- Poruka
- 88.125
A ono sto si ti sa Nikeovog sajta kopirao odnosi se na pojam "year-over-year" a sto ocito ne razumes.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ono sto si ti sa Nikeovog sajta kopirao odnosi se na pojam "year-over-year" a sto ocito ne razumes.
Ja imam original u Vietnamu proizvedene, proizvode se i u Kini, nekada i u Indoneziji, Filipini, Tajvan...cak i Juzna Koreja.Ove su kupljene bile u Nemačkoj i pisalo je prc .
Sta hoces onda i meni Nike traju dugo.Bile su tad veoma skupe , trajale mozda 5 godna i ne smrdljaju noge ko u ovim nasim .
Nike proizvodi najbolje kosarkaske patike, tu ne moze da se kaze da im nedostajalo inovacija, ne samo Jordanke nego i drugi signature brendovi ...mada licno smatram da Jordanke nisu kvalitetne kao nekada.Poznajem bar 5-6 porodica koje radi za Nike u Beaverton (headquaters), predgradje PDX. Istina je da su 2024 poceli plan restruktuiranja (citaj otpustanja) i da cak i oni sa menadzerskim pozicijama nisu znali da li ce popiti otkaz...Ne znam koliko je otpusteno, kazu plan je 2% u ukupne radne snage. Za otpustanja u drugim gradovima, ne znam sta se desavalo i da li ih je bilo...Inace u PDX je i Adidas headquarters.
Kako se meni cini, Nike se dosta opustio (iako im Jordan kolekcija i dalje razbija sa prodajom), godinama nije radio nikakve inovacije, a drugi su napredovali i osvajali nove kategorije trzista. Nike je ostao atletska firma, i sada valjda smisljaju sta dalje...Radnje su zaista i dalje pune, ali vecinom su to Outlet Store (uglavnom van grada u specijalizovanim trznim centrima) gde je cena znacajno povoljnija. Recimo vrlo pristojne patike za $30-$50, a poneki AirMax mozda za $100-$130. Cene najnovijih kolekcija,u radnjama koje su u centru grada su poprilicno paprene.
Adidas se presaltovao na modne patike, i sve je vise takvih modela, koje koliko vidim po radnjama zene vole i kupuju.
Hoka je poznata po modelima za hiking, mislim da ima i za trcanje modele, meni se licno ne svidja niti dizajn, niti sto je mnogo teska, ali ih ljudi hvale i kupuju i pored veoma visoke cene.
I na kraju ON Running je firma napravljena da pravi fancy udobne patike, i za sada imaju ogromnog uspeha. Cloud modeli su veoma polularni, veoma lagane i kazu udobne (moja zena nije odusevljena). Inace jedan od vecih investitora je Roger Federer.
Inace PDX ima fabricke prodavnice Nike i Adidas, gde se mogu kupiti specificni modeli koji se ne mogu nabaviti bilo kom drugom gradu.![]()
U Engleskoj -- koja je konačno i potpuno merodavna što se tiče ENGLESKOG jezika, za razliku od njenih bivših i sadašnjih kolonija od Irske preko SAD i Indije do Novog Zelanda -- "Nike" se izgovara /naik/ a NE /najki/.
Nike proizvodi najbolje kosarkaske patike, tu ne moze da se kaze da im nedostajalo inovacija, ne samo Jordanke nego i drugi signature brendovi ...mada licno smatram da Jordanke nisu kvalitetne kao nekada.
Ja imam original Nike jaknu New Yorku Giants NFL, stoji mi ..odavno je nisam nosio.Nike ima ogromne radnje, pune svakojake robe, ne samo patika…verujem da pravi dobre kosarkaske modele, u NBA prenosima moze se videti da ih skoro svi nose…
I isprate sve sportske dogadjaje… prošle godine sam nakon finala NFL poslao malom kumiću majcu sa logo-m pobednika..kaže mi da je bio glavna faca u Bgd![]()
Ja imam original Nike jaknu New Yorku Giants NFL, stoji mi ..odavno je nisam nosio.
Problem sa tim starim patikama je sto nisu bas za nosenje vec su kolekcionarski, a garderoba moze da se nosi jer se nece raspasti.…ovde su popularne firme koje prodaju te stare modele patika i ostale garderobe.
Mnogo kolekcionara i solidan biznis, rekao vi…
Problem sa tim starim patikama je sto nisu bas za nosenje vec su kolekcionarski, a garderoba moze da se nosi jer se nece raspasti.
To su vrhunske Jordanke broj 1 model i jedini modeli koji su imali swoosh logo na Jordankama, svi ostali Jumpman logo.
Ti is ocigledno poznavalacTo su vrhunske Jordanke broj 1 model i jedini modeli koji su imali swoosh logo na Jordankama, svi ostali Jumpman logo.
Pratio sam jedno vreme i sam sam imao neke kolekcionarske modele.Ti is ocigledno poznavalac, ja sam vise posmatrac, sticajem okolnosti iz neposredne blizine…
Nisu englezi merodavni da izgovore Najki već onaj ko je osmislio. A na prvom mestu, to i nije engleska rečU Engleskoj -- koja je konačno i potpuno merodavna što se tiče ENGLESKOG jezika, za razliku od njenih bivših i sadašnjih kolonija od Irske preko SAD i Indije do Novog Zelanda -- "Nike" se izgovara /naik/ a NE /najki/.
I sta hoces ovim da pokazes? Da si na kraju poceo da razumevas o cemu pisem?
Budalaštine.Nisu englezi merodavni da izgovore Najki već onaj ko je osmislio. A na prvom mestu, to i nije engleska reč
(neki) Englezi takođe kažu Elvis Prisli, a čovek se preziva Presli.
https://youtu.be/_o92tq_WGjg?t=7
Američki jutub englezi izgovaraju jutjube, ali to ga ne čini ispravnim izgovorom.
https://youtu.be/I08eoRnnxzE?t=11
Dosta ljudi u Evropi kažu Trump iako se čovek preziva Tramp...
Budalaštine.
Za pravilni izgovor reči u engleskom -- pa i pozajmljenice iz helenskog -- nadležna je isključivo Engleska.
Sjedinjene Države nemaju nikakvu kompetenciju za ENGLESKI jezik, jezik ENGLEZA I ENGLESKE.
Za grčku boginju jer je reč o slovu eta/ita, da.Ala si se pošteno nalupao….
Nike je dobio ime po grčkoj boginji pobede i u Americi se izgovara nai-kee (najki)
Edit:
nebilo mi dosadno, pa pogledao sta pise u Cambridge Dictionary- kaže da se takodje nai-kee izgovara u Britaniji..![]()
U Engleskoj oni koji nose prozvode firme Nike, dakle mladi ljudi, izgovaraju to kao jednosložnu reč.…ajde pametnjakoviću daj nam primer iz nekog English Dictionary kako se pravilno izgovara reč Nike