NAJMANJE 50 MRTVIH NA HADZILUKU

• Začetnik teme Začetnik teme a ovo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

a ovo

Početnik
Poruka
28
PRE NEKI DAN JE NEKO OVDE NA FORUMU NAPISAO KAKO JE SAMO PITANJE KOLIKO CE MUSLIMANA IZGINUTI NA OVOGODISNJEM HADZILUKU?
ZAISTA EVO OPET SE OBISTINJUJE ISTO.
UPRAVO CUJEM DA IH JE IZGINULO NAJMANJE 50.

OPET NE MOGU I TO A DA NE UPOREDIM SA PRAVOSLAVLJEM.
NA PRIMER NA OSTROGU NIJE ZABELEZEN NIKADA NI JEDAN NESRECNI SLUCAJ IAKO SE DO MANASTIRA STIZE 10 KM DUGOM NEOGRADJENOM LITICOM IZNAD AMBISA KOJI SE PROSTIRE PORED!
PUT JE SIROK KOLIKO DA PRODJE JEDAN AUTOBUS A NA PRAZNIK SVETOG VASILIJA TU DODJE PO PRICI JEDNOG COVEKA IZ OBEZBEDJENJA SA KOJIM SAM RAZGOVARAO I DO 50000 LJUDI!!
CAK JE ZABELEZEN I JEDAN SLUCAJ PADANJA DETETA SA VISINE OD PREKO 20 METARA KOJE JE OSTALO NE POVREDJENO!!!

jes, a muja je hadziluk uporedjivao sa nekim profanim skupovima, utakmicama ili sl.?

a smrt se ne moze nasititi, i njene celjusti primaju i primaju...

A Hristos je zivot.

a ja bih bio licemer kada bih im cestitao njihove verske praznuike, bajram ili sta vec. i bas sam sinoc citao, ali nisam hteo da se javim.

Trazeci ljubav:
...:
jes, a muja je hadziluk uporedjivao sa nekim profanim skupovima, utakmicama ili sl.?

A Hristos je zivot.

a ja bih bio licemer kada bih im cestitao njihove verske praznuike, bajram ili sta vec. i bas sam sinoc citao, ali nisam hteo da se javim.

Upoređivanje Svetog ostroškog mjesta sa bezbožnom Mekom nije ti baš na mjestu,brate!! :roll:
Trazeci ljubav:
...:

A Hristos je zivot.

Upoređivanje Svetog ostroškog mjesta sa bezbožnom Mekom nije ti baš na mjestu,brate!! :roll:

Zao mi je sto ti mozda to tako izgleda.
Ta dva mesta zaista ne mogu da se porede a njihovo poistovecivanje bi bilo cisto Bogohuljenje.
Ali ako ce neko iz toga ko nije pravoslavan izvuci neku duhovnu korist i pouku onda je to poredjenje uzvisenije.
Oprostite ako gresim.

Trazeci ljubav:
...:

A Hristos je zivot.

brate, nisam ja uporedjivao ta dva mesta, nego je muja njihovu pogibelj uporedjivao sa pogebelju na nekoj utakmici ili nekom drugom okupljanju koje nema veze sa verom ili religijom, pa sam se ja cudio kako mu to pade na pamet, a jedina veza je bila brojnost ljudi.

MINA, Saudi Arabia (AP) - Nearly 250 Muslim worshipers died in a hajj stampede Sunday during the annual stoning of Satan ritual in one of the deadliest tragedies at the notoriously perilous ceremony. The stampede, during a peak event of the annual Muslim pilgrimage, or hajj, lasted about a half-hour, Saudi officials said. There were 244 dead and hundreds of other worshippers injured, some critically, Hajj Minister Iyad Madani said.

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

Neku su stvarno pretjerali sa ciframa...

Tacno je, da je 50 muslimana izgubilo zivot, u nesrecenom slucaju, nesto je valjda palo kad je oko 2 miliona hadzija krenulo preko nekog mosta na Mini, pa je popustilo i palo je, tako da je izgubilo 50 hadzija zivot, medju njima nema Bosnjaka niti muslimana sa podrucja Balkana.

A porediti pravoslavno "svetiste" je nistavno na spram Meke gdje se okupi i do 5 miliona ljudi, i zar je moguce da ne prodje bez gusenja, smrti itd itd od tolikog broja ljudi ?

Mi imamo u BiH 4 miliona ljudi pa u svakom gradu umre preko 2-3-4 pa do i 5 ljudi na dan a kamoli na putu starinje neizmoglo i toliki ljudi...

Bolje bi vam bilo da se pozabavite svojom tom nekakvom vjerom, pa istrazite istinu gdje je zaista.

