tanidad:
Pojma nemam da li je takav mulimanski prpopis - ne propustiti priliku da se pljune po Hriscanima, niti znam zasto su tako organizovali hadziluk. Cak za ovo prvo ne verujem da je slucaj, ali - ne znam)
A za ovi sto mi ti kazes - daj Boze da je moja je greska, ali bojim se da nije, daj Boze da govoris istinu kad kazes da ne vidis likovnje nad
stradanjem pripadnika druge vere u postovima,a ja se bojim da se zluradoist provlaaci kroz sve redove. Ono sto ipak znam jeste da je Sveto pismo izvor znanja i ljubavi i nista me vise ne zaboli nego kad vidim da oni koju se busaju da im je to uzor zivota karade Hrtistovu rec, narocito u ovakvim situacijama. Da su Hriscanini, sad bi se pomolili za duse stradalih inoveraca , sve i da nisu znali sta rade. Svalno izvestsavate o porastu broja izginulih i navijate da bude veci -stvarmno kao sto muslimani kazu - lici na situaciju na utakmici. Lepo se vide podivljali navijaci u ekstazi. .
Zato nemoj da se cudids, dao Bog sresces jos po nekog hriscanina, a u medjuvremenu ako te mtzi da razamusljas, slobodno nas sve zovi muhamedancima - ja ponosno nosim svoj nadoimak od Maran Ate - i zbog domavceg vaspitanja ne propustam da mu uzvratim istim. Ko ce znati ko je ko...
Tanidad, nadam se da te nisam uvredio, ali treba razlikovati malu provokaciju od uvrede- razlika je prilicno velika i osetna- barem za mene i krug ljudi u kom se krecem. Moja aluzija je bila na to da si
samo ti primetila navodno
"likovanje", a ne na primer Abdurrahman ili neko treci i pozurila da ga osudis. Koliko ja shvatam, ovde
NIKO nije likovao nad masovnim stradanjem, a da jeste to bi zaista bilo gnusno. Ipak, treba praviti jasnu razliku izmedju
zgrazavanja nad masovnom pogibijom i
likovanja nad masovnom pogibijom. Normalno je da pogibija oko 250 ljudi (po najnovijim izvestajim najmanje 251) izaziva paznju, pa i zgrazavanje. Pa
jedan zivot zivimo,
zasto zaboga da bude stracen toliko uzalud?
Kao sto si mogla da vidis iz mojih postova, oni kakvi su da su, ali svakako nisu "podivljali"- sto bi moglo da se shvati kao uvreda na racun drugih ucesnika diskusije da ja ovu prepisku uzimam tako ozbiljno kao ti. No,
netolerancija nikad nije bila privilegija samo OVIH ILI ONIH, a cudan mi je svako ko je navrsio punih 18 ili 20 godina zivota, a to jos nije uvideo.
Takodje mi je krajnje cudan neko ko mi preporucuje
"dao Bog sresces jos po nekog hriscanina". Sve u svemu, ako sam dobro shvatio, ispravi me ako gresim,
ti si, verovatno,
JEDINI HRISCANINna celom forumu. Ne znam samo otkad je hriscanstvo toliko elitisticka religija da njoj pripadaju samo najredji i specijalno probrani. Hriscanstvo kom ja pripadam je
SABORNO i njemu pripada svako ko je krsten i prihvata njegova nacela, a ko nije u pravu, ili ko nije trpeljiv, o tome neka sudi Bog, a ne oni koji sve smatraju za bica drugog reda i ekskluzivno veruju da su samo oni i "njihovi" odabrani.
I, na kraju, malo mi je cudna hriscanka koja kaze i:
"i zbog domavceg vaspitanja ne propustam da mu uzvratim istim. Ko ce znati ko je ko...".
Ko zna, mozda je MaranAta (da se ne uvredi i on

) budista :wink: ... A o kakvom je domacem vaspitanju rec, stvarno bih voleo da znam...
PS Ako se ne varam, na ovom istom forumu nam je pripadnik jedne ne-hriscanske vere pretio, ni manje ni vise, nego atomskim bombama

, no, ne secam se da si tad reagovala, a meni je, iskreno, bilo vise smesno, nego sto sam se osecao ugrozenim, pa sad, ko zna cime covek raspolaze... 8)