Najškrtija žena na svetu

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.888
NAJŠKRTIJA ŽENA NA SVETU

Heti Grin /Hetty Green/ je ubedljivo najškrtlja žena u istoriji.

Njeno bogatstvo bilo je procenjeno na više od 2,3 milijarde dolara.

Heti Grin je rođena u Americi 1835.

Bila je jedina ćerka bogatog biznismena.

Od oca je nasledila bogatstvo procenjeno na 7,5 miliona dolara. Kada je imala dvadeset jednu godinu, preselila se da živi u Njujorku da bi uložila svoj novac u Volstrit i nazvana je Zla veštica sa Volstrita.

Udala se za milionera poput sebe, ali je i dalje živela od ostataka kolača i lomljenog keksa u prodavnicama i svađala se da dobije besplatnu kost za svog psa svaki dan!! Hetti Greene je bila veoma jadna žena. Sa 16 godina šila je gaće i nije ih menjala niti kupovala druge do dana smrti.

Nikada nije potrošila ni pare, pa se pričalo da nikada nije koristila toplu vodu, da je nosila crnu haljinu koju nije menjala dok se potpuno ne izlizala i da je živela od pite koja je koštala samo dva centa.

Heti je naterala svog sina da mu amputira nogu jer kada ju je slomio, ona je odlagala lečenje jer je insistirala da ne troši novac i nastavila je da traži besplatnu medicinsku pomoć.

Heti Grin je umrla 1916. u 81. godini u Njujorku i upisana je u Ginisovu knjigu svetskih rekorda kao „najškrtlja osoba na svetu“.

Uzrok njene smrti je moždani udar zbog svađe sa sluškinjom jer je sobarica tražila povećanje njene male plate.

Umrla je i za sobom ostavila ogromno bogatstvo, a njena deca nisu nasledila njenu ekstremnu škrtost, već su bila velikodušna do te mere da je njena ćerka sa svojim novcem napravila besplatnu bolnicu!!

IMG_0963.jpeg

Da li ste škrti?

Malo, puno ili osrednje ?

Poznajete li skrte osobe ? I gde i kako škrtare

Da li ste škrti?

Malo, puno ili osrednje ?

Poznajete li skrte osobe ? I gde i kako škrtare ?
Ne, nisam uopste.Moja mana je sto i to malo sto zaradim sve potrosim hahahah.Vise sam rasipnik.Neka zlatna sredina je vrv najbolja, ali izmedju ove dve opcije mislim da je mng gore da si skrt nego ovo sto sam ja.Jer poznajem ljude koji su skrti, mislim da je to jedna od najgorih osobina koje covek moze da poseduje

i ona je trosila..vids da je placala sluskinje..
to sto je nije bilo briga za oblacenje i za sina to je vec psihicki problem a ne problem skrtosti..da je zaista bila skrta ne bi imala poslugu nego bi sama cistila.

Back