Najpoznatiji modni dizajneri

U septembru 2019. godine, modna kuća Saint Laurent priredila je spektakularnu modnu reviju. Trg Trokadero poslužio je kao modna pista a Ajfelov toranj kao deo seta ovog jedinstvenog dogadjaja.Odevne kombinacije koje su otvorile reviju bile su inspirisane Saint Laurentovom vilom u Marakešu a kako je vreme odmicalo, dizajni su postajali sve elegantniji i senzualniji sa očaravajucim vezom i štrasom:

Bio je to spektakl na otvorenom, jedinstvena prezentacija jedne kolekcije.
jeste spektakularno. I modeli su super. Mislim na odevne delove. Manekenke su suviše mršave. Ne smeta mi, ali to je izašlo iz mode.

jeste spektakularno. I modeli su super. Mislim na odevne delove. Manekenke su suviše mršave. Ne smeta mi, ali to je izašlo iz mode.

Jesu modeli suviše mršavi, skoro pa da su na granici anoreksije, ali to je prosto stil i izgled koji ova modna kuća propagira. Do dana današnjeg nije se ništa promenilo - iste, pomalo anoreksične i tanane modele koriste i u najnovijim reklamnim kampanjama, revijama, prezentacijama...

Jesu modeli suviše mršavi, skoro pa da su na granici anoreksije, ali to je prosto stil i izgled koji ova modna kuća propagira. Do dana današnjeg nije se ništa promenilo - iste, pomalo anoreksične i tanane modele koriste i u najnovijim reklamnim kampanjama, revijama, prezentacijama...
One mora da flertuju na ivici anoreksičnosti jer je Francuska zabranila ekstremno mršave modele (mislim 2015.) Za mršave modele doktor mora da izda potvrdu da mogu da rade, baziranu na visini, godištu i obliku tela.

3. Giorgio Armani
Pogledajte prilog 874545

Izuzetan italijanski modni kreator Đorđo Armani poznat je po čistim, skrojenim linijama svojih kolekcija muške odeće. Osnovao je modnu kuću Armani 1975. Kazati uspešan je potcenjivanje Đorđa Armanija, koji od 2012. godine zarađuje godišnji promet od 1,6 milijardi dolara i lično bogatstvo od sedam milijardi dolara. Armani je prvi dizajner koji je zabranio modele koji su imali Indeks telesne mase mlađi od 18 godina, napravivši revoluciju u modnoj industriji i transformišući kako industrija razmišlja o imidžu tela. Đorđo Armani je zaista živa legenda.
Moram da se vratim i na Armanija, mog ljubimca.

00003-giorgio-armani-RTW-spring-21.jpg
00002-giorgio-armani-RTW-spring-21.jpg
00004-giorgio-armani-RTW-spring-21.jpg
00008-giorgio-armani-RTW-spring-21.jpg

Moram da se vratim i na Armanija, mog ljubimca.
Nemoguće je ne voleti Armanija ili makar ne ceniti njegov rad. Pored još samo nekoliko dizajnera, spada u red bezvremenskih klasika, čiji modeli ni deset ili dvadeset godina kasnije ne izlaze iz mode, uvek su šik, u trendu i apsolutno nosivi. Volim njegove krojeve, kao i kombinacije pastelnih boja, posebno svih nijansi bež, sive ili teget. Recimo kolekcija iz 2011. godine dobar je primer:

270c4cd9972498ec6fb635c980d8e8b1.jpg
2f8674a7b57dc5fb41ed8796459cf6b8.jpg

869ebc8675ab1e976e0b45aa04f833dc.jpg
772eb74bc0e20ea0892ad882ed9bcbb9.jpg

Nemoguće je ne voleti Armanija ili makar ne ceniti njegov rad. Pored još samo nekoliko dizajnera, spada u red bezvremenskih klasika, čiji modeli ni deset ili dvadeset godina kasnije ne izlaze iz mode, uvek su šik, u trendu i apsolutno nosivi. Volim njegove krojeve, kao i kombinacije pastelnih boja, posebno svih nijansi bež, sive ili teget. Recimo kolekcija iz 2011. godine dobar je primer:

