Quantcast

Najpoznatiji dizajneri nakita

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
tumblr_oeam3ylk231vnoon8o1_540.jpg
 

Neprilagođena

Leptirica
Poruka
54.380

Mnogi dizajneri se bave kreiranjem boemskog stila. Na kraju krajeva, povezivanje potpuno različitih stvari i stvaranje jedinstvenog dizajna je prilično teško, ali kao rezultat, dekoracije su zaista jedinstvene. Mnoge poznate dizajnerske kuće, kao što su Dolce i Gabbana, inspirisane su stilom boho u stvaranju nakita za modne revije.​

Mnoge kompanije proizvode najneobičnije nakit u stilu boho. Na primjer, "Bohemia Style", koji predstavlja razne nakit od boemskog kristala s biserima i kristalima Swarovski.
Kao i nakit "Temptation".. Najluksuzniji modeli ukrasa za kosu su tiara i krune, naušnice i narukvice u stilu boho, naravno, iz" Dolca i Gabane"
. Nađite boho perle, priveske i priveske sa kamenjem na "Frey Wille".Razni zanimljivi nakit u boho stilu možete pronaći u D&G, Valentino, Volha Jewelry. Kuća Harlow 1960, na primjer, odlikuje se finim i nježnim dizajnom nakita inspirisanom etničkim narodima. Također nemojte zanemariti nakit River Islanda, koji se također fokusira na hipi šik i boho.
Boho stil je šik, koji nema standarde i uzorke, kombinacija je raznih vintage elemenata i detalja s hipi motivima, izgleda vrlo neobično i , ali, bez obzira na to, uvijek je svijetao i elegantan.
Boho stil apsorbuje ne samo različite etničke motive, već i ciganske. Dakle, ovaj stil je vrlo često povezan sa Bohemijom - češkim regionom, gde su Romi živjeli upravo isto.Nakit i razni kostimski nakit su sastavni deo boho stila, uprkos različitim odjećama, jer dodaju posebne note svoje ličnosti i originalnosti u stil u celini.

Boho stil definitivno može biti opisan kao udoban, ne skup stil sa svojom individualnošću i lakom nemarnošću.
Odgovaraće svakoj kreativnoj osobi koja traži samoizražavanje i inspiraciju u stvaranju svoje jedinstvene slike.


Prirodnost​

Za kreiranje ovakvog ili drugog nakita ili nakita u stilu boho koristi uglavnom prirodne materijale. Najčešće je koža,, razno prirodno kamenje ili dragulji, kao i dijelovi drveta i, naravno, tekstil.....

Tekstura​

U ovom stilu dozvoljeno je kombinovati dekoracije različitih tekstura i materijala. Na primjer, čipka se kombinuje sa različitim krznom, cvjetovima od metala sa metalom u kostimskom nakitu i drvo s keramikom. Pored toga, često se koriste različiti teksturirani materijali poput lana, farmera ili organze.
Pri kreiranju nakita boho,pored velikih i malih perlica, koriste se masivni kameni i krzno.

Nakit u boho stilu savršen je za opuštene osobe, bez predrasuda, koje traže samoizražavanje.
Ovaj stil ne podrazumijeva strogost.
Lagan je i jednostavan, a ujedno i ugodan za nošenje.
Glavna karakteristika ovog stila je obilje raznih ukrasa bez ograničenja.


Etno - motivi:​


Boho stil nas podsjeća na vrijeme hipi-pokreta,a etno-motivi se često prate u njemu.

Nakit Boho je veoma raznovrstan i neuobičajeni,postoje zanimljivi modeli naušnica, narukvica i prstenova i mogu se naći u orijentalnom stilu, na primjer, u turskom ili osmanskom. Ništa manje zanimljivi su modeli u grčkom stilu.. Takođe vrijedi pogledati boho nakit u Gatsby stilu,
Neobične naušnice i trake će savršeno dopunjavati vaš boemski izgled.Postoje kombinacije i gotik -boho , pa i grunge-detalji , koji odgovaraju rok-stilu.


