Najjeftiniji mogući obrok.

Зоки

Legenda
Poruka
51.246
Dajte predloge, kriza je pa da se potpomognemo malo. Moja potrošačka korpa je sada toliko mala da me prosto sramota. Al mojne ono leba i masti, to svi znamo. Nego nešto malo maštovitije, krativnije... Bilo bi dobro i da je to što predlažete zdravo, a i da kažete gde mogu da se nabave sastojci, mojne ste jaja.

Ona Marge

Poznat
Poruka
9.686
Svinjska ili goveđa džigerica može da se ispeče, ispohuje, samelje za fašire, skuva paprikaš... Cena joj je ispod 200 dinara po kg, ima je u Rodi najpovoljnije. Tamo imaš i papke po ceni ispod 100 dinara, to može u kupus, pasulj, podvarak...

86bogomoljka

Legenda
Poruka
51.400
Нажалост, када су скромније могућности употреба хлеба и теста се повећа.
Лично сам више за оно како су наше деде, прадеде одрастале. Месо недељом и празницима а између што више "на кашику", боранија, пасуљ, слатки купус, грашак, сочиво, просо... и остало. То све може за 2 дана, без или са трунком меса. Уз проју :heart:
Пецање па рибља чорба :)
Ко има неки воћњак да се обезбеди пекмезима и компотима, уз чај за доручак.

Мене је највише погодила цена јогурта и сира, искрено. Пошто то највише конзумирамо и волимо. Не могу да се начудим да је 1,5 кг јогурта преко 200 дин. Али лепо код сељака у близини по млеко, па прави Богомољка сама, ако ниси размажена.

Заправо, више иритира тај безобразлук који нас је снашао него што је тешко наћи начин.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
51.400
5 jaja i leba za evro
lešnici, ind orasi i sl ima u prodavnici svetofor, 600 kinti kilo
suve šljive, urme
jes da nije za sreću ali je kalorično i nije nezdravo
Да, ја сам се чудила када су неки око оног лудила правили залихе. Па куповали свашта уплашени да ће се десити ко зна шта, а нису орашасто и суво воће. А то ти је чиста калорија без икакве припреме. + што 100 грама мења цео оброк

86bogomoljka

Legenda
Poruka
51.400
Kakav je to lešnik za 600 din/kg? Cena je 1000 po pijacama, ko je tu blesav
Били у продавници неки дан. Ја јако волим чипс али га избегавам. Ем знам да је отров ем ми се накупи као нека тежина, као вода око колена. Али планирали да гледамо филм и ја као, ето могли бисмо. Погледамо цену, оно нешто око 1800 или чак и више по кг. Каже овај мој- нисмо луди, бадеми су 1200.
И у праву је. Сви као здрава храна скупа. А није. Не мора се јести папаја :lol: Нама приличе шљиве :heart:

Frederick_

Domaćin
Poruka
3.561
Kada sam zavrsio faks i poceo da radim, prve godine plata bila bedna, kirija i racuni veliki, pa se snalazilo, odprilike, ovako:

Samo serpa, i sve sto stane u nju. Izdinstas luka, zatim nesto malo mesa (ne mora uopste mnogo, koje god meso da imas) da se izdinsta sa lukom, i onda se doda voda, i kuva se sa onim sto imas od povrca. Zacini po ukusu (so/biber/vegeta/itd...)
Sad, ne ide svako meso sa svakim povrcem, ali uz lepe zacine uvek ce da ispadne lep i zdrav obrok za malo para.
Pasulj i kupus se drugacije spremaju, ali svodi se na isto - nesto malo od mesa, malo vise povrca i to je to.
Ako se snadjes za neku ribu (upecas, ili ti neko pokloni od pecarosa) - eto ti riblje corbe za 2 dana za male pare.
I skuvaj da ti bude za 2-3 dana.
I to ti je rucak.
Dorucak jaja, hleba, bureka. Toga bar ima u Srbiji i nije skupo.
Vecera - nesto lagano, parce leba i nesto sa leba, ionako ne valja previse uvece da se jede.

• Voli
Reactions: Red

Ona Marge

Poznat
Poruka
9.686
jao :(
pa ipak je valjda jeftinije nego u zdr hranama
Badem na primer jeste jeftin, on je 340 za pola kg, od njega može bademovo mleko lepo da se napravi i odličan je za nadoknadu d vitamina po desetak komada dnevno. Ali pistaće su oko 1600 po kili, indijski 1400, suvo grožđe je jeftino, 250 po kili, a ostalo je uglavnom tu negde kao i na drugim mestima.
Ja tamo kupujem odličan hummus 114 dinara 200 gr, vakumiran, sa dugim rokom trajanja i ne mora u frižider.

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
27.253
Dajte predloge, kriza je pa da se potpomognemo malo. Moja potrošačka korpa je sada toliko mala da me prosto sramota. Al mojne ono leba i masti, to svi znamo. Nego nešto malo maštovitije, krativnije... Bilo bi dobro i da je to što predlažete zdravo, a i da kažete gde mogu da se nabave sastojci, mojne ste jaja.

Будите новинарка или новинар

1680337743185.jpeg
mqdefault.jpg