Ja se ne bojim ljudi, ja se bojim samo Gospodara ljudi.

Onaj koje stvoritelj ljudi, Njega se treba bojati, a ne stvorenja Stvoritelja.

Ako je tvoja vjera najispravnija to je tvoje i ti vjernika - te vjere- misljenje, medjutim dokazi da je tako.

Ja sam dokazao na temi " Indzil ( tzv. Biblija ) je izmjenjena Knjiga kao i Tevrat ) ako neko nije jos u toj temi cita citate i Biblije neka procita.

Abdurrahman:

Ja se ne bojim ljudi, ja se bojim samo Gospodara ljudi.

Onaj koje stvoritelj ljudi, Njega se treba bojati, a ne stvorenja Stvoritelja.

Ako je tvoja vjera najispravnija to je tvoje i ti vjernika - te vjere- misljenje, medjutim dokazi da je tako.

Ja sam dokazao na temi " Indzil ( tzv. Biblija ) je izmjenjena Knjiga kao i Tevrat ) ako neko nije jos u toj temi cita citate i Biblije neka procita.

Bravo Abdurahmane!!

Pa sto je ova planeta cekala 2000 godina da se ti rodis da dokazes da je Biblija izmenjena knjiga i neistinita.
E majko moja sta ova zemlja sve ne mora da nosi.

Ti si zaista izgubio kompas!!

Tvoje reci su o covece reci vapaja!
Pa pogresnost Biblije nije dokazao ni Sulejman velicanstveni, ni Mehmet pasa, ni Muhamed vas, ni Kurta ni Murta ni sam SOTONA ali evo to je uspelo VELIKOM ABDURAHMANU!
E JADO JADO,
VIDLA ZABA DA SE POTKIVAJU KONJI PA PODIGLA NOGU!

tanidad:
maleni:
Da budemo precizni - prema vecerasnjem izvestaju 244 je pregazeno u stampedu koji se desio kad su krenuli da jurisaju da bi kamenjem gadjali stubove koji su simbol(!!!????) djavola.

Ovakvim vestima mogu samo satanisti da se raduju. Boze nas spasi od ovakvih vernika, narocito ako fantaziraju da su hriscani.

Ovo sto se dogodilo je TRAGICNO :( i za svako zaljenje, ali ja ne primecujem nikakvu primesu zlobe u postu ... :?: .
S druge strane, i sam obicaj je vrlo cudan, pogotovo ako nosi ljudske zrtve- zar ne? Zar se hadziluk ne bi mogao obaviti i na bezbedniji nacin? :?: :?: :?:
Naposletku, posto NE VIDIMnikakvo likovanje, tvoje "otvaranje vatre" po hriscanima mi je vise nego cudno- je li verski propis islama da se opanjkavaju pripadnici hriscanstva i drugih vera kadgod se pruzi prilika? :roll: :?:

U ime Boga, Milostivog,Samilosnog

Ja ne vidim nista da je zalosno u tom slucaju, jer im je Gospodar njihov odlucio da presele na Ahiret-onaj svijet drugi, na tom mjestu i nisu mogli umrijeti negdje drugo, jer im je odredjeno da tu na tom mjestu presele svome Gospodaru.

Ne mozes izbjeci smrt niti od nje pobjeci, jer ti je ona propisana u vrijeme koje ti je propisao tvoj Gospodar, na odredjenom mjestu.

tanidad:
maleni:
Da budemo precizni - prema vecerasnjem izvestaju 244 je pregazeno u stampedu koji se desio kad su krenuli da jurisaju da bi kamenjem gadjali stubove koji su simbol(!!!????) djavola.

Ovakvim vestima mogu samo satanisti da se raduju. Boze nas spasi od ovakvih vernika, narocito ako fantaziraju da su hriscani.

Vidim da po svojoj meri meris tudje namere. Ali u mom slicaju to nije istina. Meni je zao sto je toliko ljudi poginulo i tim izgubilo priliku da postanu hriscni i da budu spaseni. Ali to ne umanjuje opstu sliku ludila i besmisla koju ova vera ISLAM salje u svet oko sebe. Ipak, mozda je to i korisno jer ce se neki na kraju prenuti i probuditi iz magije kojom ih je ocarao satanin poslanik Muhamed. I ne mogu bas previse da zalim, iako se ne radujem, posto i u novom zavetu imamo Hristovu poruku koja kaze - "ne cudite se za one koji su tako postradali, nego vam kazem ako se ne pokajete svi cete tako izginuti."

Ali srz moje opaske je bila u SIMBOLU djavolja na koji se oni bacaju kamenjem iako NE SMEJU da imaju nikakvih simbola, likova i slika.