Ne manje popularne su razne ručno izrađene brošure "Provence" sa vezicama i cvijećem, koje se također kombinuju
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Klasičan, elegantan i vanvremenski stil jedinstveni su zaštitni znaci liste najboljih dizajnera nakita u nastavku. Mnogi poznati dizajneri nakita imali su skromne početke, ali su svoje ime stvorili stvarajući stilove koji su zarobili i očaravali strasti muškaraca koji vole veličanstveni, visokokvalitetni nakit. Ispod je lista 15 najboljih svetskih dizajnera nakita čiji su stilovi prevazišli decenije i održavaju snažno prisustvo pristupajući ženama i muškarcima širom sveta svojim jedinstvenim dizajnom minđuša, satova, ogrlica, narukvica i prstenja.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Mikimoto - dizajner nakitaMikimoto je luksuzna kompanija za nakit od bisera. Osnovao ga je Mikimoto Kokichi, koji je zaslužan za izradu prvog kultivisanog bisera. Prva prodavnica Mikimoto otvorena je 1899. godine u Tokiju, a kasnije se proširila na London, Pariz, Njujork, Bombaj i druge veće gradove i bila je prva japanska nakitna kuća koja je stekla međunarodnu slavu. Mikimoto nakit poznat je po izvrsnim biserima i jednostavnim, elegantnim dizajnom, mada izrađuju i složeniji biserni nakit. Mikimoto je bio zvanični zlatar na izboru za Miss USA od 2003-2008 i na izboru za Miss Universe od 2002-2007.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Bulgari (also spelled Bvlgari) is a Italian luxury brand famous for jewelry, watches, fragrance, and hotels. It was founded by Sotirios Bulgaris, a Greek jeweler who moved to Rome in 1881. The company grew through the 20th century to become an international brand known for their architectural metalwork, often featuring gold links and heavy steel. They are also famous for their colored gemstones and diamonds. One of their most iconic designs is the Serpenti, a collection of jewelry and watches made in the shape of a coiling snake and often decorated with pavé gemstones. The company’s trademark name, BVLGARI, is written in the Latin alphabet.

Elizabeth Taylor was famous for her love of Bulgari jewelry. She had an extensive collection of diamond and gemstone pieces that were custom made for her, including a gold Serpenti bracelet that was designed to look as if it were slithering up her arm. Her personal jewelry was displayed during Bulgari’s 125th anniversary exhibition.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858

Piaget​

Piaget - Jewelry Designer Piaget is a Swiss luxury jewelry brand founded by Georges Piaget in 1874. The brand first became famous for its luxury watch designs, particularly those featuring beautiful enamelling and set with gemstones. During the 20th century, Piaget began making jewelry as well, particularly elaborate diamond and gemstone pieces. Their designs draw on the styles of Old Hollywood as well as natural forms, particularly the signature Piaget Rose collection.

In 2008, Piaget was ranked by The Luxury Group as the 6th most prestigious jewelry brand in the world. Paiget jewelry is often worn by celebrities for red carpets and premiers; actress Scarlett Johansson wore an iconic Piaget emerald choker to the 2015 Academy Awards.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Graff - dizajner nakitaLaurence Graff započeo je svoju dizajnersku karijeru u Engleskoj kada je imao 15 godina i bio je šegrt kod profesionalnog zlatara. Do 1960. godine osnovao je kompaniju Graff Diamonds. Do 1962. godine otvorio je više prodavnica u londonskom draguljarskom okrugu. Pored svog složenog dizajna dijamantskog nakita, Graff je poznat po kupovini i resetovanju poznatih dijamanata. Poznati dijamanti sa kojima je sarađivao uključuju set Vindsor Iellovs Vallisa Simpsona, dijamant Vittelsbach (kasnije preimenovan u dijamant Vittelsbach-Graff) i dijamant Lesotho Promise, grubi dijamant koji je iznosio 603 karata kada ga je Graff kupio.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Buccellati - dizajner nakitaBuccellati Holding Italia je italijanska kompanija za dizajn nakita i satova sa prodavnicama širom sveta, uključujući Pariz, London, Njujork, Tokio i Hong Kong. Buccellati je poznat po svom složenom nakitu od dragog kamenja, koji odlikuje dizajne koji podsećaju na secesijsku i staru holivudsku eru. Mnogi od njihovih dizajna sadrže životinjske i insektne oblike, poput dragog kamena paunova i vretenca napravljenih od bisera. Kolekcije Buccellati često se izlažu širom sveta nakon što su stvorene i pre nego što se prodaju na aukciji kupcima. Najnovije kolekcije uključuju „Umetnost u zlatu, srebru i draguljima“ u Nacionalnom muzeju prirodne istorije Smithsonian 2000. godine i izložbu „Koktel prstenovi od dragog kamenja“ koja je putovala širom sveta tokom cele godine.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Van Cleef i njegov tast Samuel Arpels u Parizu tokom ere Art Deco. Van Cleef & Arpels nakit poznat je po zapanjujućem dizajnu i izvrsnom dragulju. Jedan od njihovih najpoznatijih dizajna je „Misteri Setting“, patentiran 1933. godine, koji je tako delikatno napravljen da su zupci koji su držali kamenje na mestu bili gotovo nevidljivi. Stvaranje misteriozne postavke može zahtevati do 300 sati po komadu, a svake godine ih se proizvede samo nekoliko. Nakit Van Cleef & Arpels nosile su ikone stila, uključujući Elizabeth Tailor, Grace Kelli i Princess Soraia Bakhtiari.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Societe Cartier osnovao je francuski dizajner nakita Louis-Francois Cartier 1847. Tokom sledećeg veka, dizajnerska kuća Cartier je prerasla u jednu od najistaknutijih svetskih zlatara sa lokacijama širom sveta, sa sedištem u Parizu. Cartier je poznat po svojim klasičnim dizajnom koji sadrže skupoceno drago kamenje i plemenite metale. Cartier je 1914. godine proizveo svoj prvi kultni Panthereov broš, dizajniran u obliku pantera i prekriven popločanim dijamantima i draguljima. Panthere je postao simbol koji je najviše povezan sa dizajnerskom kućom, a svake godine se proizvode novi Panthereovi komadi.
Cartier nakit često naručuju svetske kraljevske porodice za krunidbe i državne prilike, a kupci su uključili Vallis Simpson, engleskog kralja Edvarda VII, Maharadžu od Patiale i princezu Grace od Monaka.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Harry Winston opened the Harry Winston Diamond Corporation in 1932. After his death in 1978, the company continued, eventually becoming the Dominion Diamond Corporation, though the jewelry house itself is still known as Harry Winston. Diamonds are the centerpiece of Harry Winston jewelry, though their pieces use other gemstones, as well. Winston designs are highly sculptural and often considered fine art pieces. In addition to their custom designs, Harry Winston buys and sells famous estate and vintage gemstone jewelry.

