NAJOPASNIJI UDAR DO SADA NA RS: DŽaferović traži od Šmita da smeni Dodika

Тако је вероватно мислио, али већ сада то изгледа као илузија, јер нема изборног закона и нема више високог представника да га наметне.
Politika | 02.09.2021.

SRBUJ MAKAR SLAMU JEO: Dodik blokirao i isplatu plaća funkcionerima i namještenicima iz RS​

Državna tijela vlasti i agencije u zemlji sada funkcioniraju na temelju odluka o privremenom finansiranju koje Vijeće ministara donosi sva tri mjeseca, a takvo stanje rezultat je činjenice da državni parlament zbog unutarnjih političkih sporova žu zemlji još nije uspio usvojiti budžet za 2021. godinu.​

HINA
PODIJELI
295cb41e158890b67a62c27638802624.jpg



Više od 20 hiljada osoba zaposlenih u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine i različitim ustanovama i agencijama ostat će bez plaća nastave li funkcioneri iz Republike Srpske blokirati rad središnjih tijela državne vlasti čime će se politička kriza u BiH opasno produbiti.
Državna tijela vlasti i agencije u zemlji sada funkcioniraju na temelju odluka o privremenom finansiranju koje Vijeće ministara donosi sva tri mjeseca, a takvo stanje rezultat je činjenice da državni parlament zbog unutarnjih političkih sporova žu zemlji još nije uspio usvojiti budžet za 2021. godinu.
Nakon što je bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko potkraj jula nametnuo izmjene Krivičnog zakona kojima se sankcionira negiranje ratnih zločina, Narodna skupština Republike Srpske donijela je odluku kojom je funkcionerima iz tog entiteta u tijelima državne vlasti naložila da bojkotiraju njihov rad sve dok se Inzkova odluka ne ukine.
Na taj je način od početka avgusta blokirano donošenje odluka u Predsjedništvu BiH, državnom parlamentu te u Vijeću ministara koje jedino ima zakonske ovlasti donositi odluke o privremenom finansiranju.
Postojeća odluka o privremenom finansiranju istječe potkraj septembra a ne donese li se nova neće biti moguće nikakve isplate. To se odnosi na plaće državnih funkcionera i brojnih namještenika i službenika u ministarstvima, uredima i agencijama.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je najavio kako će se blokade nastaviti bez obzira na cijenu, odnosno kako će to trajati sve dok se Inzkova odluka ne poništi ili ne preinači. Rekao je da će dolaziti na sjednice Predsjedništva BiH, ali će spriječiti donošenje bilo kakvih odluka državnog vrha.
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović upozorio je kako zbog toga zemja klizi u opasnu krizu, odnosno kako je na djelu blokada države te je pozvao visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schmida da reagira i smijeni Dodika.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, koji je na tu poziciju izabran kao kadar Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), uopće se nije oglasio otkako ne dolazi na posao u Sarajevo, no SNSD-ova zastupnica u Zastupničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić priznala je kako je ova situacija “alarmantna” pa treba hitno postići dogovor kako iz ove krize izaći.
“To su ozbiljne stvari i nije samo jedna, sve će ići jedno za drugim. Zemlja ne funkcionira. Čim nema odluka, nema ništa. Ne dolazi nam ni pošta. Jedino dogovor i razgovor mogu to riješiti”, kazala je Majkić kako je citiraju “Nezavisne novine”.
Predsjedavajući Zastupničkog doma Denis Zvizdić kazao je kako se Dodik sada mora suočiti sa situacijom u kojoj će najmanje sedam hiljada osoba s područja RS koji rade u tijelima vlasti BiH od narednog mjeseca ostati bez plaća .
 
Poslednja izmena od moderatora:
Zanima me cisto pravno gledano , da li visoki predstavnik ( ili kako ga vec zovu )
ima ingerencije da smeni Dodika u tro-clanom Predsedništvu ? Na poslednjoj sednici istog , on je odbio sve predložene tacke dnevnog reda , cak i neke strogo formalnog karaktera i na taj nacin potpuno blokirao rad najvišeg pravnog tela . Verujem da je medjunarodna zajednica smislila lek za takve usijane glave koje bi samo da koce ili možda grešim ?
 