Pojma nemam da li je takav mulimanski prpopis - ne propustiti priliku da se pljune po Hriscanima, niti znam zasto su tako organizovali hadziluk. Cak za ovo prvo ne verujem da je slucaj, ali - ne znam)
A za ovi sto mi ti kazes - daj Boze da je moja je greska, ali bojim se da nije, daj Boze da govoris istinu kad kazes da ne vidis likovnje nad
stradanjem pripadnika druge vere u postovima,a ja se bojim da se zluradoist provlaaci kroz sve redove. Ono sto ipak znam jeste da je Sveto pismo izvor znanja i ljubavi i nista me vise ne zaboli nego kad vidim da oni koju se busaju da im je to uzor zivota karade Hrtistovu rec, narocito u ovakvim situacijama. Da su Hriscanini, sad bi se pomolili za duse stradalih inoveraca , sve i da nisu znali sta rade. Svalno izvestsavate o porastu broja izginulih i navijate da bude veci -stvarmno kao sto muslimani kazu - lici na situaciju na utakmici. Lepo se vide podivljali navijaci u ekstazi. .
Zato nemoj da se cudids, dao Bog sresces jos po nekog hriscanina, a u medjuvremenu ako te mtzi da razamusljas, slobodno nas sve zovi muhamedancima - ja ponosno nosim svoj nadoimak od Maran Ate - i zbog domavceg vaspitanja ne propustam da mu uzvratim istim. Ko ce znati ko je ko...

Abdurrahman:
U ime Boga, Milostivog,Samilosnog

Ja ne vidim nista da je zalosno u tom slucaju, jer im je Gospodar njihov odlucio da presele na Ahiret-onaj svijet drugi, na tom mjestu i nisu mogli umrijeti negdje drugo, jer im je odredjeno da tu na tom mjestu presele svome Gospodaru.

Ne mozes izbjeci smrt niti od nje pobjeci, jer ti je ona propisana u vrijeme koje ti je propisao tvoj Gospodar, na odredjenom mjestu.

Za mene je zalosnasvaka smrt koja nije neizbezna (teska bolest, duboka starost, prirodna katastrofa), pa s te strane ipak mislim da se smrt oko 250 islamskih hodocasnika mogla izbeci, i da bi njihovi prijatelji i porodice bili srecniji da su oni sad s njim, mesto sto su izgazeni od strane drugih ljudi koji su tu dosli da ispune svoje verske obaveze i inspirisu se. No, neka svako na to gleda iz svog ugla. Ipak, svaki ljudski zivot je za mene neprocenjiv, i ja ne mislim da Bog zahteva njegovo zrtvovanje na tako brutalan nacin. :(
Shvatam da drugi gledaju drugacije na taj nemio dogadjaj, ali opet, niti sam niti cu ikad likovati nad bilo cijom smrcu- to je barem jasno, ma sta rekla Tanidad. :shock:

a ovo:
PRE NEKI DAN JE NEKO OVDE NA FORUMU NAPISAO KAKO JE SAMO PITANJE KOLIKO CE MUSLIMANA IZGINUTI NA OVOGODISNJEM HADZILUKU?
ZAISTA EVO OPET SE OBISTINJUJE ISTO.
UPRAVO CUJEM DA IH JE IZGINULO NAJMANJE 50.

OPET NE MOGU I TO A DA NE UPOREDIM SA PRAVOSLAVLJEM.
NA PRIMER NA OSTROGU NIJE ZABELEZEN NIKADA NI JEDAN NESRECNI SLUCAJ IAKO SE DO MANASTIRA STIZE 10 KM DUGOM NEOGRADJENOM LITICOM IZNAD AMBISA KOJI SE PROSTIRE PORED!
PUT JE SIROK KOLIKO DA PRODJE JEDAN AUTOBUS A NA PRAZNIK SVETOG VASILIJA TU DODJE PO PRICI JEDNOG COVEKA IZ OBEZBEDJENJA SA KOJIM SAM RAZGOVARAO I DO 50000 LJUDI!!
CAK JE ZABELEZEN I JEDAN SLUCAJ PADANJA DETETA SA VISINE OD PREKO 20 METARA KOJE JE OSTALO NE POVREDJENO!!!

