Najlepše plaže za 2026 godinu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..meni su dobre i ove moje koje nisu na listi… 😋

IMG_8756.jpeg

IMG_1049.heic.jpeg

IMG_3250.jpeg

Lepo izgleda ova plaža iz Oregona. Šteta što je tamo dosta ladno za kupanje, čak i u high summer.
Na obali Oregona je i Cauldron Point (Goat Rock Beach) gde je snimana završna scena u filmu Goonies. Veliki hit po video klubovima u YU sredinom osamdesetih.

Pogledajte prilog 1867861

Cauldron Point je dosta južnije od Cannon Beach-a (slika koju si priložio).

Cela obala Oregona poznata je po prelepim, dugim i gotovo beskrajnim plažama poput ovih na slikama.
Treća slika je sa filterima (nije moja lična), ali prava lokacija, a ostale sa raznih putovanja slikane mojim iPhone.

Inače, gotovo sve plaže koje nisu blizu ekvatora prilično su hladne za kupanje iz jednostavnog razloga što su na okeanu, pa se po temperaturi vode ne mogu porediti sa toplijim morskim plažama.

Čak je i na Havajima voda često iznenađujuće hladna.

IMG_2678.jpeg

IMG_1062.jpeg

IMG_2679.jpeg

IMG_8756.jpeg

IMG_8755.jpeg

IMG_8749.jpeg

Poslednja izmena:
Aha, znači misinformacija. Ja se setio te plaže iz filma kad vidoh ovu tvoju iz prethodnog posta, pa ko, reko, da se pravim pametan i da ubacim fotku. Moja greška, nisam proverio ono što mi na prvu loptu u pretrazi izašlo.
Hvala na ispravci.

Ma nema šta da se izvinjavaš…

Cannon Beach je baš poznat po toj steni, to im je glavna turistička atrakcija.

Inače bi se ljudi iznenadili koliko je turistička ponuda na obali zapravo skromna – ima vrlo malo hotela i pratećih sadržaja.
Njima je najvažnije da priroda ostane što više netaknuta.

Aha, znači misinformacija. Ja se setio te plaže iz filma kad vidoh ovu tvoju iz prethodnog posta, pa ko, reko, da se pravim pametan i da ubacim fotku. Moja greška, nisam proverio ono što mi na prvu loptu u pretrazi izašlo.
Hvala na ispravci.

Evo sad sam google o filmu… Sliku si dobru postavio, ali je lokacija pogresna… nije snimano Cauldron Point nego Cannon Beach - Haystack Rock (sa slike)

Prema mišljenju korisnika TripAdvajzora
Na listi deset najlepših plaža sveta za 2026. godinu našli su se predstavnici sa svih kontinenata, a najviše ih dolazi iz Evrope – čak četiri.

-Isla Pasion, Kozumel, Meksiko
-Plaža Elafonisi, Krit, Grčka
-Laguna Balos, Krit, Grčka
-Igl Bič, Aruba
-Praja da Falezija, Oljos de Agva, Portugal
-Banana Bič, Phuket, Tajland
-Zaliv La Hoja, San Dijego, Kalifornija
-La Pelosa, Sardinija, Italija
-Menli Bič, Sidnej, Australija
-Kolonija pingvina na plaži Boulders, Sajmons Taun, Južna Afrika.

IMG_7008.jpg

Moj "blast from the past" kad smo kod Havaja. Nisam bio na Maui ali jesam na Oahu, na koji sam došao iz Australije koja zaista ima fenomenalne, čak senzacionalno dobre plaže. Na listi iznad je Menli kod koje sam baš i stanovo prilikom posete Sidneju i baš nema veze s mozgom da je to uopšte i najbolja plaža u Australiji a kamo li medju prve 10 na svetu. Manly je deo Sidneja gde stanuju bogatuni, pored plaže je šetalište, zaebancije i tako to, ja bih onda pre na listu stavio plažu Bondi ako su stavljali poznate a ne najbolje.
A kad smo kod poznatih plaža, iznad na slici iza mene je čuvena Waikiki beach za koju sam se, kada sam došao iz Australije, bukvalno pomislio "ovo li oni zovu plaža?" Jeste da su tu fotke dobre u zalazak sunca sa ugašenim vulkanom "Diamond head" u pozadini ali sama plaža je nula, čak od lošijih gradskih plaža na kojima sam bio.
Zato i kažem ma mani me "najboljih" i "najpoznatijih" plaža, daj neku dobru za koju niko ne zna, takve mi se uvek mnogo više dopadaju.

Poslednja izmena:

Back