Zanima me cisto pravno gledano , da li visoki predstavnik ( ili kako ga vec zovu )
ima ingerencije da smeni Dodika u tro-clanom Predsedništvu ? Na poslednjoj sednici istog , on je odbio sve predložene tacke dnevnog reda , cak i neke strogo formalnog karaktera i na taj nacin potpuno blokirao rad najvišeg pravnog tela . Verujem da je medjunarodna zajednica smislila lek za takve usijane glave koje bi samo da koce ili možda grešim ?
Високи представник више не постоји.
 
Zanima me cisto pravno gledano , da li visoki predstavnik ( ili kako ga vec zovu )
ima ingerencije da smeni Dodika u tro-clanom Predsedništvu ? Na poslednjoj sednici istog , on je odbio sve predložene tacke dnevnog reda , cak i neke strogo formalnog karaktera i na taj nacin potpuno blokirao rad najvišeg pravnog tela . Verujem da je medjunarodna zajednica smislila lek za takve usijane glave koje bi samo da koce ili možda grešim ?
Samo narod RS mogu da smene Dodika.
 
Bošnje već kukaju da je Šmit isti kao Incko ili čak još blaži.

Oni su bili zadovoljni samo sa Pedijem Ešdaunom ali očigledno su neke česte i drastične odluke predstavnika prošlost.

Svodi se na verbalne osude i eventualno donošenje nekog zakona pred kraj mandata koje tužilaštvo nije u stanju da sprovede kao i sud.
Задовољни Педијем који им ништа није помогао. Педи је био штеточина Републику Српску, али и бескористан за БиХ, у коју се ови све време лажно заклињу. Па замисли да ненаводећа ракета Шмит наметне одлуку којом смењује Милорада Додика с места српског члана Председништва? БиХ би нестало за пет минута у потпуности и заувек. И то се не би догодило због Милорада Додика, већ због народа који би је шутнуо на ђубриште историје.
 
Rekao Dodik ili ...?
Рекла др. Меркел. Иначе не би смјенили "иоле легалног" Инцка за неког туристу који је изјавио и сам да неће да гаси пожаре по БиХ.
Сигуран сам да ниси размишљала о томе при отварању теме.

Verujem da je medjunarodna zajednica smislila lek za takve usijane glave koje bi samo da koce ili možda grešim ?
Ето то болдирано.
*Усијане главе које коче се спомињу (ако се добро сјећам) такође приликом
првог ЕУ абортуса од БиХ - Österreichisch-Ungarische Monarchie тефтери ....:D
 

Zaharova: Upotreba bonskih ovlašćenja bila bi nelegitimna​

Bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN Kristijan Šmit se ne može smatrati visokim predstavnikom za BiH, a eventualna primjena bonskih ovlašćenja bila bi nelegitimna, stav je zvanične Moskve.

Marija Zaharova (Foto: Russian Foreign Ministry/TASS) -

Marija Zaharova (Foto: Russian Foreign Ministry/TASS)
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je naglasila da Moskva smatra da sve što se događa može da dovede u pitanje ono što je u BiH postignuto u posljednjih 25 godina i da potkopa Dejtonski mirovni sporazum.
- O sudbini BiH treba da odlučuju sami narodi BiH, bez miješanja spolja - istakla je Zaharova na brifingu za novinare.
Ona je napomenila da se stav zvanične Moske po tom pitanju nije promijenio, objavio je Sputnjik.
Zaharova je podsjetila na to da je rusko-kineski nacrt rezolucije o imenovanju novog visokog predstavnika u BiH odbačen i da je umjesto toga došlo do imenovanja Šmita bez presedana - bez saglasnosti UN i bez konsenzusa u međunarodnoj zajednici i samoj BiH.
Džaferović je prije dva dana rekao da očekuje da međunarodna zajednica, odnosno Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, pomogne da "profunkcioniše BiH, uključujući i smjenu srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika".
 
evo dodo predstavlja RS...

Dodik na samitu u Mađarskoj sa Pensom, Orbanom, Vučićem, Јanšom​

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće 23. septembra 4. Demografskom samitu koji se održava u Mađarskoj.

Dodik-Orban - Foto: RTRS

Dodik-OrbanFoto: RTRS
- Za tri nedjelje, oči svijeta ponovo su uprte u Budimpeštu! Na 4. Budimpeštanskom demografskom samitu dočekujemo Majka Pensa, Aleksandra Vučića, Andreja Babiša, Јaneza Јanšu, Mateusa Moravijeckog, Eduarda Hegera, Milorada Dodika i Viktora Orbana - navela je na Tviteru Katalin Novak, ministarka bez portfelja za porodična pitanja u Vladi Mađarske.
 
samo oštro pravoslavna braćo....

Banjac: Republika Srpska nije vaša ni čaršija, ni avlija, a ni begluk​

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je Srni da prijedlog Šefika Džaferovića upućen Kristijanu Šmitu da smijeni Milorada Dodika, koji je od naroda iz Republike Srpske izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, samo je dokaz da postoji namjera da se mijenja politička struktura BiH silom, a ne na izborima.

Darko Banjac - Foto: RTRS

Darko BanjacFoto: RTRS
- Sada je jasno da je stepen Džaferovićeve mržnje prema Republici Srpskoj i srpskom narodu toliki da je nemoguće sa njima funkcionisati u BiH i da je to neodrživa zemlja - istakao je Banjac.
On je ocijenio da je očigledno da bošnjačke strukture i, nažalost, dio međunarodne zajednice žele silom, a protivno svim uzansama i načelima demokratije i međunarodnog prava, da sklone sve one koji su prepreka stvaranju unitarne BiH.
- E pa, gospodine Džaferoviću, a i svi vi koji želite da zatrete ognjište srpskog naroda to vam neće poći za rukom. Republika Srpska neće biti vaša ni avlija ni čaršija, a nije ni vaš begluk. Od danas je jasno da sa vama dogovora nema, a Kristijan Šmit neka smjenjuje po Njemačkoj i neka srpski narod ostavi na miru. Nije ovo 1941 godina - poručio je Banjac.
 

DODIK DOBIO ULTIMATUM: Mora priznati Christiana Schmidta, ukoliko odbije bit će izolovan?


Schmidt, čak i ako mu to možda i nije bio glavni cilj, s Dodikovom anti-kampanjom dobija na važnosti i potencijalnoj moći.

christian1_1[1].jpg


31. Avg. 2021

Milorad Dodik dobio je rok da do novembra razriješi sve svoje dileme i prizna Christiana Schmidta za novog visokog predstavnika.

Ukoliko to odbije, suočit će se s evropskom izolacijom, saznaje politicki.ba iz diplomatskih izvora.

Prema diplomatskim izvorima, Zapad je sve nervozniji zbog Dodikove kampanje protiv visokog predstavnika.

Nervoza je posebno izražena u njemačkim političkim krugovima.

Čini se da je Dodikova kampanja čvrsto ujedinila njemačke političke snage iza Christiana Schmidta.

Iako je on visoki funkcioner Kršćanske socijalne unije (CSU), sestrinske stranke partije Angele Merkel, Kršćansko-demokratske unije (CDU), iza njega su stali i socijaldemokrati (SPD) i Zeleni.

Posebno ovi zadnji insistiraju na tome da je Schmidt legalan i legitiman visoki predstavnik i da njegov osporavanje predstavlja direktan udar na Dejtonski sporazum, zbog čega Evropska unija treba uvesti sankcije Dodiku.

Svjestan toga, on se odlučio na svojevrsnu evropsku turneju, kako bi preduprijedio takav potez.

Dok Zeleni, te SPD i CDU/CSU sa svoje strane lobiraju po evropskim institucijama za jednu ovakvu odluku, Dodik nastoji dobiti podršku tradicionalnih antievropljana.

Zato i ide na sastanak s Viktorom Orbanom.

U Budimpešti se nada da će dobiti Mađarsku na svoju stranu, protiv sankcioniranja EU.

Dodik je već ranije nastojao ishoditi da ga posjeti Oliver Varhelyi u Banjoj Luci i izvuče iz ćorsokaka u koji je upao kampanjom protiv Schmidta. No, to se nije desilo.

Izostanak "spasiteljskog" pohoda komesara za proširenje već je više nego indikativan i odražava u određenoj mjeri i poziciju Mađarske.

