Najjeftinije zemlje za putovanje u 2025 - na listi i Srbija

Ima u Anerici dosta niskobudžetnih kompanija, ali za dodatno plaćanje na aerodromu nikad čuo.
Osim online, kad dodjes na aerodrom svi imaju mašine za check-in, štampanje nalepnica za prtljag i plaćanje. Tvoje je sano da odneses prtljag do šaltera.
Do agenta ide samo neko ko iz bilo kog razloga nije to mogao da obavi na mašini (ili online)
Razumem za sedište, prtljag, prioritetni boarding, ali za check-in….cist bezobrazluk
Pa upravo i ne naplaćuju online čekiranje i na automatu nego isključivo ako odeš na pult. Valjda hoće da obeshrabre.
Da, slažem se . Bezobrazluk je.

Pa upravo i ne naplaćuju online čekiranje i na automatu nego isključivo ako odeš na pult. Valjda hoće da obeshrabre.
Da, slažem se . Bezobrazluk je.

pa nekad moras na pult, desilo se i meni nekoliko puta, od recimo ako imas više letova pa moras posebno karte da dobiješ, pa ako imas životinju sa sobom u avionu, ili neka security provera …i sad ti oni naplate extra a njihov sistem ti ne dozvoljava da to odradiš online

Sledeće ima da bude…ako narucis hranu iz restorana za poneti..nema naknade..ako hoćeš da sednes..plati dodatno 😀

Ima u Anerici dosta niskobudžetnih kompanija, ali za dodatno plaćanje na aerodromu nikad čuo.

Razumem za sedište, prtljag, prioritetni boarding, ali za check-in….cist bezobrazluk

Wizz Air to ima pa barem jedno zadnjih 10 godina ali verovatno i duže. Za onoga koji prvi put leti sa njima deluje bizarno, za one stalne to je normalna stvar.
Niskibudžetne kompanije su poznate po raznoraznim trikovima kojima se služe kako bi ti iscedili i poslednji cvonjak i zato treba otvoriti červoro i uši i oči pri bilo kakvom kontaktu sa njima jer na kraju mogu da budu skuplji od “regularnih” avio kompanija.
Wizz Air je pravi low budget nazi koji nemilisrdno meri santimetre i grame ali nisu ni svi ostali mnogo bolji. U Americi Spirit koji je meni lično ekvivalent Wizz Aira u Evropi, ima opciju da kada kupiš kartu sa velikim prtljagom nemaš mogućnost da platiš za carry on osim ako ne kupiš economy plus kartu koja košta skuplje i ima dodatne servise koji ti obično nisu bitni. I tako kada se posle 2 sata vrtenja i po sajtu i aplikaciji ubiješ od traženja da dodaš carry on i na kraju odustaneš na aerodromu te dočeka neprijatno iznenadjenje da za malo koferče moraš da platiš $80 kada te je cela karta koštala $90.
I tako dalje….za sada su Azijske low budget kompanije još uvek najbolje jer deluje da se još nisu naučili od ovih zapadnih lopova koji su izmislili kradju i pljačkanje na kompletno svakom nivou čovekovog postojanja. Kroz istoriju.

Nama je Southwest Arilines je najbolja low-cost companija kojom letimo. 1 prtljag i carry-on su besplatni, boarding proces im je drugaciji (čeka se i redu po brojevima, i prioritet se doplacuje, ali nema rezervisanih sedišta), avionu novi…
Cena karte je dobra, čak šta više fantastična ako kupis kad je akcija..na primer do LV ili SF nadjemo za $50, ili do Hawaii $150.

Nama je Southwest Arilines je najbolja low-cost companija kojom letimo.