270c4cd9972498ec6fb635c980d8e8b1.jpg
2f8674a7b57dc5fb41ed8796459cf6b8.jpg

869ebc8675ab1e976e0b45aa04f833dc.jpg
772eb74bc0e20ea0892ad882ed9bcbb9.jpg
u pravu si za bezvremenskog klasika. Bacih pogled na kolekciju Proleće 2001. Osim nekog malog modnog detalja, koji karakteriše tu sezonu, kompleti nikada ne izlaze iz mode. te sezone su ženske pantalone bile trend
100029638.jpg
100029642.jpg
100029670.jpg

skoro sve od Armanija mi prija. Moj omeiljeni miris (mahom kao aftershave)
Lep je Aqua di Gio :ok:

Moj je izbor jedno izvesno vreme bio Armani Code. Pažnju mi je privukla ta neobična, lepo dizajnirana tamno plava bočica u bojama noći, pretpostavila sam da se radi o dubokom i teškom, opojnom mirisu koji mi je u jednom momentu prijao. Ispostavilo se da je previše jak čak i za večernje izlaske, prestala je da mi prija ta njegova dominantna mirisna nota, da bih na kraju od njega u potpunosti odustala.

008589b3f1b6156bace796c37e7adbda.jpg

Lep je Aqua di Gio :ok:

Moj je izbor jedno izvesno vreme bio Armani Code. Pažnju mi je privukla ta neobična, lepo dizajnirana tamno plava bočica u bojama noći, pretpostavila sam da se radi o dubokom i teškom, opojnom mirisu koji mi je u jednom momentu prijao. Ispostavilo se da je previše jak čak i za večernje izlaske, prestala je da mi prija ta njegova dominantna mirisna nota, da bih na kraju od njega u potpunosti odustala.

008589b3f1b6156bace796c37e7adbda.jpg

meni smetaju jaki mirisi. Zato sam se "zalepio" za Aqua di Gio

Giorgio Armani Privé za hladnu sezonu 2015. godine predstavlja senzualne kreacije u upečatljivim hladnim tonovima izrađene od materijala poput perja i finih resa, dok su ženstvene peplum haljine naglašavale siluetu modela. Sa ljubičastim osvetljenjem na postavljanoj pisti, imalo je smisla videti i slične nijanse koje se pojavljuju na toj pisti, kombinujući somot, svilu, saten, perje, šljokice i tvid, donoseći život elementima noći, uz zalazak sunca. Modna kuća Giorgio Armani Privé odlučila je da se fokusira na komade koji su uglavnom za večernje izlaske, pa kolekcijom dominiraju volani i perje koji krase bolero jakne, sakoe i haljine. Svetlucavi luksuzni materijali, poput laméa i žakarda naglasili su lepotu, predivno krojenih haljina.

a64855b4687616aaeb0d2845e908a7ba.jpg
8b3f601bf0de35dbb5fba3c7fd27a863.jpg

0c6e8a454f9f9a4ddcf63aed606cb6dd.jpg
7169808f5adb7b12cebbd99b0fa62a4a.jpg

Džimi Ču - Jimmy Choo

JimmyChoo2.jpg

Džimi Ču je ikonični dizajner luksuznog načina života definisan osnaženim osećajem za glamur i samouverenim osećajem za stil. Rođen 1948. u Penangu, Malezija, Jimmy Choo Yeang Keat je dizajnirao svoj prvi par cipela sa 11 godina. Dizajner sa sedištem u Londonu otputovao je u Englesku početkom osamdesetih da studira na Tehničkom koledžu Kordvejners u Hakniju. Po završetku studija, Džimi Ču je ostao u Engleskoj gde je 1986. osnovao Jimmz Choo Ltd sa dobrom prijateljicom i urednicom britanskog Vogue magazina Tamarom Melon. Malezijska ikona stvorila je cipele za mnoge istaknute ličnosti kao što su princeza Dajana, Džulija Roberts i Rene Zelveger.

Ako volite da budete kreativni i strastveni ste prema modi, tada će vam najbolje odgovarati karijera u modnom dizajniranju. Dakle, ovde imamo listu pet poznatih modnih dizajnera koji će vas inspirisati svojim pričama o uspehu.
„Moda bledi, samo stil ostaje isti.“ - Coco Chanel

Modno dizajniranje svodi se na najbolje korišćenje nečije kreativnosti i veština. To je nešto u čemu uživaju ljudi svih starosnih grupa i generacija. Dakle, ako volite da budete kreativni i ako ste strastveni prema modi, tada će vam najbolje odgovarati karijera u modnom dizajniranju.
Poznata po bezvremenskom dizajnu, zaštitnim odelima i malim crnim haljinama, čuveni modni dizajner, Coco Chanel je pravo oličenje kreativnosti. Ona je samozatajna žena.