Sada, odlaskom u Budimpeštu, a planirao je i još neke susrete s evropskim (ekstremnim) desničarima, Dodim nastoji barem unijeti pometnju u diplomatskim krugovoma EU.

To samo dodatno ide naruku Schmidtu i političkom establišmentu koji stoji iza njega, jer pozicionira Dodika upravo tamo gdje oni žele.

S druge strane, politički lider bosanskih Srba nada se da će izbori u Njemačkoj, te potom Francuskoj, olakšati pritisak na njega, ali i Srbiju.

Režim Aleksandra Vučića - makar deklarativno - nije tako rigidno protiv Schmidta.

Sam je Vučić najavio da će se susresti s novim visokim predstavnikom, dok Dodik kategorički odbija i pomisao da Schmidta prizna. On ga naziva "turistom u BiH" i nelegalnim i nelegitimnim, "nepostojećim visokim predstavnikom".

Prema anketama javnog mnijenja, SPD i Zeleni su najvjerovatnija kombinacija za sastavljanje nove vlade Njemačke.

I ne zna se ko je snažnije protiv Dodika od te dvije stranke.

Visoka funkcionerka Zelenih Viola von Cramon Taubadel je više nego otvoreno u kampanji protiv Dodika i njegove politike.

Avantura s delegitimiranjem Schmidta postaje sve više bumerang koji prijeti ozbiljnim posljedicama po Dodika.

Kako taj igrokaz duže traje, to su posljedice po njegovog glavnog aktera sve neizvjesnije i potencijalno neugodnije.

Schmidt, čak i ako mu to možda i nije bio glavni cilj, s Dodikovom anti-kampanjom dobija na važnosti i potencijalnoj moći.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Zanima me cisto pravno gledano , da li visoki predstavnik ( ili kako ga vec zovu )
ima ingerencije da smeni Dodika u tro-clanom Predsedništvu ? Na poslednjoj sednici istog , on je odbio sve predložene tacke dnevnog reda , cak i neke strogo formalnog karaktera i na taj nacin potpuno blokirao rad najvišeg pravnog tela . Verujem da je medjunarodna zajednica smislila lek za takve usijane glave koje bi samo da koce ili možda grešim ?
Pravno nije moguca jer poverenik medjunarodne zajednice nema ovlascenja da smenjuje politicare niti da donosi zakone.Tacnije nema nikakva ovlacenja.Takozvana bonska ovlascena su cista izmisljotina jer da bi neko na drugog preneo ovlascenja potrebno je da je ih sam poseduje.
Dodik i predstavnici Srpske nista ne blokiraju.Samo se koristi parlamentarnim sredstvom borbe.Apsinencija od ucestovanja u odlucivanju ne moze se nazvati blokadom,
Srbima ne moze biti cilj oslobodjenje i prisajedinjenje matici zemlji Srbiji samo Srpske nego i veceg dela Federacije.Naravno svesni smo da kad je o Federaciji rec postoje i legitimni interesi Hrvata.Zato je nuzan kompromis oko podele Federacije.
 
Pravno nije moguca jer poverenik medjunarodne zajednice nema ovlascenja da smenjuje politicare niti da donosi zakone.Tacnije nema nikakva ovlacenja.Takozvana bonska ovlascena su cista izmisljotina jer da bi neko na drugog preneo ovlascenja potrebno je da je ih sam poseduje.
Dodik i predstavnici Srpske nista ne blokiraju.Samo se koristi parlamentarnim sredstvom borbe.Apsinencija od ucestovanja u odlucivanju ne moze se nazvati blokadom,
Srbima ne moze biti cilj oslobodjenje i prisajedinjenje matici zemlji Srbiji samo Srpske nego i veceg dela Federacije.Naravno svesni smo da kad je o Federaciji rec postoje i legitimni interesi Hrvata.Zato je nuzan kompromis oko podele Federacije.

Blokada do potpunog kolapsa. To to
 

Додик: Захтјев Џаферовића - допринос потпуној конфузији​

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да је још један допринос потпуној конфузији у БиХ захтјев за његову смјену, који је нелегалном високом представнику Кристијану Шмиту упутио бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.

