Najlepše ljubavne priče u Srba!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Videla sam taj goblen...nalazi se na ostrvu Gospa od Skrpjela!
Vezla ga je Jacinta Kunic-Mijovic 25 godina cekajuci svog pomorca od srebrnih, zlatnih niti i od svoje kose...istrajnost te zene i njena ljubav, kao i umetnicko delo nikoga ne ostavlja ravnodusnim.

EVO zašto volim forume!!!! Joooooooooooooooooj, hvala ti do neba! Izludeh da se setim ko je radio i gde je goblen. Veeeeeeliki pozdrav :lol::bye:

Увела ружа од Боре Станковића, ко је у прилици нека прочита...нема патетике..чиста емоција и љубав....Бора је феноменално написао ту приповетку. Топло препоручујем. Књига се зове ,,Стари дани,,.

Увела ружа од Боре Станковића, ко је у прилици нека прочита...нема патетике..чиста емоција и љубав....Бора је феноменално написао ту приповетку. Топло препоручујем. Књига се зове ,,Стари дани,,.

Borketa, samo da potvrdim tvoju preporuku. Potpuni sam fan Bore Stankovića. Inače, nedavno sam naišla na podatak da su mu se divili i Dučić i andrić, smatrajući ga našim najboljim pripovedačem, pripovedačem bez premca u domaćoj književnosti, ali mu politička vremenma u kojima je živeo i stvarao nisu išla "na ruku".

Mozda je prosao zivot ceo od onog dana kad' sam nju sreo, kad ugleda te oci plavi kosu boje pokosene trave.

Ah pomislih lepa li ona i ne cuh zvuk onoga zvona sto je u smrt zove polako eh da sam znao vecno bi plak'o

Ruku mi pruza kao da pita:"volis li polja, reke i zita?"I pruzih ruku ruci sto drhti i pruzih ruku vapaju.
smrti

I tada saznah pred kime stojim.Pred onom sto zivi u snovima mojim, opijena bdi i provodi noci i dane u dimu MARIHUANE.

Hteo sam ljubavlju da sprecim drogu, jer sta je ona zgresila Bogu.Zvao sam noci i zvezde da joj sude, htela je da voli i voljena bude.

Uzalud behu sve molbe moje umrese oci plave boje, i proklinjem cas ovoga dana i smrt sto donosi MARIHUANA.

Ana devojka ociju plavih i kose sto hiljadu devojaka nose i svi ce jednoga dana biti gde je sad' Ana.

Na grobu njenom zaplakah prvi i reci ispisa kapima krvi.Umrla je u svitanje dana, bila je lepa i zvala se Ana...

a znala je da narkomani dugo ne zive, da se kratko svojim delima dive.Volela je da bode svoje vene, volela je mnoge, a mozda i mene...

*Mozda je proshao zivot ceo, od onog dana kad sam je sreo, kad prvi put ugledah ochi plave i kosu boje pokoshene trave.

*Ah pomislih lepa li je ona, al ne chuh zvuke onoga zvona, shto je u susret zovu polako, da sam znao, vechno bih plak'o.

*Ruku mi pruzi kao da pita: "Volish li reku, polja, zita?" Ruku joj pruzih, ka ruci shto drhti, pruzih joj ruku u zagrljaj smrti.

*I tek tada shvatih, pred kojom stojom... Pred onom shto zivi u snovima mojim, i onako bleda provodi dane, u dimu crne marihuane...

*Hteo sam ljubavlju da oteram drogu, jel, shta je ona skrivila Bogu? Zvala je nocas zvezde da joj sude, htela je da VOLI, VOLJENA da bude....

*Uzalud behu sve nade moje... umreshe ochi plave boje... Preklinjem svitanje novoga dana i zlo shto nanese marihuana.

*Ana, devojka plave kose, Ana...ime shto hiljade devojaka nose... i ja cu otici jednoga dana ... tamo gde je prerano otishla Ana...

*Na njenom grobu zaplakah prvi, i ispisah rechi kapima krvi... umrla je u svitanje dana , bila je prelepa, zvala se Ana ...

*A znala je da narkomani dugo ne zive, i da se kratko svojim snovima dive, volela je da bode svoje vene, volela je zivot, a mozda i mene....

Posveceno jednom Milanu
16.04.1996.
:(

z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back