Quantcast

Najpoznatiji dizajneri nakita

Branko Lori

Legenda
Poruka
50.109
Златна копча Тутанкамона која приказује тријумфални повратак краља са заробљеницима, пронађена у гробници Тутанкамона (КВ62). Ново краљевство, 18. династија.
EzwwwrWWYAUUkzL
 

Branko Lori

Legenda
Poruka
50.109
Златни витешки прстен,пример високог достигнућа вештине српских средњовековних златара,са грбом (вук изнад бојног шлема и штита) израђен у готском стилу-омиљеном код племства тог периода. Испод су натписи на латинском"Прстен од срца"и "Сети се мене Господе,твој слуга" 14/15.в.
E0NzPhMWEAQiAid
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.546
theeyeofjewelry_buccellati_image-570x687.jpg

Buccellati

Većina ljudi prepoznaje Buccellati kao najekskluzivniji italijanski luksuzni brend nakita – titulu koju je teško zaraditi u zemlji poznatoj po svojoj istoriji i tradiciji u izradi nakita. Jedan pogled na njihove jedinstvene kreacije koje su jedinstveni spoj elemenata inkorporiranih od Rimskog carstva do renesanse, u skladu sa bogatom i burnom istorijom zemlje.
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.546
jaubra015891.png


Buccellati Sterlizia Narukvica

Zbog njihovih oštrih vrhova, rozete u ovoj narukvici sa manžetnama veoma podsećaju na cvetove strelicija, koji se često porede sa prelepim rajskim pticama. Veoma su veliki cvetovi, sa jakim estetskim uticajem, daju radost i energiju. Tri otvorene rozetne u belom zlatu postavljene su sa 230 dijamanata ukupne težine 1.51 karata i ukrašene su sjajnim perlama od žutog zlata. U središtu svake rozetne nalazi se Buccellati isečeni dijamant (3 dijamanta za ukupnu težinu od 2,24 karata) a vanjski deo je unapređen "ornato" graviranjem. Na celoj površini žutog zlata, "rigato" ugraviranom, postoji kombinacija malih ukrasa u belom zlatu i dijamantima.

MATERIJALI: ŽUTO ZLATO, BELO ZLATO, DIJAMANTI

$110,000.00
CENE NE UKLJUČUJU PDV.
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.546
Suzanne Belperron Archives Olivier Baroin 240px.jpg
Suzan Belperron (1900–1983), rođena u Sen Klodu, u Francuskoj, bila je uticajni dizajner nakita 20. veka sa sedištem u Parizu. Radila je za zlatare Boivin i Herc pre izbijanja Drugog svetskog rata. Nakon toga je preuzela kompaniju Herc, preimenujući je u Herc-Belperron. Belperron je imala mnogo važnih klijenata, od kraljevskih porodica do umetnika i zvezda šou biznisa sa obe strane Atlantika.
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.546
Belperron
Spiral-Earclips-Brooch_Diamond_19_RESIZED_498x498_acf_cropped.jpg

VINTAGE SPIRAL EARCLIPS/BROOCHES

Suzan je prvi put eksperimentisala sa spiralom 1918. Tokom svoje karijere, ona koristi ovaj jednostavan Fibonacci motiv često, od kovrdži školjke, do kalem tendrila, do čiste apstrakcije.

Dijamant, platina i zlato
Može se nositi ili kao brošuri ilimindjuše sa sistemom za konverziju

$172,500
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.546
Belperron

1620459088918.jpeg

VINTAGE KAMBODŽANSKA MANŽETNA

Izuzetan model brušenog tvrdog kamena.madam Belperron. Kremasto agatno telo je isklesano i uglačano da bi se otkrila meka ujednačena boja, svedočanstvo kako kvaliteta materijala, tako i stručnosti lapidarija koje su ga transformisale u viziju madam Belperron.

Šesnaest okruglih safira, 20 okruglih dijamanata i 14 isklesanih agate kabohona postavljenih u isklesanoj manžetni
Proizvedena u Parizu između 1945. Iz dizajna Suzan Belperron

$485,000
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.546
IMG_69702020-1.jpg

Lorens Graf (Laurence Graff) OBE (rođen 13. juna 1938) je engleski zlatar i milijarder biznismen, najpoznatiji kao osnivač Kompanije Graff Diamonds, dobavljač nakita i dragulja.

Graff je napustio školu i postao šegrt kada je imao 15 godina. Ubrzo je ušao u partnerstvo sa Šindlerom, zlatarem, popravljajući prstenje i stvarajući male komade nakita u maloj prodavnici. Ta radnja je propala i tako je Graff počeo da prodaje svoj nakit nezavisno zlatarima širom Engleske. Do 1962. imao je dve zlatare, uključujući i svoju prvu u Hatton Gardenu.

Godine 1960. osnovao je kompaniju Graff Diamonds. Godine 1966. naručio je engleskom dizajneru nakita Robertu Tomasu da osmisli dijamantski dragulj koji će ući na takmičenje De Beers Diamond International Awards. Stvorena narukvica sa trakom pobedila je na takmičenju. Do 1974. Posebno je snabdevao mnoge dragulje Hasanalom Bolkijahom, 29. sultanom od Bruneja, koji je postao doživotni klijent i prijatelj. Jednog dana, princ Turki II bin Abdulaziz Al Saud ušetao je u radnju i kupio sve, uključujući dijamant od 14 karata. Graf je proširio svoju kompaniju, sa preko 35 prodavnica u Africi, Aziji, Evropi, bliskom istoku i SAD.

Graf je imenovan za oficira Reda Britanske imperije (OBE) u rođendanskim počastima za usluge industriji nakita 2013.

Prema "Sandej tajms rič listi 2020", Graf i njegov sin Fransoa imali su kombinovanu ličnu neto vrednost od 3,785 milijardi funti
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.