Л
Лилит
Gost
Који је песник, по вама, дао најљубавнију песму свих времена?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Лилит:Који је песник, по вама, дао најљубавнију песму свих времена?
Лилит:Слажем се да је Лазина "Santa Maria" непревазиђена у нашој лирици, а од страних бих издвојила Пушкинову песму "Волео сам вас" и песму посвећену Ани Петровној Керн.
Лилит:Nazalost nisam imao prilike da procitam "Voleo sam vas" tako da ne mogu da dam nikakv komentar, kada je procitam pricacemo i o njoj shto da ne !!!!!!!!!
mada moze da prosje i Milosh Crnjanski sa svojom SonatomLilu:Najlepsa ljubavna pesma je "Ljubavna pesma" J. Ducic... ma da i "Mozda spava" V. P. Dis je tu negde...
Totalno si u pravu,Petrarkin "Kanconijer" je ubedljivo najlepsa ljubavna pesma!Stoorbak:Лилит:Који је песник, по вама, дао најљубавнију песму свих времена?
Pa shto se tice nashih pisaca definitivno je Laza Kostic sa njegovom ne prevazidjenom " Santa Maria De la salute". Shto se pak styranih tice to je sigurno Francesko Petrarka i "Kanconjer"!!! To je neko moje mishljenje ako neshto ima protiv neka kaze PP
Feanor the elf king:Totalno si u pravu,Petrarkin "Kanconijer" je ubedljivo najlepsa ljubavna pesma!Stoorbak:Лилит:Који је песник, по вама, дао најљубавнију песму свих времена?
Pa shto se tice nashih pisaca definitivno je Laza Kostic sa njegovom ne prevazidjenom " Santa Maria De la salute". Shto se pak styranih tice to je sigurno Francesko Petrarka i "Kanconjer"!!! To je neko moje mishljenje ako neshto ima protiv neka kaze PP
die_happy85:I da ne zaboravim da dodam da sam veliki fan Zeljke Jerkovic i Pesnika ppPppppppPPp
Mozda nisu bas toliko poznati masi, ali obozavam njihova dela ;o)
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..................)))))))))))))Pesnik:Jesam li ti ikada pricao o sreci i nesreci
i o njihovim susretanjima?
Jesam li ti nekada pricao?
Jesam ili nisam?
Ne znam...
Ne secam se nicega.
Da li se ovo zove kraj?
Sreca i nesreca kao ti i ja.
Jesam li ti nekada pricao o putevima
na podnozju Stare planine?
Jesam li imao hrabrosti
I bio samo iskren?