Slažem se, Southwest jeste najbolja Američka velika avio kompanija koja je ujedno i low cost ali ne samo zato što to ti i ja mislimo već zato što je proglašena za broj jedan kompaniju po broju zadovoljnih kupaca u ekonomskoj klasi u Americi.
Ispod je lista najboljih low cost kompanija u svetu i naravno Azijske kompanije zauzimaju vrh liste a pomenuti Wizz Air nije ni medju prvih 10 u Evropi. Iz Srbije oni su medjutim popularna opcija, leteo sam sa njima pre dva dana.😕

https://www.worldairlineawards.com/worlds-best-low-cost-airlines-2024/

Slažem se, Southwest jeste najbolja Američka velika avio kompanija koja je ujedno i low cost ali ne samo zato što to ti i ja mislimo već zato što je proglašena za broj jedan kompaniju po broju zadovoljnih kupaca u ekonomskoj klasi u Americi.
Ispod je lista najboljih low cost kompanija u svetu i naravno Azijske kompanije zauzimaju vrh liste a pomenuti Wizz Air nije ni medju prvih 10 u Evropi. Iz Srbije oni su medjutim popularna opcija, leteo sam sa njima pre dva dana.😕

https://www.worldairlineawards.com/worlds-best-low-cost-airlines-2024/
Iz Srbije su oni jedina opcija za veze sa Evropom, jer EasyJet je otišao kao i Vueling kad su krenuli direktno da lete za Španiju, Ryan ima tek koju liniju iz Niša osim ako i to nije ukinuo, FlyDubai je namenski na jednoj liniji kao i ovi turski što lete po Antalijama i sl.

Mi smo bukvalno osuđeni na Wizz, nema tu ni p...od popularnosti. Ja za Berlin radije platim neku desetinu eura više i vozim se koliko toliko pristojno sa AirSerbia. Ali nekima to znači.
Ali neke destinacije su skoro isključivo ostavili wizz. Evo sad hoću u Strazbur za gregorijanski božić i jedina iole blizu opcija mi je wizz do Bazela tačnije Mulhausa pa voz. I ništa u ponudi Air Serbia mi tu ne igra.

Iz Srbije su oni jedina opcija za veze sa Evropom, jer EasyJet je otišao kao i Vueling kad su krenuli direktno da lete za Španiju, Ryan ima tek koju liniju iz Niša osim ako i to nije ukinuo, FlyDubai je namenski na jednoj liniji kao i ovi turski što lete po Antalijama i sl.

Mi smo bukvalno osuđeni na Wizz, nema tu ni p...od popularnosti. Ja za Berlin radije platim neku desetinu eura više i vozim se koliko toliko pristojno sa AirSerbia. Ali nekima to znači.
Ali neke destinacije su skoro isključivo ostavili wizz. Evo sad hoću u Strazbur za gregorijanski božić i jedina iole blizu opcija mi je wizz do Bazela tačnije Mulhausa pa voz. I ništa u ponudi Air Serbia mi tu ne igra.
Putno osiguranje preporuka?

Putno osiguranje preporuka?
Imam preko banke automatski sa platinum VISA karticom već godinama, tako da nisam uzimao ništa van toga odavno sem dok je bio COVID.

Ranije sam uzimao Generali jer mi je bio ispred zgrade iskreno, sad se uzima on-line pa bi trebalo istražiti. Možeš temu da otvoriš ako želiš, da ljudi stave iskustva.

Ali neke destinacije su skoro isključivo ostavili wizz.

Ko sa Wizzom leti taj se ne veseli, nisam mislio pipularan medju putnicima nego na aerodromima Srbije, ko god donosio odluke o tome.

