Najnoviji šamar za Platinija stigao iz Strazbura!

Smartanabil

Buduća legenda
Moderator
Poruka
28.086
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je danas žalbu bivšeg predsednika Evropske fudbalske unije UEFA Mišela Platinija na četvorogodišnju suspenziju iz fudbala, koju je dobio pošto je primio dva miliona dolara od Međunarodne fudbalske federacije FIFA.

"Sud je posebno utvrdio da, imajući u vidu ozbiljnost nedoličnog ponašanja, visoku poziciju gospodina Platnija u upravnim organima fudbala i potrebu da vrati ugled u sportu i FIFA, kazna nije izgledala preterano ili proizvoljno", navodi se u saopštenju suda.

To je peti put da je Platini izgubio pravnu borbu, nakon što su etički i žalbeni komiteti FIFA, Sud za sportsku arbitražu i Vrhovni sud Švajcarske izneli dokaze o pravičnosti slučaja.

Navodi koji su se pojavili protiv Platinija u septembru 2015. godine okončali su njegovu predsedničku kampanju u FIFA, kada je pokušavao da zameni Sepa Blatera na čelu svetske kuće fudbala.

Platini mora da plati FIFA 60.000 švajcarskih franaka, kako bi ponovo dobio aktivnu ulogu u fudbalu.

Blater je 2011. godine odobrio isplatu Platiniju od dva miliona dolara za konsultantske poslove koje je za njega obavljao 10 godina ranije. Blater je suspendovan na šest godina.

Platini je prvobitno suspendovan na šest godina, ali je Sud za sportsku arbitražu umanjio kaznu na četiri godine, pa njegova suspenzija ističe u oktobru.

Evropski sud za ljudska prava saopštio je da se Platini žalio na suspenziju po tri osnova - pravo na pravično saslušanje, da su se protiv njega retroaktivno koristila pravila FIFA i da je kazna bila preterana.

https://www.sportske.net/vest/medju...-za-platinija-stigao-iz-strazbura-402825.html
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.