Ko izgubi zivot na Hadzdz-u, ide u Dzennet (Raj). Samo da vam kazem, ako niste znali.

tanidad:
Pojma nemam da li je takav mulimanski prpopis - ne propustiti priliku da se pljune po Hriscanima, niti znam zasto su tako organizovali hadziluk. Cak za ovo prvo ne verujem da je slucaj, ali - ne znam)
A za ovi sto mi ti kazes - daj Boze da je moja je greska, ali bojim se da nije, daj Boze da govoris istinu kad kazes da ne vidis likovnje nad
stradanjem pripadnika druge vere u postovima,a ja se bojim da se zluradoist provlaaci kroz sve redove. Ono sto ipak znam jeste da je Sveto pismo izvor znanja i ljubavi i nista me vise ne zaboli nego kad vidim da oni koju se busaju da im je to uzor zivota karade Hrtistovu rec, narocito u ovakvim situacijama. Da su Hriscanini, sad bi se pomolili za duse stradalih inoveraca , sve i da nisu znali sta rade. Svalno izvestsavate o porastu broja izginulih i navijate da bude veci -stvarmno kao sto muslimani kazu - lici na situaciju na utakmici. Lepo se vide podivljali navijaci u ekstazi. .
Zato nemoj da se cudids, dao Bog sresces jos po nekog hriscanina, a u medjuvremenu ako te mtzi da razamusljas, slobodno nas sve zovi muhamedancima - ja ponosno nosim svoj nadoimak od Maran Ate - i zbog domavceg vaspitanja ne propustam da mu uzvratim istim. Ko ce znati ko je ko...

Tanidad, nadam se da te nisam uvredio, ali treba razlikovati malu provokaciju od uvrede- razlika je prilicno velika i osetna- barem za mene i krug ljudi u kom se krecem. Moja aluzija je bila na to da si samo ti primetila navodno "likovanje", a ne na primer Abdurrahman ili neko treci i pozurila da ga osudis. Koliko ja shvatam, ovde NIKO nije likovao nad masovnim stradanjem, a da jeste to bi zaista bilo gnusno. Ipak, treba praviti jasnu razliku izmedju zgrazavanja nad masovnom pogibijom i likovanja nad masovnom pogibijom. Normalno je da pogibija oko 250 ljudi (po najnovijim izvestajim najmanje 251) izaziva paznju, pa i zgrazavanje. Pa jedan zivot zivimo, zasto zaboga da bude stracen toliko uzalud?
Kao sto si mogla da vidis iz mojih postova, oni kakvi su da su, ali svakako nisu "podivljali"- sto bi moglo da se shvati kao uvreda na racun drugih ucesnika diskusije da ja ovu prepisku uzimam tako ozbiljno kao ti. No, netolerancija nikad nije bila privilegija samo OVIH ILI ONIH, a cudan mi je svako ko je navrsio punih 18 ili 20 godina zivota, a to jos nije uvideo.
Takodje mi je krajnje cudan neko ko mi preporucuje "dao Bog sresces jos po nekog hriscanina". Sve u svemu, ako sam dobro shvatio, ispravi me ako gresim, ti si, verovatno, JEDINI HRISCANINna celom forumu. Ne znam samo otkad je hriscanstvo toliko elitisticka religija da njoj pripadaju samo najredji i specijalno probrani. Hriscanstvo kom ja pripadam je SABORNO i njemu pripada svako ko je krsten i prihvata njegova nacela, a ko nije u pravu, ili ko nije trpeljiv, o tome neka sudi Bog, a ne oni koji sve smatraju za bica drugog reda i ekskluzivno veruju da su samo oni i "njihovi" odabrani.
I, na kraju, malo mi je cudna hriscanka koja kaze i:
"i zbog domavceg vaspitanja ne propustam da mu uzvratim istim. Ko ce znati ko je ko...".
Ko zna, mozda je MaranAta (da se ne uvredi i on :) ) budista :wink: ... A o kakvom je domacem vaspitanju rec, stvarno bih voleo da znam... :roll:

PS Ako se ne varam, na ovom istom forumu nam je pripadnik jedne ne-hriscanske vere pretio, ni manje ni vise, nego atomskim bombama :lol: :lol: :lol: , no, ne secam se da si tad reagovala, a meni je, iskreno, bilo vise smesno, nego sto sam se osecao ugrozenim, pa sad, ko zna cime covek raspolaze... 8)

Tanidad,
pa ovde bi muslimani trebalo da likuju sto je toliko vas pocrkalo kao pseta, jer cusmo da ko crkne na hadziluku ide u raj muslimanski, zar ne? Ili ti sumnjas da evenrulano neko od te stoke u stampedu koja je pocrkala nije mozda otisao u raj? Ja sam siguran da obicaj umiranja - pravilo umiranja na bilo kom skupu je djavolje pravilo, sejtanska naslada, i da nema nikakvog govora da ce ta stoka izgazena u stampedu da zavrsi u raju. Zapravo za mene je ovo gnusno i licemerno ne osuditi kao djavolje delo. Odrecite se zivotinjskih stampeda u kojima se po pravilu sejtana prinose ljudske zrtve!

Back