Najlepše planine u Srbiji

pjovanovic

Početnik
Poruka
13
Koje planini u Srbiji su vam najlepše za odmor?
Meni je Tara među najlepšim. Volim aktivan odmor na kom mogu da obiđem što više atrakcija, a Tara je sjajna za to.
Omiljene atrakcije na Tari su mi jezero Zaovine, vidikovac Banjska stena, manastir Rača i izvor Lađevac.
Za obilazak biće vam dovoljan vikend.

manastir-raca-6.jpg

Vidikovac Banjska stena je možda i najpoznatiji vidikovac na Tari. Nalazi se na 10km od Mitrovca. Sa vidikovca se pruža prelep pogled na veštačko jezero Perućac kanjon reke Drine i područje Osata u BiH.
Zaovine su sjajno mesto za kupanje, pecanje, pešačenje... Zaovine su čuvene kao mesto na kojem je otkriven živi fosil biljnog sveta, Pančićeva omorika. Na jezeru se nalaze i dva velika ribnjaka gde se uzgaja kalifornijska pastrmka.
Manastir Rača nalazi se kod Bajine Bašte, na obali reke Drine. Ovo je jedan od najznačajnijih manastira koji je tokom istorije imao značajnu ulogu u teškim vremenima u očuvanju srpske pismenosti i književnosti.
Vrelo Lađevac se nalazi u blizini manastira Rača. Smešteno je pri izlasku iz kanjona Rače, na njegovoj desnoj strani. Temperatura vode je između 15 i 18 stepeni Celzijusa. Njegova navodna lekovita svojstva pomažu pri očnim i kožnim bolestima.

Apartmani Tara
Najpovoljniji smeštaj možete pronaći na sajtovima koji se bave izdavanjem apartmana. Cene se kreću od oko 15€ po noćenju.
 

Back
Top