Najružniji srpski grad

Problem sa tim pristupom je u tome što je i ogroman deo Mađarske bio pod Turcima: držali su Budim i veći deo Mađarske 150-200 godina, a kasnije austrougarski Banat i bitno duže.

Sa druge strane, Austrougarska recimo držala i Bosnu, takođe početkom XVIII veka Austrija je držala ii Beograd sa severom Srbije južno od Save i Dunava (Habzburška Srbija).
Nakon bitke kod Petrovaradina 1716. Turci su trajno proterani sa teritorije današnje Vojvodine tako da je sledeća 2 veka ona bila pod isključivom kontrolom Austrougarske monarhije. Znači imali su skoro 200 godina da naprave mnogo stvari, kao što i jesu.
 
Ово је уједно и одговор на пост @Nenad1331 о Врању и Бугарима.
Može li razjašnjenje poruke i zašto sam tagovan?
Beograd je uvek bio haotičan, to je deo njegovog šarma. Imaš kopiju Beča po centru, imaš divlju gradnju na periferiji, imaš Abu Dabi na reci, imaš brutalizam preko reke.
Iskreno ne znam da su komunisti rušili, znam da porušeno nisu vraćali u prvobitno stanje, kao Nemci, nego su prosto gradili svojim stilom. Tako da u Beogradu i dalje postoje zgrade sa početka 20.veka (pitanje je da li će opstati sad kad znamo da su neke bitne zgrade porušene na Slaviji, npr). Paradoksalno, najviše se izmenio izgled Beograda u mirnodopskim uslovima u poslednjih 12 godina.
Beograd se popravio. Od užasno ružnog grada 2006. do sasvim pristojnog grada februara 2024 kad sam ponovo bio poslednji put. Drago je videti da se makar ne govori džabe "Srbija radi, Beograd se gradi".
 
Evo par sličica iz Vranja (kvalitet je loš, neki krš of telefona sam imala tada) @mina68

20190511_114515.jpg20190511_125900.jpg20190511_121042.jpg20190511_125538.jpg
 
Može li razjašnjenje poruke i zašto sam tagovan?

Beograd se popravio. Od užasno ružnog grada 2006. do sasvim pristojnog grada februara 2024 kad sam ponovo bio poslednji put. Drago je videti da se makar ne govori džabe "Srbija radi, Beograd se gradi".
Извињавам се, побркала сам те са другим форумашем због овог поста
https://forum.krstarica.com/threads/najruzniji-srpski-grad.1005317/post-49340617
Али, свакако си рекао да је Врање најружније :mmmm:
 
Ne,nego je daleko urbaniji grad i sa vise potencijala,da je pola ulozeno koliko u NS ,Nis bi bio u rangu nekog solidnog evropskog grada.Drugo,uopste nisam iz Nisa
Niš je bio urban dok je tu SFRJ razvijala privredu. Danas se grad održava veštački, građevinska mafija zida stanove koje prodaje naivnim Leskovčanima i Piroćancima koji kupe prazne stanove da im zjape u Nišu i misle da su time Boga uhvatili ako imaju nekretninu u Nišu. Bez studenata taj grad bi propao vrlo brzo jer je infrastruktura užas.
 
Види свако од нас и лоше стране свог града, али кад ти неко за њега каже да је најружнији, просто проради локалпатриотизам :lol:
Ja upravo to i kažem.
O svojoj "avliji" ću sa pričam i lepo i ružno sa onima koji u istoj "avliji" žive.
Ali dirne li mi je neko sa strane, obrao je zelen bostan. :lol:
 

Back
Top