He he... pa kao sto onomad rekoh, nemam nista protiv BI devojaka

... Sad sto se muskaraca tice...
Tipicno, napisao bih 'Homosexuals are gay!'... Ali, covek trazi pomoc, pa cu ja pokusati da mu sa drustvenog aspekta objasnim kako ljudi postaju gay, i zasto neki straight ljudi preziru gay-ove (pored toga sto su homofobicni), do te mere da ih prebijaju...
Prvo, gay se postane iz nekoliko razloga. Prvi je bioloski... jednostavno, mozak ti se tako razvije, da osecas privlacnost prema osobama istog pola. Za to jednostavno nema leka... Mozda ce neuropsihijatrija jednog dana otkriti sta treba da recne na mozgu da to nestane, ali cisto sumnjam u tako nesto... To su oni 'pravi' homoseksualci, za koje se stvarno moze reci 'pa nisu ljudi krivi sto su se tako rodili'...
Drugi veliki uzrok je sam bioloski proces odrastanja... Kad covek udje u pubertet, desavaju se neopisive stvari u mozgu, pa se pojedinci zaista lose snadju u svemu tome, tako da pocnu da probaju sve i svasta... E neko od njih jednostavno 'umisli' da je gay... to su tzv. psiholoski homoseksualci... Ti ljudi su uglavnom bi, zato sto im kasnije, biologija obezbedjuje privlacnost prema suprotnom polu, a opet, 'navika' ih tera ka osobama istog pola... Svaku naviku (i slicne stvari) je opasno tesko otresti (veruj mi, imao sam ja opasno grozne navike, koje sam zaista jedva otres'o), pa i tu... Medjutim, uz dovoljnu resenost, i eventualno pomoci psihologa, to moze da se 'ispravi'... Btw. ovaj fenomen nema previse veze sa sredinom u kojoj odrastas... Meni je otac umro jos kad sam bio jako mali, pa sam ostao da zivim sa majkom (koja se kasnije odselila), sestrom, tetkom i babom, pa opet nisam postao ni gay, ni bi... Mada, okolina moze da ima uticaja (a objasnicu kasnije zasto)...
I treca vrsta su tzv. gay zbog popularnosti. Jos od Fredija Merkjurija, kome je popularnost drasticno porasla kad je izjavio da je gay, mnogi se tako izjasnjavaju zbog odredjenog interesa, i ako oni to ustvari nisu... Komican prikaz ovog fenomena je film 'Plakar'... Cinjenica je da, zbog nekog jos uvek nedefinisanog pravila, recimo zene vise vole gay-ove... Verovatno zato sto od kako je sveta i veka, ljudi u svom partneru traze osobu koja moze najvise da ih razume... Posto su gay-ovi fizicki muskarci, a psihicki polu-zene, oni mogu mnogo bolje da razumeju zene, i odstupaju od stereotipa 'kamenog' muskarca (muskarca bez emocija, razumevanja, tolerancije), ciji se profil ponajvise gaji u zatucanim sredinama kao sto je nasa.
Sad zasto ljudi imaju nesto protiv homoseksualaca. Prvi je nerazumevanje, crkveno ucenje, i sl. Homoseksualci su postojali od kako je sveta i veka, medjutim, nikada kao sad nisu mogli da slobodno izadju i to kazu... Tako da su se oni ponasali normalno, zenili, i sl. a bili nezadovoljni celog zivota samo da bi udovoljili drustvu (i sacuvali glavu na ramenima). To je dovodilo do velike isfrustriranosti istih, tako da su mnogi 'skriveni gay vladari' napravili toliko sranja da to nije normalno. Medjutim homofobija se gaji od kako postoje homoseksualci, i moze se reci da se prenosi sa kolena na koleno... Ljudi jednostavno misle da ako su pojedinci gay, to moze da se 'prenese' i na njih, pa se ljudi plase toga... Naravno, to nije moguce...
Medjutim cinjenica je da druga (tzv. 'psiholoski homoseksualci') a narocito treca grupa nastaju mahom zbog postojanja 'onih pravih homoseksualaca' (bioloski homoseksualci)... I ako oni mogu da uticu (sto se druge grupe tice) samo na osobe starosne dobi do 15-16 godina, ljudi se ipak plase istih... Doduse, mnogi se plase zbog svoje dece. Svaki roditelj zeli da mu dete izraste u 'normalnu' (u smislu seksualnog opredeljenja) osobu.
Na tim gay paradama se cesto vide 'hey, budi gay' i slicne parole, a deca mnogo toga upijaju, pa to moze da utice na njih kasnije... Zato se i ja delimicno protivim gay paradama... Pa sta mi, straight, trebamo da uradimo? Da izadjemo na ulice i propagiramo normalno biolosko ponasanje? Prve parade su bile tu da animiraju homoseksualce da 'izadju iz plakara', kako bi im se zivot popravio (da se spreci diskriminacija i sl), ali sad vec sve to prerasta u farsu...
Eto, neznam da li sam ti pomogao, ali mozda ces da se malo zamislis, pa ako spadas u ne-bioloske gay-ove, mozda se i vratis u 'normalu'
Poz.