Najjeftinije resenje

loznicanin

Zainteresovan član
Poruka
478
Imam antenu dovedenu u jednu kucu od wirelesa i sa njom primam signal preko kartice na komjuter...
Treba mi najjeftinije resenje da bih prebacio taj internet na jos jedan racunar u drugoj kuci...
Ima li neko da predlozi nesto pametno,i da li ce mi trebati jos jedna kartica ili ne,daljina od kuce do kuce je nekih 15 metara...
Ja dizem sisteme cesto ljudima,i polovina ima rutere,a polovina mrezne karte,pa me zanima sta da uradim da bih u tu drugu kucu imao mogucnost i za jedno i za drugo...
Dakle treba mi neka najjeftinija mogucnost da se sve to odradi...
Hvala unapred...

najjeftinije rešenje za 15 metara je :

2 ethernet kartice = 2x400 RSD = 800
kabl od 20 m = 20x30RSD =600
žabice 2x10RSD = 20
____________ =1420

na svaki računar po jedna kartica

kabl se razvuče nekako :rumenko:

ne koristi integrisane u ploči već ove posebne , u slučaju
nekog prenapona samo one otkažu - uglavnom tako ;)

Meni treba samo da dovedem internet tu neću stavljati računar kabal povremeno uključim samo kad nekom sredjujem računar 5 minutada samo ispodešavam vezu i to je to.Koliko bi me koštalo bežično rešenje i dali može pošto svaka kartica na sebi ima malu antenicu.

ono što si hteo da čuješ :dash:

2x TP-Link TL-WN350GD =~ 2x1000 rsd
ili više i potom moraš da postaviš connection sharing

ili za drugi računar ako ide na usb-u
USB TP-Link TL-WN321G =~ 1000 rsd
same kartice , nema grancije da će uvek u svakom položaju da se "vide" :confused:

SAMO JOш NEшTO!!!!
šta ste se zapeli za taj wifi :dash:
ove jeftine kartice , nemaju sve mogućnost da
rade kao access point
a u ad-hoc modu ti je bate ograničeno hardverski na 11 mbita u sec
i onda se okoziš dok ažuriraš nešto preko te nove, buduće wifi podmreže :sad2:
hebote...razvlači kabli!

Poslednja izmena:
Znači kabal ipak najevtinije rešenje.Koliko shvatam opet mi u drugoj kući treba jedan ruter dabi sa antenskog kabla pretvorio na mrežnu karticu jel kaao što sam napiso pola korisnika ima instalirane kartice u kompu a pola koristi tutere.

Interesuje me jedna antena nisam uspeo da pročitam naziv.Antena služi za prijem signala na velike daljine provajder je postavio kod mene na kući antena na sebi ima 3ili četri lampice crvene boje koja pokazuje nivo signala od nje ide mrežni kabal do ispravljača od 12V dalje odatle ide drugi mrežni kabal na ruter.Pošto sam jednu spalio radeći nešto na krovu znali neko o kojoj anteni se radi i koja je cena iste.

Back