Најсрећнија држава на свету хитно тражи 150.000 радника

frootsman

Buduća legenda
Poruka
25.505
.
Finska je najsrećnija zemlja sveta, ali njeno stanovništvo stari brže nego većina drugih, što tamošnju vladu tera da pronađe nove stanovnike koji će pomoći uzdržavanju sve većeg broja penzionera, piše Blumberg.

Konsolidacije tržišta rada verovatno će biti centralno pitanje parlamentarnih izbora u Finskoj koji će se održati 14. aprila. Prema izveštaju državne agencije objavljenom u ponedeljak koji ističe ključne izazove u sledećem razdoblju, nova vlada moraće da pronađe način da podigne stopu zaposlenosti na 75 posto od svih radno sposobnih Finaca do 2023. godine, odnosno na 80 posto posle toga.

Trenutna stopa je 72 posto, što odgovara cilju koji je 2015. godine postavio sadašnji premijer Juha Sipila i koji se tada smatrao teško dostižnim. U to vreme samo 68 posto radno sposobnih Finaca je imalo posao, a zemlja se oporavljala od trogodišnjeg privrednog pada, drugog nakon recesije koja je počela 2008. godine, pa su prognoze bile sumorne.

Danas 140.000 ljudi više ima posao u odnosu vreme kad je Sipila stupao na dužnost, međutim još oko 150.000 novih radnika biće neophodno da bi najsevernija članica evrozone održala svoj sastav društvenog blagostanja.

– Ako vlada uspe da poveća stopu zaposlenosti iznad 75 posto, to će u potpunosti rešiti jaz između prihoda i troškova – rekao je Sipila za finski radio. Vlada je već pokrenula nekoliko mera za podsticanje zapošljavanja, među kojima su smanjivanje troškova rada i uvođenje modela koji bi nezaposlenima što pre pronašao radno mesto.

https://www.krstarica.com/vesti/sve...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Који цареви! Земља у тешком кујцу, 30% незапослено, ови који раде их вуку на грбачи и обезбеђују врло лепа социјална давања, а Финци срећни. Најсрећнији.
То једино у социјализму има. Тај ниво среће.

Који цареви! Земља у тешком кујцу, 30% незапослено, ови који раде их вуку на грбачи и обезбеђују врло лепа социјална давања, а Финци срећни. Најсрећнији.
То једино у социјализму има. Тај ниво среће.
Zato u Americi ni ne pokušavaju - ceo život ti drpaju lovu sa raznim taksama i zajebancijama a penzije nema
To je tako normalno - računi stižu a ti nemaš odakle.
Model za primeniti...

- - - - - - - - - -

Ма, бегај, бре, тамо 'ладно, а пију ко нездрави....z:hm:

Kupuju alkohol od socijalnih primanja.
Kako ne biti srećan kad si nacvrcan?

Ма ко пише овакве чланке.. Ја сам био у Финској.. сам снег и ветар.. шта ме брига што имају стандард и аутомобиле, мобилне ... када немају сунца!!
Ја сам у Данској.. кажу држва са најсрећнијим становницима - јест ђавола - све пијандуре и дрогоши тетовирани.. јер не могу да поднесу да немају сунца, стално нека киша и сумрак.. И ко је нормалан полуди временом..
пс. дрога јефтина (скоро џабе) и мож да се купи на улици све легално - Замислите да им то укину? Избио би грађански рат! - Каква срећа без сунца?!

још мало па ће неко да напише типа Канада или Фарска острва или Гренланд или Шкотска или Ирска луде за радницима и плаћају не знам шта!! - Еј бре људи беже из тих држава главом без обзира у Португалију, Канарска острва.. или негде где има Сунца где није сивило!

Рецимо знам лика са Фарских острва тамо је 15степени стално са кишом - па ко воли нек изволи.. Норвешка је такође стално са кишом - то нико не говори. У Норвешку неће људи да иду ни за 10000 еура плате - зашто?

Poslednja izmena:
Можда су зато најсрећнији, што се напију к'o гузице, па потпуно забораве колико су несрећни

Oni se napiju samo jednom u životu
posle samo dolivaju

- - - - - - - - - -

Ма ко пише овакве чланке.. Ја сам био у Финској.. сам снег и ветар.. шта ме брига што имају стандард и аутомобиле, мобилне ... када немају сунца!!
Ја сам у Данској.. кажу држва са најсрећнијим становницима - јест ђавола - све пијандуре и дрогоши тетовирани.. јер не могу да поднесу да немају сунца, стално нека киша и сумрак.. И ко је нормалан полуди временом..
пс. дрога јефтина (скоро џабе) и мож да се купи на улици све легално - Замислите да им то укину? Избио би грађански рат! - Каква срећа без сунца?!

Nema sunca???
Onda ništa...

Ја у финским филмовима никад нисам видео неког срећног. Само неке депресивне фаце.

још мало па ће неко да напише типа Канада или Фарска острва или Гренланд или Шкотска или Ирска луде за радницима и плаћају не знам шта!! - Еј бре људи беже из тих држава главом без обзира у Португалију, Канарска острва.. или негде где има Сунца где није сивило!

Рецимо знам лика са Фарских острва тамо је 15степени стално са кишом - па ко воли нек изволи.. Норвешка је такође стално са кишом - то нико не говори. У Норвешку неће људи да иду ни за 10000 еура плате - зашто?

Уједињене нaције кажу - Финска:
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report
https://s3.amazonaws.com/happiness-report/2018/WHR_web.pdf

Bruka uzeo mi fazon! Nista nije sveto ovde

Ова тема је много јача од твојих. Она поставља нека дубинска питања о срећи, смислу живота, о истини и лажима. Твоје теме су површне, једнодимензионалне.

- - - - - - - - - -

Slusaju metal muziku zato su srecni a ne ko vi ove drekavce i zalopojke pa se posle bodete nozevima.

Ево типичне финске фаце. Сви су такви! Пресрећни у пеезду материну!

Back