Најлепши и најружнији језик?

Француски, италијански, шпански су јако милозвучни, а опет темпераментни...

Немачки и сви скандинавски су толико тврди, рогобатни, да просто вређају уши.

Baš ovo sam i ja hteo da napišem.
Francuski jezik je baš milozvučan i zvuči nekako graciozno. Po meni najlepši jezik.
Nemački je najružniji. Isto i skandinavski jezici su totalno bezveze. Puno puta sam slušao uživo Šveđane kako pričaju. Noćna mora za uši. Samo nešto mumlaju i valjaju kao da imaju vruć krompir u ustima.

Француски, италијански, шпански су јако милозвучни, а опет темпераментни...

Немачки и сви скандинавски су толико тврди, рогобатни, да просто вређају уши.

Разлике у германским (нордијским и шире) језицима је далеко већа него у словенским.

Мени шведски, као што рекох, сасвим фино звучи, док је дански као језик пакленог Мордора.

srpski i francuski najlepši, engleski neutralan, svi ostali su ružni

Подсетио си ме на луцкастог Светислава Басару који стоји иза тврдње да је српски до Вукове реформе био далеко најлепши словенски језик, што ће Вук уништити увођењем простонародних речи и израза уз туце турцизама.

Подсетио си ме на луцкастог Светислава Басару који стоји иза тврдње да је српски до Вукове реформе био далеко најлепши словенски језик, што ће Вук уништити увођењем простонародних речи и израза уз туце турцизама.

aj što je drugosrbijanac, ali je i neki pisac, pa bi trebao da zna da to nisu 'turcizmi', nego stare indoiranske i srpske reči

Све је ствар афинитета, односно шта ко воли, то јест коме шта прија.

Мени је на пример француски изузетно ружан језик, основу му чине латинске речи унакажене до непрепознатљивости.
Мелодија тог језика ми је исто безвезе, нагласак готово искључиво на задњем слогу, мутни самогласници као у немачком, затим превише назала плус изговор гласа Р позади у грлу.
Граматика идиотизам, благо речено, број 90 је quatre vingt dix што је нешто типа 40 х 20 + 10 или слично, нема везе с мозгом.

Све је ствар афинитета, односно шта ко воли, то јест коме шта прија.

Мени је на пример француски изузетно ружан језик, основу му чине латинске речи унакажене до непрепознатљивости.
Мелодија тог језика ми је исто безвезе, нагласак готово искључиво на задњем слогу, мутни самогласници као у немачком, затим превише назала плус изговор гласа Р позади у грлу.
Граматика идиотизам, благо речено, број 90 је quatre vingt dix што је нешто типа 40 х 20 + 10 или слично, нема везе с мозгом.

Anatomy of a murder SS2.jpg

2у1

Шведски као најлепши скандинавски и турски као један од најмучнијих језика икада. Свакодневне информативне реченице звуче као претња.

Mozda proizilazi iz moje neobjektivnosti, ali norveski bih stavio ispred svedskog. Za turski se slazem, ako gledamo nase okruzenje bugarski.

Najlepši jezici su mi oni koje sam učio :hahaha:

- Brazilski jezik(Portugalski) / Ima zanimljive akcente i zavijanje. Jezik uz koji svaki put kao da ti neko kaže ''Sedi i uzmi kaaafaaauuuuuooo''. Kada ljudi komuniciraju, izgleda kao da se pravdaju svaki čas kako nisu nešto uzeli ili kako neće da se okupaju.

Najružniji jezik mi je francuski i nemački, ne volim ni španski zbog ''S'' koje govore. Arapski kao da neko sve vreme povraća... Zanimljivo mi je da vidim koliko tek dijalekta postoji u Indiji recimo. To je kao univerzum za sebe. Svako selo svoj jezik...

Italijanski ni ne moram da znam da bih sve rekao.

italian-hand-gesture.jpg

Bene.

Back