Najjeftiniji mogući obrok.

Italijanska kuhinja je uglavnom jeftina, testenina sa nekim sosevima, rižoto…

Ja se hranim prilično jeftino zato što verujem da jednostavna hrana bolja i uzgajam dosta povrća na terasi.

Nema ništa bolje od ovsene kaše za doručak onda kuskusa, pesta đenoveze od domaćeg bosiljka, zapečenog krompira uz sir ili kiselo mleko… sve je to jeftino i zdravo!

Imam ovu moju beloušku što još davnih dana harala obalama Topčiderke i tamanila sitnu ribu, pa onda odem autostopom i na obroncima Fruške gore naberem svež sremuš, pečurke, maslačak i koprive (ne one tvoje koprive @eveline). Natočim izvorsku vodu usput, pozajmim kašiku masti i nešto začina od komšinice, kupim jedan polubeli leba i u Košutnjaku zapalim vatricu. Prvo dobro išamaram beloušku da odmekne pa je stavim u kotlić sa malo soli i dovoljno vode da ona ogrezne ( ma šta to ogrezne značilo) i stavim na vatricu. Pa kad se malo prokuva promenim vodu i dodam koprive. Sa strane naseckam pečurke i sremuš na sitno, maslačak oduvam uz voli me - ne voli me pa i njegovu stabljiku naseckam. Zatim na masti propržim mekanu beloušku sa pečurkama i koprivom i na kraju dodam začine. Salaticu napravim od, sremuša i maslačka i to sve jedem uz polubeli leba. Prilegnem da odmorim ispod hrasta, kad vidim nešto me ujelo na nezgodno mesto, ja uzmem odma uberem bokvicu i privijem. Ehh...
Posle ovog češ neko vreme imati najjeftiniji mogući obrok. U stvari, besplatan.
Branje sremuša na fruškoj gori je ove godine zabranjeno pa te možda dovede do zatvora gde se obroci ne plaćaju.

Ја сам пре 2 недеље јео 1 пут у животу Кљукушу илити Трепу
и одушевио се од тог лепог,пристојног Укуса!

Кромпир,брашно,црни лук,Уље.

-Обариш кромпир,изгњецкаш га..црни лук ситно исецкан,брашно,Уље-све то заједно у Рерну пола сата,
Сензација:heart:

Back