Најлепши делови Републике Српске и Федерације БиХ

Милан 1977

Zainteresovan član
Poruka
378
Драги моји, волео бих да чујем ваше мишљење о наведеној теми :) :) :)
Мој став је следећи:
Република Српска: Романија, Пале и Требиње
Федерација БиХ: Чапљина (мој други завичај), Дубравска висораван и Мостар

Могуће има људи који су обишли више мјеста и крајолика у Босни и Херцеговини, прокрстарили је више од мене уздуж и попријеко, али нема пуно.
Када бих правио неки свој избор најљепших дијелова, крајолика, то је за мене немогућ задатак. У једном моменту бих најбројао нека мјеста и крајеве, за сат времена бих предност дао неким другим. Пристрасан јесам, љепотицу на Врбасу, Бању Луцу, ћу фаворизовати, али толико је лијепих градова, рајских крајолика, планинских масива и још љепших им обронака. Романија, Мањача, Козара, сваки поглед на Уну, Јањ, Пливу и крајолике око ових љепотица су да се душа напоји, па кањон Врбаса, Требиње, крајолици око Јајца су нешто јако близу рају, не заостају пуно ни они око Мркоњића. Својевремено у млађим данима сам планинарио, уз то сам и страствени гљивар, кроз ту своју велику љубав упознаио сам и многе прикрајке који нису толико популарисани али не заостају по љепоти.
Како су већ неки фаворизовали Романију, ево једне пјесме коју често наручим током разноразних весеља

Back