Najstarija igrica koju ste igrali

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.774
Mislim i nema nesto smisla u internet eri jer je sad sve dostupno, ali pre internet ere, kada je kopiranje i sirenje malih programa i igrica islo preko flopija, u osnovnoj skoli najstarija igra koju sam nabavio i koju sam voleo da igram je bio Test drive iz 1987.Ortaci su bili u fazonu ou jea igra starija od nas.
Pre neki dan sam iskopao besplatnu legalnu igricu iz 1980. To je mozda najstarija ikad igrana.Glupa ali ima zbog godina neku sentimentalnu vrednost

1985 na Iskrinom partneru (CP/M sistem) koji nije imao grafiku to su bile ovakve igre:
startrekgame.png

Početak 90-tih,imao sam C64, i desetak kaseta sa svakakvim igricama.Neke moje komšije i 80-tih. Neke nisu mogle da se učitaju.
Sećam se: pole position, double dragon, donkikong, ikari warrior, pac man... i mnoge druge.
Godine idu, a uspomene su prisutne.
Bilo je simpatično i imalo je neku posebnu draž, u odnosu, na ovo danas.
Jednostavno, vremena, u kojima je svaki segment, bio na svom mestu.

Frogger...pre nego što sam dobio C64 kao dete...komšija je čuvao u garaži nečije mašine za igrice...pa je imao i Frogger

Ово сам сасвим лепо играо на Комодору 64 z:lol:
Колико се сећам, још пре поласка у школу.
Мислим да је то најстарије што сам играо.
Можда би постојало и нешто друго, али не знам када су те игре издате. А не бих гарантовао ни да бих могао свих да се сетим.

čitam naslove i obuzima me nostalgija 2D sprajtova...
sem gospodina koji je igrao Pong svi ostali smo tu ta generacija

ipak prva igrica koja me zakucala beše Ghosts'n Goblins - kategorija najtežih platformi ikada
Aparat je posedovala izvesna firma "Silverball" i šetala ga Tašmajdan - Kalemegdan
Prilika da se ista zaigra na C64 i spreči gubljenje teško iskamčenog džeparca delovala je u prvi mah osvežavajuće ali nije bilo to to.
Nada da će na Amiga platformi da bude kao nekad isto je brzo isparila
A onda neko pametan, svaka mu čast, napravi MAME32 za PC

maxresdefault.jpg

:heart:

da je ova igra na ceni i sa respektom dokazuje GameBoy Color kertridž koji spada medju jako skupe na Ebay (sem ako nije bootleg)

Prva igra koju sam ikad igrao nije i najstarija igra koju sam igrao. Prvi put u životu kad sam seo za kompjuter, davne 1984-te, igrao sam tad najnoviji "POOL" koji je bio objavljen tek godinu dana ranije.

Bio sam apsolutno oduševljen. To mi je bio prvi kompjuter.

Kasnije sam igrao originalni Pong na konzoli prikačenoj na TV, iz 1972-ge, što je i 80-tih bilo retro i što je svakako najstarija igrica.

1735283935700.png

Mislim i nema nesto smisla u internet eri jer je sad sve dostupno, ali pre internet ere, kada je kopiranje i sirenje malih programa i igrica islo preko flopija, u osnovnoj skoli najstarija igra koju sam nabavio i koju sam voleo da igram je bio Test drive iz 1987.Ortaci su bili u fazonu ou jea igra starija od nas.
Pre neki dan sam iskopao besplatnu legalnu igricu iz 1980. To je mozda najstarija ikad igrana.Glupa ali ima zbog godina neku sentimentalnu vrednost

Неки прастари “тенис” на некој “конзоли” донетој из турске радње у Швабији неке тамо 1988/89.

Back