Милорад Додик - Фото: СРНА

Милорад ДодикФото: СРНА
-
БиХ је од почетка формирања, односно потписивања Дејтонског мировног споразума, изискивала велику међународну интервенцију која није помогла у стабилизацији. БиХ је сада у потпуном расулу и свако покушава да на ситан и брз начин прибави неку велику корист, па тако и Џаферовић - рекао је Додик за АТВ.
Према његовим ријечима, Џаферовић позива лажног високог представника да примијени лажна бонска овлаштења у лажној земљи као што је БиХ.
Додик је поновио да БиХ нема високог представника и да, уколико жели да га има, мора бити именован резолуцијом Савјета безбједности УН.

- Све је лажна представа и глуми се нека држава које нема. Овоме доприноси и чињеница да је доведен човјек који је имао успјешну каријеру, али је нелегалан високи представник. Не можемо прихватити да му дамо статус високог представника, јер је Српска потписник Анекса 10 Дејтонског споразума, којим је предвиђено да се високи представник именује резолуцијом Савјета безбједности УН - појаснио је Додик.

Он је истакао да, уколико Српска легализује нелегалну праксу, онда прихвата да није страна у међународном уговору.
- Муслимани у БиХ су испостављали захтјеве високим представницима који су испуњавани. Тако и ова прича о /бившем високом представнику/ Валентину Инцку и наметању закона. Сваки закон који је наметнут је антиуставан, а овакво дјеловање покривају судије Бошњаци и странци у Уставном суду БиХ. Политичко искуство, које видимо из биографије Шмита, било је пресудно да не улети у глупост коју Џаферовић покушава да наметне - указао је Додик.
Додик је подсјетио да није постојала одлука Предсједништва БиХ да било ко из БиХ иде на Бледски форум, тако да су Џаферовић и Жељко Комшић /члан Предсједништва БиХ/ на форум ишли приватно.

Он је поновио да на форум није ишао и због учешћа Шмита.
- Да сам отишао онда би Игор Црнадак /ПДП/ и опозиција, који питају зашто нисам ишао, рекли зашто сам отишао. Опозија је увијек против било чега, без обзира на континутет. Њима је неугодно у заједништву и очигледно је да је много ментора у све ово укључено или људи којима су одговорни. Видио сам јуче Бранислава Бореновића /лидер ПДП-а/ да се нашао са врхом обавјештајне структуре САД, што се крило - рекао је Додик.

Додик сматра да је било добро састати се са турским предсједником Тајипом Ердоганом како Џаферовић и Комшић не би, како је рекао, свашта накалемили Републици Српској и да је став изнио транспаретно и јасно.

- И на сједници Предсједништва БиХ морао сам да се појавим и моје понашање је јасно. Све је било у складу са закључцима Народне скупштине, јер ниједна одлука Предсједништва БиХ није усвојена. И на наредној сједнци Предсједништва ћу бити против сваке тачке и покренућу питање виталног интереса како би их разматрала Народна скупштина - најавио је Додик.

Он је оцијенио да се осјећа потреба у региону за новим дијалогом у БиХ како би се покушао постићи договор, с тим да Комшић нема легитимитет да заступа хрватски народ, него Драган Човић /лидер ХДЗ-а/.

- Међутим, и поред добрих намјера, постоје они који су против договора, него су за наметања у БиХ. Зато ћемо имати стално надмудривање има ли високог представника или нема. Када је ријеч о Републици Српској све је јасно, као и о Русији и Кини, али и појединим европским земљама које су става да ништа не треба наметати у БиХ, па ни европски пут. Сматрам да би асистенција Србије, Хрватске и Турске могла да помогне да се дође до усаглашеног договора којим би се уважавали интереси свих - рекао је Додик.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=444094


Baja
 

DODIK DOBIO ULTIMATUM: Mora priznati Christiana Schmidta, ukoliko odbije bit će izolovan?


Schmidt, čak i ako mu to možda i nije bio glavni cilj, s Dodikovom anti-kampanjom dobija na važnosti i potencijalnoj moći.

Pogledajte prilog 1005630


31. Avg. 2021

Milorad Dodik dobio je rok da do novembra razriješi sve svoje dileme i prizna Christiana Schmidta za novog visokog predstavnika.

Ukoliko to odbije, suočit će se s evropskom izolacijom, saznaje politicki.ba iz diplomatskih izvora.

Prema diplomatskim izvorima, Zapad je sve nervozniji zbog Dodikove kampanje protiv visokog predstavnika.

Nervoza je posebno izražena u njemačkim političkim krugovima.

Čini se da je Dodikova kampanja čvrsto ujedinila njemačke političke snage iza Christiana Schmidta.

Iako je on visoki funkcioner Kršćanske socijalne unije (CSU), sestrinske stranke partije Angele Merkel, Kršćansko-demokratske unije (CDU), iza njega su stali i socijaldemokrati (SPD) i Zeleni.

Posebno ovi zadnji insistiraju na tome da je Schmidt legalan i legitiman visoki predstavnik i da njegov osporavanje predstavlja direktan udar na Dejtonski sporazum, zbog čega Evropska unija treba uvesti sankcije Dodiku.

Svjestan toga, on se odlučio na svojevrsnu evropsku turneju, kako bi preduprijedio takav potez.

Dok Zeleni, te SPD i CDU/CSU sa svoje strane lobiraju po evropskim institucijama za jednu ovakvu odluku, Dodik nastoji dobiti podršku tradicionalnih antievropljana.

Zato i ide na sastanak s Viktorom Orbanom.

U Budimpešti se nada da će dobiti Mađarsku na svoju stranu, protiv sankcioniranja EU.

Dodik je već ranije nastojao ishoditi da ga posjeti Oliver Varhelyi u Banjoj Luci i izvuče iz ćorsokaka u koji je upao kampanjom protiv Schmidta. No, to se nije desilo.

Izostanak "spasiteljskog" pohoda komesara za proširenje već je više nego indikativan i odražava u određenoj mjeri i poziciju Mađarske.

Sada, odlaskom u Budimpeštu, a planirao je i još neke susrete s evropskim (ekstremnim) desničarima, Dodim nastoji barem unijeti pometnju u diplomatskim krugovoma EU.

To samo dodatno ide naruku Schmidtu i političkom establišmentu koji stoji iza njega, jer pozicionira Dodika upravo tamo gdje oni žele.

S druge strane, politički lider bosanskih Srba nada se da će izbori u Njemačkoj, te potom Francuskoj, olakšati pritisak na njega, ali i Srbiju.

Režim Aleksandra Vučića - makar deklarativno - nije tako rigidno protiv Schmidta.

Sam je Vučić najavio da će se susresti s novim visokim predstavnikom, dok Dodik kategorički odbija i pomisao da Schmidta prizna. On ga naziva "turistom u BiH" i nelegalnim i nelegitimnim, "nepostojećim visokim predstavnikom".

Prema anketama javnog mnijenja, SPD i Zeleni su najvjerovatnija kombinacija za sastavljanje nove vlade Njemačke.

I ne zna se ko je snažnije protiv Dodika od te dvije stranke.

Visoka funkcionerka Zelenih Viola von Cramon Taubadel je više nego otvoreno u kampanji protiv Dodika i njegove politike.

Avantura s delegitimiranjem Schmidta postaje sve više bumerang koji prijeti ozbiljnim posljedicama po Dodika.

Kako taj igrokaz duže traje, to su posljedice po njegovog glavnog aktera sve neizvjesnije i potencijalno neugodnije.

Schmidt, čak i ako mu to možda i nije bio glavni cilj, s Dodikovom anti-kampanjom dobija na važnosti i potencijalnoj moći.
Svakako! Što Dodik više pljuje po Šmitu, to će se Šmitu dublje odpozadi uvlačiti mujkani! :hahaha1::hahaha1:
 
Svakako! Što Dodik više pljuje po Šmitu, to će se Šmitu dublje odpozadi uvlačiti mujkani! :hahaha1::hahaha1:
Moramo da sprečimo schmidta da uništi republiku srbsku. To mozemo jedino ako republika srbska proglasi nezavisnost. NATO je u propast, vidimo u abganistanu. Sada krece da napusta bosnu i kosovo i onda srbska ce biti vracena sa kosovo u srbiju. Moramo uvesti mobilizaciju i opsti vojni rok i onda opsti JURIIIISSSS na sarajevo.
 

Back
Top