Air Serbia, evo šta mi se upravo desilo: kupio sam 2 karte iz Niša za Beograd sa prtljagom, kofer do 23 kg po karti. Na check inu mi kažu da nisam platio za prtljag i na rezervsciji nigde ne piše ništa za prtljag a ni koliko sam platio karte. Oni kažu jednu cenu ali ja imam na aplikaciji banke da je tog istog dana Air Serbiji plaćena neka sasvim druga cena. Na kraju moram da platim ponovo prtljag 50 evra po koferu.
U Beogadu se žalim i oni nalaze da sam platio za prtljag kada sam kupio kartu online i pristaju da mi vrate 50 evra jer tiliko su oba kofera koštala on line. Pa reko mame vam ga nabijem, ko je ovde budala, kako se ne setiste da mi vratite onih 100 evra koje sam platio na aerodromu? Kako sam ja kriv što se vi služite preyebotinama? Dečko se buni, gospodine ne možete da psujete, ma reko j.ebem vam bre mamu u čkupi…..i tako, vratili su mi samo 50😅
Ali žaliću se!

Nova studija koju je sproveo HelloSafe ispitala je prosečan dnevni budžet za jednu osobu u 136 zemalja i rezultati su stigli.
Odlazak na destinaciju koja je poznata po svojoj pristupačnosti kada je reč o cenama može da ublaži čitav stres od putovanja. HelloSafe sproveo je studiju kako bi utvrdio u kojoj državi na svetu nam je potreban najniži prosečni dnevni budžet i tako su sačiili listu od 15 najjeftinijih država za putovanje.

https://n1info.rs/magazin/lifestyle...-i-srbija-a-koliki-dnevni-budzet-je-potreban/

Na vrhu liste je Laos, prelepa zemlja u jugoistočnoj Aziji. Prosečna dnevna potrošnja za jednog putnika ovde je samo 12 evra.

Na drugom mestu je Kazahstan, gde je prosečna potrošnja po danu 16,82 evra, a na trećem Ruanda, gde je prosečna potrošnja 19,22 evra. Nigde na listi prosečna potrošnja nije veća od 35,85 evra dnevno, a države se pretežno nalaze po Africi i Aziji.

Čak se i Srbija našla na ovoj listi, na 15. mestu, a za našu državu kažu da je turisti dovoljno svega 33,46 evra za dnevni budžet.

U nastavku pogledajte listu najjeftinijih zemalja koje treba posetiti u 2025:

1. Laos
  2. Kazahstan
  3. Ruanda
  4. Gana
  5. Mongolija
  6. Jermenija
  7. Burkina Faso
  8. Gruzija
  9. Mali
  10. Mijanmar
  11. Haiti
  12. Malavi
  13. Indija
  14. Nepal
  15. Srbija
Dje je vijetnam
Nova studija koju je sproveo HelloSafe ispitala je prosečan dnevni budžet za jednu osobu u 136 zemalja i rezultati su stigli.
Odlazak na destinaciju koja je poznata po svojoj pristupačnosti kada je reč o cenama može da ublaži čitav stres od putovanja. HelloSafe sproveo je studiju kako bi utvrdio u kojoj državi na svetu nam je potreban najniži prosečni dnevni budžet i tako su sačiili listu od 15 najjeftinijih država za putovanje.

https://n1info.rs/magazin/lifestyle...-i-srbija-a-koliki-dnevni-budzet-je-potreban/

Na vrhu liste je Laos, prelepa zemlja u jugoistočnoj Aziji. Prosečna dnevna potrošnja za jednog putnika ovde je samo 12 evra.

Na drugom mestu je Kazahstan, gde je prosečna potrošnja po danu 16,82 evra, a na trećem Ruanda, gde je prosečna potrošnja 19,22 evra. Nigde na listi prosečna potrošnja nije veća od 35,85 evra dnevno, a države se pretežno nalaze po Africi i Aziji.

Čak se i Srbija našla na ovoj listi, na 15. mestu, a za našu državu kažu da je turisti dovoljno svega 33,46 evra za dnevni budžet.

U nastavku pogledajte listu najjeftinijih zemalja koje treba posetiti u 2025:

1. Laos
  2. Kazahstan
  3. Ruanda
  4. Gana
  5. Mongolija
  6. Jermenija
  7. Burkina Faso
  8. Gruzija
  9. Mali
  10. Mijanmar
  11. Haiti