Chanel je odgajana u sirotištu i naučena je da šiva. Imala je malu karijeru kao pevačica pre nego što je otvorila svoju prvu prodavnicu odeće 1910. godine.

Dvadesetih godina prošlog veka lansirala je svoj prvi parfem napravljen od prirodnih ekstrakata i veštačke esencije nazvan Chanel No. 5 širom sveta, a 1926. godine dizajnirala je i predstavila „Malu crnu haljinu“, koju su Francuzi kasnije nazvali „Chanelov Ford“. Vogue.

Coco Chanel je uglavnom poznata po tome što je predstavila koncept upotrebe dres tkanine za kreiranje i ulepšavanje odeće za žensko donje rublje.

Chanel je jedini modni dizajner koji se našao na listi 100 najuticajnijih ljudi 20. veka u časopisu Time. Danas je Chanel jedan od najboljih svetskih brendova u modi.

Georgio Armani

armani-e1581007454795.jpg

Georgio Armani, italijanski modni dizajner, u narodu je poznat po jedinstvenosti, eleganciji i stilu u modnoj liniji. Pored odeće, horizont kompanije proširio je i na parfeme sa jedinstvenim mirisima, hotelima, restoranima i kafićima širom sveta.

Karijeru je započeo u prodavnici konfekcije La Rinascente, gde je asistirao fotografu u uređenju izloga.

Nakon toga, 1970-ih, nakon što je savladao zanat, Giorgio je počeo da se bavi slobodnim dizajnom i dizajnira novu modu i šalje ih drugim proizvođačima odeće. S vremenom je osnovao sopstveni brend 1975. godine.

Kasnije, 1979. godine, Georgio je osnovao korporaciju Giorgio Armani. Počevši od odeće, donjeg rublja, kupaćih kostima i dodataka za muškarce i žene, kompanija se proširila i predstavila Armani Junior, Armani Jeans i Emporio Armani koji su se sastojali od elegantnijih proizvoda po pristupačnim cenama.

Armani je takođe imao veliki uticaj na Holivud dizajnirajući kostime za glumce poput Penelope Cruz, Anne Hathavai, Megan Fok itd. U više od 100 filmova.

Calvin Klein

OIP.KZt_uCHjlI89sQrC94HY2wHaHa

Najmlađi modni dizajner koji je uvršten na međunarodnu listu najbolje odevenih, Calvin Klein je širom sveta poznat po svojoj ekstravaganciji u modnoj industriji.

Sve duguje svojoj majci koja mu je usadila ljubav prema umetnosti i modi. Calvin je započeo karijeru kao usamljenik koji se naučio kako da skicira i šije.

Calvin je uvek znao da želi da bude modni dizajner. Oduvek je sanjao o pokretanju sopstvene modne kompanije. Za to je čak radio u očevoj prehrambenoj prodavnici da bi dodatno zaradio.

Godine 1968, Klein je sa svojim prijateljem kao svojim poslovnim partnerom osnovao sopstvenu kompaniju Calvin Klein Ltd. 1973. godine Klein je diverzifikovao proizvodnu liniju svoje kompanije i zaokupio se drugim odeljcima poput sportske odeće itd. I rodio američku odeću za odmor.

Takođe je poznat po svojoj liniji muške odeće i ženskim psovkama. Takođe dizajnira kućne kolekcije, mirise i kozmetiku.

Calvin Klein je primio nekoliko priznanja i:

Nagrada Coti dodeljena je od modne štampe 1973., 1974. i 1975
Postigao je hat-trick s prestižnim nagradama Coti od 1973. do 1975. godine, postavši najmlađi dizajner koji je ikad postigao podvig
Dobio tri nagrade Saveta za modni dizajn Amerike 1981., 1983. i 1993. godine
Klein je 1983. godine uvršten na Međunarodnu listu najbolje obučenih
1996. godine našao se na listi 25 najuticajnijih Amerikanaca, koju je objavio Times Magazine

Back