The most famous piece ever bought by Harry Winston is the Hope Diamond, which was purchased in 1949 from the estate of Evalyn Walsh McLean, who had purchased it from Cartier. Winston owned the Hope Diamond for ten years before giving it to the Smithsonian’s National Museum of Natural History, where it is still displayed.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Dior - dizajner nakitaChristian Dior je francuska kompanija luksuzne robe nazvana po svom dizajneru osnivaču koji je počeo dizajnirati nakit 1950-ih. Diorov nakit dizajniran je da dopuni njihovu drugu luksuznu robu, posebno ženske modne linije, a stil je obično smeo i glamurozan. Diorov nakit poznat je po tome što žensko okreće tradicionalno muški dizajn. Dior je takođe poznat po svojim kolekcijama nakita od dragog kamenja na temu ruža, dizajniranog po omiljenom cvetu Christian Dior-a.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
David Iurman je američka kompanija za nakit koju su 1980. godine osnovali David i Sibil Iurman u Njujorku. Njihovi dizajni su poznati po skulpturama i arhitekturi, namenjeni kako za svakodnevnu odeću, tako i za svečaniju večernju odeću. Najpoznatiji dizajn je motiv Kabla napravljen od umotane srebra, platine ili zlatne žice, ili obične ili ukrašene dragim kamenjem. Kabl je ugrađen u svaku kolekciju Davida Iurmana u obliku narukvica, manšeta, ogrlica, gledanih i drugih komada. Dizajn Davida Iurmana nosile su mnoge moderne poznate ličnosti, uključujući Tina Fei, Jennifer Garner, Jessica Lange i Bellami Ioung.

2001. godine osnovana je Humanitarna i umetnička fondacija David i Sibil Iurman. Nagrade David Iurman Angel dodeljuju se pojedincima koji daruju vreme i sredstva za dobrotvorne svrhe i umetnost. Primaoci su Steven Spielberg, Elton John i Leonard Slatkin.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Faberge - dizajner nakitaFaberge je porodica ruskih dizajnera nakita najpoznatija po svojim Faberge jajima. Kompanija je osnovana 1842. godine, kada je Peter Carl Faberge postao zvanični zlatar ruskog carskog dvora. Kuća Faberge stvorila je izvrsne dragulje i predmete, uključujući njihovu seriju carskih uskršnjih jaja. Oni su dizajnirani da podsećaju na uskršnja jaja, a izrađeni su od plemenitih metala, emajla i raskošnih dragog kamenja. Imperijalna uskršnja jaja sadrže različite dizajne poput apstraktnih obrazaca, verskih i istorijskih scena, biljaka i životinja. Originalna Fabergeova jaja proizveli su Faberge i njegova kompanija između 1885. i 1917. Tokom 20. veka, ime Faberge je licencirano za brojne kompanije za marketing nakita i dekora na temu jaja. 2013. godine Fabergea je stekao Gemfields, vodeći svetski dobavljač dragog kamenja u etičkom poreklu. Brend nastavlja svoju tradiciju dizajniranja složenog nakita od dragog kamenja koji sadrži minijaturna Faberge jaja.

Trenutne kolekcije dostupne su u Faberge buticima u Njujorku, Londonu i drugim ekskluzivnim međunarodnim trgovcima.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.858
Chanel - dizajner nakita Chanel je francuska luksuzna modna kuća koju je 1909. godine osnovala legendarna dizajnerka Gabrielle "Coco" Chanel. Počevši od Coco-ovih dizajna, Chanel nakit je uvek oličavao brak ženskih i muških stilova, dizajniran da upotpuni njihov luksuz i gotovu kolekciju ženske odeće. Neki od najpoznatijih Chanelovih dizajna uključuju ogrlice sa dugim nitima od crno-belih bisera, broševe od dragog kamenja i skulpturalni dijamantski nakit. Dizajn nakita Chanel nosile su mnoge glumice, uključujući Merilin Monro, Ketrin Denev, Kjeru Najti i Žang Ziji.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.