Најновији споразум са Приштином о енергетици је гори чак и од Бриселског споразума

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Samareli

Primećen član
Poruka
973
"Не дам Трепчу, не дам Газиводе" су много пута поновљене фразе Александра Вучића заступајући своју политичку позицију за преговоре са сепаратистима из Приштине. Али као што је и све друго сепаратистима предао, полицију, судство, војску, телекомуникације тако је и енергетику коју су порески обвезници Србије градили у својој јужној покрајини. Председник Србије то поклања сепаратистима као да је то наслеђена имовина његовог оца па са њом може да ради шта му се прохте.

Овим споразумом о енергетици он није поштовао чак ни Бриселски споразум који је издајнички а у коме је било предвиђено да се Србима омогући да формирају две компаније. Једна би била за производњу електричне енергије а друга за трансфер и дистрибуцију електричне енергије на Косову и Метохији. У оквиру ове друге компаније Срби су требали да имају право да купују струју од КЕК-а на КиМ и да је продају у Србији а такође да из Србије узимају струју и продају властима у Приштини. Постојећим споразумом Петковић-Бисљими ништа није уважено и Срби су добили тзв. фирму Електросевер чији је једини задатак да се бави инкасантским услугама па и то ако не буду радили како треба сепаратисти увек могу да им укину дозволу за рад.

Оно што се мора призанти јесте да је задњих месец дана Александар Вучић одрадио два јако штетна политичка корака по интересе државе Србије. Прво је излобирао да Српска православна црква дâ аутокефалност македноској цркви а онда се драговољно одрекао инфраструктурног-електроенергетског система на Косову и Метохији. Зашто то ради председник Србије? Постоје најмање два разлога. Први, рачуна да ће тако да се додвори западним менторима па да избегне увођење економских санкција Русији, а други да мора да буде јако флексибилан и послушан јер у десетак година своје владавине више милијради евра је овај диктатор опљачкао од грађана Србије и тај новац држи у западним банкама под туђим именима. Ако није кооперативан он добро зна праксу Америке и ЕУ које та срества замрзавају

http://www.nspm.rs/komentar-dana/na...ci-je-gori-cak-i-od-briselskog-sporazuma.html
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.