Samsonight
Elita
- Poruka
- 15.882
Image source: www.deshebideshe.com
1. Možda je najčešće omraženi kućni posao čišćenje kupatila, posebno čišćenje odvoda. Ovo je slučaj iz brojnih razloga, uključujući:
Zapušeni odvodi
Uklanjanje dlaka iz odvoda

2. Pranje sudova
Da se razumemo, ideja o pranju sudova, posebno ako morate da ih perete ručno, nije baš privlačna i spada među najomraženije kućne poslove.
3. Čišćenje zagorele masnoće na ringlama/u rerni
Čišćenje šporeta i rerne je lakše ako se to radi rutinski umesto da se čeka dok ne bude očigledno da to treba da se uradi, odnosno kada se hrana zaglavi na površini.
4. Pranje i peglanje veša
Pranje veša je zamorno. Taman kada pomislite da ste oprali sve, primetićete da je neko stavio još prljave odeće u korpu. I ne samo da morate da operete i osušite svoju odeću, već morate da je presavijete ili okačite i zatim odložite. Dodajte na to da mnogi ljudi obavezno peglaju svoju odeću.
5. Brisanje prašine
Prašina se sastoji od ćelija ljudske i životinjske kože, grinja, vlakana tkanine, prljavštine i drugih čestica. Takođe može izazvati alergije i probleme sa disanjem. Zbog toga je važno redovno brisati prašinu po kući.
Među mnogim drugim kućnim poslovima, to nije posebno težak zadatak, ali je zamoran.
6. Metenje i usisavanje
Čišćenje i usisavanje su drugi rutinski poslovi koji su među najomraženijim. Pometete i/ili usisavate, a zatim se desi prospipanje koječega, ili se prljavština uvuče spolja. Ovi poslovi imaju tendenciju da postanu radnje koje se ponavljaju tokom dana.
7. Mopping-potiranje
Ovo nije teško uraditi, ali je dugotrajno i, iskreno, dosadno. Prvo morate da sredite sobu. Zatim, morate se pobrinuti da prvo usisate prostor, pa tek onda prionete na finalno potiranje.
8. Kupovina namirnica i kuvanje
U kupovini namirnica morate se nositi sa gomilom ljudi i dugim redovima na kasi. Morate da planirate budžet, a ponekad čak i da brinete da ćete morati da vratite stavke. Idete u kupovinu dok ste gladni i rizikujete da kupite previše namirnica; idete dok ste puni i niste raspoloženi da bilo šta kupujete. Dakle, lista za kupovinu je neophodna, ali je ponekad prosto zaboravite kod kuće.
9. Čišćenje prozora
Čišćenje prozora je među najomraženijim kućnim poslovima jer može biti baš frustrirajuće. Sve vreme čisteći prozore se nadamo da ćemo videti lep, čist prozor, a umesto toga vidimo pruge svuda, pa hajd' ispočetka!
Niko ne želi da provede sve to vreme čisteći samo da bi se osećao kao da nijedan način nije zadovoljavajući, ili da nešto ne radimo kako treba i pored toliko pokušaja.
10. Čišćenje oluka
Čišćenje i održavanje oluka nisu nešto čemu se ljudi raduju, posebno kada dođe hladno vreme. Nije zabavno, dosadno je, a tokom jeseni i zime je to naročito nešto što ne želimo da radimo.
Izvor:
https://stormmaster.com/gutters/10-top-most-hated-household-chores/
Pre pola sata sam golom rukom izvukla baš mnogo dlaka iz odvoda u kadi, i praktično mi se zgadio život. Dugo sam potom prala ruke, ali mi sve ni sad nije svejedno. Dlake koje sam izvukla čak nisu u boji moje kose.

Slično sam se kao dete osećala kad treba da perem sudove-da rukama dodirujem sve nešto ljugavo i masno... Fuj!
Šta biste najradije da neko umesto vas radi od svih kućnih poslova?
Nisu pobrojani svi, naravno.
Ovo je lista top10, ali mora da postoji još mnogo toga što bi se pomenulo.
Poslednja izmena: