Najjeftiniji mogući obrok.

Dajte predloge, kriza je pa da se potpomognemo malo. Moja potrošačka korpa je sada toliko mala da me prosto sramota. Al mojne ono leba i masti, to svi znamo. Nego nešto malo maštovitije, krativnije... Bilo bi dobro i da je to što predlažete zdravo, a i da kažete gde mogu da se nabave sastojci, mojne ste jaja.

Доручак

1. Овсене пахуљице. Кад се узиамју на мерење, кило изађе 150 динџи. Поједеш 150 грама за доручак, уз јогурат, рецимо 200 грама. Цена...150 грама овсених је..ма, да заокружимо да поједеш 200 грама овсених то је 30 дин, а јогурат, купиш на акцији оно велико паковање од кило и по за 200 динџи. Дакле, у овсене сипнеш, рецимо 300 грама јогурта, то ти је 40 дин. ДАкле, најео си се за 70 динара и то врло здрав оброк, са свим храњивим састојцима.
2. Једно јаје макс. 20 динџи. Изедеш 2 јајаца, + 2 јајца, то ти је 4 јајца, на то иде 200 грама јогурта, мах 100 динџи, а одличан протеински оброк.

3. Ручак, Кило пиринча 150 динџи. Пиринач кад се скува, баш се рашири, па и не можеш много да га поејдеш, је се напуниш. Дакле, за оброк изедеш 100 грама пиринча то је 15 динара, уз пиринач изедеш нпр. 200 грама белог меса (купиш бело скоске, па га сам одвојиш од костију, јефтиније те изађе него да купиш оне што их месар одвојио). То ти још, не знам... 150 динџи, дакле, ручак 165 динара. Можеш и неко поврће да скуваш уз то. Купујеш оно замрзнуто, ионако нико нормалан не воли много да једе поврће, па само мало убациш да се скува, а како не једемо много поврћа, то ти и није нека цена па да и то рачунам. Можда још 10 динџи по оброку.

4. Ужина. Нпр. изгрицкаш 100 грама кикирикија. То ти је 50 динџи.

5. Вечера. Хм..Неки сир и парадајз...

Ово ти је јеловник нискокалоричан (осим кикирикија), и прилично јефтин. Е сад...ако си дошао на кулинарство да тражиш рецепте за неко велико уживање у јелу јер волиш да будеш "лепа па дебела", онда мурсх!!! Не подносим дебеле људе.

Dajte predloge, kriza je pa da se potpomognemo malo. Moja potrošačka korpa je sada toliko mala da me prosto sramota. Al mojne ono leba i masti, to svi znamo. Nego nešto malo maštovitije, krativnije... Bilo bi dobro i da je to što predlažete zdravo, a i da kažete gde mogu da se nabave sastojci, mojne ste jaja.
Kad ukradeš nešto iz supermarketa onda je to najjeftinije

Били у продавници неки дан. Ја јако волим чипс али га избегавам. Ем знам да је отров ем ми се накупи као нека тежина, као вода око колена. Али планирали да гледамо филм и ја као, ето могли бисмо. Погледамо цену, оно нешто око 1800 или чак и више по кг. Каже овај мој- нисмо луди, бадеми су 1200.
И у праву је. Сви као здрава храна скупа. А није. Не мора се јести папаја :lol: Нама приличе шљиве :heart:
Baš to. Nije zdrava hrana skupa. Bilo koje povrće , kupljeno pojedinačno ili u kesi očišćeno nije skupo. Neko parče mesa unutra i to je to, ne mora ni meso. Nezdrava hrana je skuplja.

Сада уз пост сам се навадио увече на пасту од кикирикија (у продавници здраве хране пола киле 500 динара) и посни мајонез одличног укуса (око 120 динара у обичној продавници). Наравно, хлеб.

Back