bio kaznjen smrcu?
Naravno, onaj u kome neko nije hteo da istrese ckvi ceo novcanik.
Cak jos interesantnije, Novi Zavet poucava o ljubavi, neprestanom oprastanju,
osudjuje ubistva - sve dok ne pokusate koji dinar u dzepu da zatajite za sebe,
u tom trenutku ste napravili najtezi i najneoprostiviji greh - pascete mrtvi u istom trenu.

:)

Znači nema svjedoka svi su samo čuli.
Ma čuda(ubojstva) se dešavaju samo među njima apostolima a nitko drugi ne vidi tko nije
apostol.
A kao što vidimo bilo je u zatvorenom prostoru jer vrata se spominju i ljudi van vrata ..
Čudo pravo!!!

samo mi kazi sta te je razocaralo da izgubis veru u boga? sigurno postoji neki prelomni momenat
Ti verovatno ciljash na neki veoma stresan momenat zivota. :D Losh si psiholog.
Samo neko ogranichene imaginacije moze da veruje u tako ogranichenog Boga.

Sumnjam da ti mozesh da shvatish zashto neko ne veruje u Boga. Toliko su tvoji razlozi usadjeni tebi u glavu...

ti ne citas sta sam ja napisala:))

najmanje uvrede?

hteli su prevariti Boga i ucinili su to sto sam vec objasnila..

umrli su zbog prevare i zlog srca

a ne samo zbog dela

bye
Znači, ako čovek odluči da proda neko svoje dobro i deo novca od te prodaje da Crkvi, on je zlog srca???

Ako čovek ne proda ništa da bi deo novca dao Crkvi, on nije zlog srca?

Ne razumem baš najbolje.

Covekova dela su vazna, a ne kome se bogu moli i sta jede na koji dan.

to je isto kao kad neplivac skoci u vodu, govoreci sebi da ce se snaci. mozda ce uspeti, a vrlo verovatno da nece:mrgreen:

Jesi bio nekad na mrtvom moru u Izraelu?
Zelis nekog udaviti, bacis ga u vodu, mislis - nezna da pliva, verovatno ce se udaviti,
no mozes pokusat i sa starom nekom babom koja je na samrti, no utopiti je tamo verovatno uspeti neces.

Sve te fore i fazone crkvene su vec davno istrosene fraze, u ovo vreme vec i najgluplja osoba pocinje da kapira da su to sve samo obicna bujica praznih reci, nista potencijalno opasno po zivot pojedinca.

;) :D

Znači nema svjedoka svi su samo čuli.
Ma čuda(ubojstva) se dešavaju samo među njima apostolima a nitko drugi ne vidi tko nije
apostol.
A kao što vidimo bilo je u zatvorenom prostoru jer vrata se spominju i ljudi van vrata ..
Čudo pravo!!!

Da, vidis nisam to ni zapazio,
u sustini niko nista nije ni video,
niti je iko smeo uci unutra dok su apostoli zajedno sa svetim duhom presudjivali i na licu mesta izvrsavali smrtnu kaznu,
hm, ovo postaje jos vise zamrsenije nego sto sam mislio.

Da, vidis nisam to ni zapazio,
u sustini niko nista nije ni video,
niti je iko smeo uci unutra dok su apostoli zajedno sa svetim duhom presudjivali i na licu mesta izvrsavali smrtnu kaznu,
hm, ovo postaje jos vise zamrsenije nego sto sam mislio.

Zato sam i ubacio to da primetiš jer vidim da si na strani istine ma kakva god ona bila.

Je si primjetio kako Petar govori ženi pokojnika da će i nju na isti način koknuti??

Jesi bio nekad na mrtvom moru u Izraelu?
Zelis nekog udaviti, bacis ga u vodu, mislis - nezna da pliva, verovatno ce se udaviti,
no mozes pokusat i sa starom nekom babom koja je na samrti, no utopiti je tamo verovatno uspeti neces.

Sve te fore i fazone crkvene su vec davno istrosene fraze, u ovo vreme vec i najgluplja osoba pocinje da kapira da su to sve samo obicna bujica praznih reci, nista potencijalno opasno po zivot pojedinca.

;) :D

uzivaj ti u svom relativizmu, vidi se da ti je lepo tako, bez ogranicenja i pravila da zivis u slastima i gresima,vredjas apostole i Boga, ismejavas sveto pismo, ugadjas telu, prejedas se, negujes sujetu i gordost, a videcemo sta ce biti na kraju:cool::per:

uzivaj ti u svom relativizmu, vidi se da ti je lepo tako, bez ogranicenja i pravila da zivis u slastima i gresima,vredjas apostole i Boga, ismejavas sveto pismo, ugadjas telu, prejedas se, negujes sujetu i gordost, a videcemo sta ce biti na kraju:cool::per:

Ima para čovjek pa tako živi jer ne daje popovima i apostolima.
:hahaha:

Je si primjetio kako Petar govori ženi pokojnika da će i nju na isti način koknuti??

Da,
apostol joj prica kao umrece na licu mest,
a sveti duh sve nestrpljivo cupka unaokolo dok apostol ne ispuca sve zeni sta joj zeli da kaze,
i samo sto apostol dorece poslednju rec, sveti duh se baci na zrtvu.

Malo naivna pričca, ne?
Ubistvo ljudi, to sto se tamo zbilo je bilo ubistvo!! :(

PS
I to ubistvo zbog zadrzanih par dinara

Poslednja izmena:

To sto kazes bez ogranicenja i pravila to je tacno, no ne u slastima i gresima vec u znanju i istini.
I ne vredjam apostole, nego tvrdim da bilo kakav razlog da naveli, ako su ubili coveka to nimalo ne valja, i napravili su time mnogo veci greh od bilo kog neposluha ili pohlepe.
A na kraju ce se zbiti ono sto se uvek i zbiva, ako ne postujes neka prirodna zivotna pravila, mozes i celo svoje imanje pokloniti svestenicima i crkvi, no teska bolest te ipak nece mimoici.

:)

Poslednja izmena:
Oboje gajimo nas egoizam i sujetu, jedina razlika je sto je jedna strana svesna toga and druga misli da je bolja.:)

Back