Najsmrtonosnija borilačka veština

Neno

Elita
Poruka
20.638
Iako danas postoji veliki broj popularnih vežbi koje možete naučiti, za jednu se većina slaže da je definitivno najopasnija i najsmrtonosnija. Ne to nisu džudo i karate, to je KRAV MAGA.
befunky-collage-11.jpg
Krav maga u prevodu znači kontakt borba i to je metoda samo-odbrane koje je razvijena u Izraelu. Krav maga je kombinacija ajkidoa, džudoa, boksa i rvanja i kombinuje sve korisne aspekte ovih borilačkih veština.Ova veština je postala popularna jer se fokusira na realnu odbranu, koja vam zaista može pomoći u stvarnosti. Uz pomoć nje se uspešno možete odbraniti od napadača koji ima nož, pa čak i pištolj. Pored odbrane uspećete i da napadača ozbiljno povredite i neutrališete. Za razliku od drugih borilačkih veština, krav maga se fokusira na brutalno i bolno onesposobljavanje protivnika, pa je večina udaraca ove borilačke veštine napravljeno da ubije i ozbiljno povredi.

Krav maga se pokazala kao sjajna borilačka veština koja je vrlo efektna i koja može da vam spasi život. Dokaz za to je činjenica da veliki broj specijalnih jedinica širom sveta koristi ovu borilačku veštinu kako bi onesposobile svoje neprijatelje. Izraelske specijalne jedinice najviše primenjuju ovu tehniku i ne žele da je menjaju, jer ova tehnika postiže rezultate.

Pogledajte primer i demostraciju ove borilačke veštine.


M.M.
 
Da, samo što Krav Maga između ostalog uključuje i teme:

"..predostrožnosti, prevencije, izbegavanja i odstupanja bacanja i padovi u svim mogućim uslovima, pravcima i uglovima napadi i kontranapadi izvedeni na sve moguće mete, distance, uglove, pravce i u svim ritmovima, izvedenim iz svih mogućih položaja i telesnih pozicija upotreba svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u odbrambene svrhe odbrana od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim delovima tela oslobađanje od svih vrsta hvatova, držanja, zahvata odbrana od svih mogućih pretnji i napada nožem, oštrim predmetima, palicama, tupim predmetima i svih vrsta vatrenog oružja (duga i kratka cev) Rešavanje gore navedenih napada i pretnji izvedenih iz svih mogućih pravaca i okolnosti. Izvedenih od strane jednog ili više napadača. Kada se takvi napadi dešavaju na različitim mestima, u svim nepovoljnim pozicijama i telesnim položajima, uključujući zatvoren (ograničen) ili otvoren prostor; u hodniku, na stepeništu, u autu.

Na svim vrstama zemljišta, u vodi, kada su nam pokreti ograničeni, stojeći, u pokretu, sedeći, ležeci na leđima, boku ili stomaku.

Fizička i mentalna kontrola i razoružavanje Krav Maga priprema praktikanta da funkcioniše pod svim uslovima i scenarijima, u svakom borbenom okruženju, shodno njihovim potrebama, riziku sa kojim se susreću, i opisu radnog mesta.

Krav Maga omogućava i pospešuje tehnički, taktički, fizički i mentalni napredak i usavršavanje.

Krav Maga sadrži poseban pristup, taktiku, tehniku, teme, drilove i trening metode za različite sektore: civile, pripadnike policijskih snaga, zatvorske čuvare i stražare, vojsku, osoblje obezbeđenja kao i osoblje za blisku zaštitu, obaveštajne agente, antiterorističke jedinice, vazdušne maršale, specijalne i komando jedinice."

Wikipedia

 

Back
Top