Najpametnija investicija

Sugaenzi

Iskusan
Banovan
Poruka
6.533
Slusao sam svakojake savete u drustvu i okruzenje u sta je pametno ulagati novac.
Znate ono klasika zlato nekretnine akcije stednja u banci i tome slicno.
Mnogi su poleteli pokupovali stanove koje sad ne mogu da prodaju niti da izdaju a cene iz dana u dan padaju akcije su visestruko pukle banke su ih opeljesile jedino se zlato drzi i cena mu je u stalnom porastu.
Ali hebiga koji ce mi racku tozla ako ga ne gotivim stan koji ne volim i u njemu ne zivim je cist trosak.
Sticajem cudnih okolnosti naisao sam na coveka koji je svoj novac ulagao u alkoholna pica i to vrhunska koja sad posle toliko godina vrede pravo bogastvo.Jednu bocu vina starog 30 godina platio sam mu 120 evra a koliko vidim prodaja mu ide odlicno.Cenim da je zarada bila minimum puta 10 sto je dokaz da je to najbolja investicija plus ne moze da propadne jer ako i ne prodas mozes sam da popijes ono u sta si kintu ulozio.:per:

Slusao sam svakojake savete u drustvu i okruzenje u sta je pametno ulagati novac.
Mnogi su poleteli pokupovali stanove koje sad ne mogu da prodaju niti da izdaju a cene iz dana u dan padaju akcije su visestruko pukle banke su ih opeljesile jedino se zlato drzi i cena mu je u stalnom porastu.
Ali hebiga koji ce mi racku tozla ako ga ne gotivim stan koji ne volim i u njemu ne zivim je cist trosak.
Sticajem cudnih okolnosti naisao sam na coveka koji je svoj novac ulagao u alkoholna pica i to vrhunska koja sad posle toliko godina vrede pravo bogastvo.Jednu bocu vina starog 30 godina platio sam mu 120 evra a koliko vidim prodaja mu ide odlicno.Cenim da je zarada bila minimum puta 10 sto je dokaz da je to najbolja investicija plus ne moze da propadne jer ako i ne prodas mozes sam da popijes ono u sta si kintu ulozio.:per:

Poveži ga sa Čedom mandovom,
pa se talirajte !

Ne bih ulagao nesto abnormalno red velicina mozda oko 50.000 evritja u kvalitetna vina i plemenitu zestinu podrum vec imam a u planu je da prosirim posed pa sam mislio da napravim neku manju vinoteku gde bih izlagao vina i time vrsio promociju svog asortimana kroz kulturna desavanja i neke fenserske priredbe gde bi se okupljala platezna klijentela koju bih animirao za neka buduca vremna.Video sam da pojedine boce tom liku placaju i preko 300 evra pa me je to zaintrigiralo da tu ulozim neki novac sad kad su cene ispod realnih.

Nema ti danas sigurne investicije.
Inace ta ideja sa alkoholnim picima mi nesto ne "mirise".Mislim da je bolje ulagati u vocarstvo,to jest,vocnjake.To jest sopstvenu proizvodnju.

Za torbanje cica tu je vec BMW X6 kesha ima ali se pojavio neki vishak koji kanim investirati za neka buduca vremena a ovo sa cugom mi se bas svidja jer mi taj vid stednje i investicije bas pashe.

Sugenzi,domacine! Ako je tako,onda ne znam.
Da orocis te pare u neku banku ti moze biti jedna od solucija. Ako nista,barem ces uvek istu kolicinu para imati jer inflacija jede pare svake godine.
Ne znam koliko te interesuje proizvodnja ili uvoz/izvoz? Mozes da gajis neke pecurke,nije mnogo tesko,a mozes i da napravis sa tim parama neku hladnjacu,da je izdelis na delove i da uvozis i izvozis voce i povrce.
Hladnjaca se deli u delove jer u svakoj prostoriji imas razlicitu temparaturu i seljenjem voca ili povrca iz prostorije u prostoriju utices na sazrevanje istog,tako da uvek imas sveze robe.
Sa 50k evra sigurno mozes bolje od kupovine i cuvanja vina. Bilo koji biznis mozes da otvoris.

Biznis koji bi me davio sa obavezama me ne zanima posto imam dobra posao koji mi omogucava da zivim komotno dakle treba mi nesto da ulozim kintu koja ce mi u kasnijem periodu zivota dati dobar prinos kad omatorim da opet torbam klinke a da se ne strecam na propast banaka i ostalih nesigurnioh stvari koje su ovde kao dobar dan.Dakle uloziti u nesto sto ako se i ne uveca mogu sebe sa tim pocastiti a cuga je definitivno ono sto mi pashe i sto ce sa protokom vremena vredeti vishe i biti samo kvalitetnije i vrednije.

dobra ideja ali rizicna da ne padnes u iskusenje pa popijes sopstvenu investiciju:lol:

to mi deluje slicno kao sa umetninama, antikvitetima itd.
lep spoj hobija/ljubavi i kesha, zasto da ne?
fora je da moras biti vrstan poznavalac jer veoma mali procenat, mislim svega nekih dva, tri posto celokupne "populacije" vina, postaje bolje nakon visedecenijskog lezanja.

Back