NAJJEFTINIJA KARTA U BEOGRADU BIĆE 50 DINARA Šapić predstavio nove cene gradskog prevoza: Ostaje karta od 90 minuta, pojeftinila i mesečna!

Admin Sredoje

Vruć 'leba i ajvar na njemu. Mljac.
Administrator
Poruka
105.055
Cena karte koja je važila 90 minuta i iznosila 89 dinara, prema najnovijim najavama gradonačelnika Beograda, biće 50 dinara, a pojeftiniće i mesečna, koja će umesto sadašnjih 3.000 iznositi 2.500 dinara. To je jutros potvrdio Aleksandar Šapić gostujući na Happy TV.

tshk9kpTURBXy9iYjg2MjJjYWIzNDMxZjkwZTRhOGRkNTU2ZGU3NTUxYy5qcGeRkwLNBLAA3gABoTAF


Kvalitet javnog prevoza, ulaskom „Busplusa” u čitav sistem, godinama je opadao jednako kao i naplata, te je nezadovoljstvo i korisnika i Grada raslo, zbog čega je predložena promena sistema i drastično pojeftinjenje javnog prevoza u Beogradu - rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je za TV Hepi pojasnio i da se čitav sistem na ovaj način pojednostavljuje, a novina u odnosu na jučerašnju najavu jeste pomenuto smanjenje cene mesečne karte za jednu zonu i niža cena vremenske karte od 90 minuta.

– Grad će ubuduće biti podeljen na dve zone i postojaće dve tarife. Vremenska karta za 90 minuta koštala je 90 dinara, a sada će biti 50, dok će celodnevna karta za obe zone iznositi 200 dinara. Sedmodnevna karta, takođe za obe zone, koštaće hiljadu dinara koliko je ranije koštala trodnevna. Sledeća velika stvar jeste cena mesečnih karata, koje su se kretale u zavisnosti od zone od 2.990 do 4.990 dinara. Sada će zona A ili zona B biti 2.500 dinara, a obe zone 3.500 dinara. Pojefetinjenja, dakle, idu skoro i do pedeset procenata, što mislim da će ljude opredeliti da plaćaju prevoz – istakao je Šapić.

Jeftinije i godišnje karte za obe zone​

Predlog je da godišnje karte koštaju 25 hiljada za jednu zonu, odnosno 35 hiljada za obe zone, dok je nekada bilo 54 hiljade. Pored osnovaca, pravo na besplatan prevoz imaće i srednjoškolci, a stariji sugrađani više neće na godišnjem nivou plaćati 417 dinara za novu kartu već će im karta biti doživotna. Sve druge povlašćene kategorije ostaju i cena će biti hiljadu dinara. Uvešće se i sistemi plaćanja posredstvom sms-a i aplikacije, ali i na prodajnim mestima, precizirao je Šapić.

Ljudima ćemo ove informacije poslati na adrese da ne bi bilo plasiranja dezinformacija i opstrukcija – rekao je Šapić.

"Neće biti više validiranja karti"​

Neće biti više validiranja karti, a ako se putnik zatekne bez karte neće biti izbacivanja iz prevoza već će mu biti data mogućnost da kaznu plati i to u narednih nekoliko dana po duplo manjoj ceni.

– Te vrste tenzija neće više biti u prevozu, kao ni ulaska na prva i izlaska na ostala vrata niti zadržavanja kod validatora. Naša obaveza jeste da podižemo kvalitet prevoza i vozila i da povećamo frekvenciju vozila na najopterećenijim linijama – naglasio je Šapić.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/s...voz-najjeftinija-karta-bice-50-dinara/c5bhebe
 
Predomislio se danas, al zaista kako ce ti svi konttrolori da postanu preko noci panduri, ne znam :P
Bitno da je problem jedne vožnje odmah rešio i to je neko poboljšanje. Za kontrolore ne znam, nek nauče da zavaruju eto plata sto hiljada
 
Још је мој покојни отац пре 40 година говорио да превоз треба да буде бесплатан,
да га плаћа удружени рад кроз градски буџет,
а "жгадија ученици, пензоси, незапослени да се возају до миле воље и без страха".

Није то била нека кинта за ондашњу привреду Београда,
касније је Ђилас урадио нешто слично и поклањао уџбенике
(и то по два комплета)
ученицима основних школа
уз образложење да је то сића за градски буџет
(због тога сам га баш волео).

Сад је Шапић решио да нас подсети како је било педесетих
кад ни дете ниси могао да возиш џабе
јер је све морало да буде покривено неким плаћањем ...

Не кажем није лош систем, само је компликован,
срећом АИ се развила до нивоа да може доста администрације да обради за кратко време !
 
i ovo postujem, oslusnuo je reakcije ljudi i odmah reagovao i vratio kartu od 90 minuta i jos je skoro duplo pojeftinio.
Ja idem dosta često poslom u KCS, sad je postalo i tamo očajno, neki dan sam ulazio u njihovu garažu 20 minuta,
a izlazio skoro pola sata, za skidanje podataka mi treba oko sat+ vremena, parking me izađe 250 dinara.
I naravno da nije to problem, nego ono nerviranje, čekanje da uđeš, kruženje po garaži, pa onda čekanje da izađeš...
Ozbiljno razmišljam da počnem za to da koristim gradski prevoz, pogotovo sada, kad kamere snimaju sve idiote koji
koriste žutu traku, bus je skoro duplo brži, plus, ne nerviraš se sa budalama u saobraćaju.
 
Lepo samo zaboravio je jednu sitnicu,da necemo da placamo axaxaxa
Сва је вештина у томе да се крађа не назове - крађом.

А хоћеш хлеб да платиш?
И интернет плаћаш?

Хајде пробај нешто друго да не платиш...
 

Nova platforma javnog prevoza po nižim cenama FOTO/VIDEO​

Gradonačelnik Aleksandar Šapić prihvatio je sugestije građana i naložio Sekretarijatu za javni prevoz da delimično izmeni predloge u vezi sa pojeftinjenjem javnog prevoza u Beogradu.
IZVOR: B92.NET PETAK, 7.04.2023. | 16:16 -> 16:36Novina u odnosu na jučerašnju najavu jeste to da će se dodatno smanjiti cena mesečne karte za jednu zonu, kao i niža cena vremenske karte od 90 minuta, objavljeno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.


"Teritorija grada više neće biti podeljena na četiri zone sa sedam tarifa, već će ubuduće grad biti podeljen na dve zone i postojaće dve tarife. Nakon sugestije brojnih korisnika koji su mi se juče javili, vremenska karta za 90 minuta ostaje, ali smo odlučili da joj smanjimo cenu. Koštala je 89 dinara, a sada će i u zoni A i u zoni B biti 50 dinara, što je skoro duplo manje. Celodnevna karta za obe zone, koja će moći da se koristi za teritoriju čitavog grada, koštaće samo 200 dinara, što je najveće pojeftinjenje, jer je do sada za sve zone bila 750 dinara. Karta za sedam dana koštaće samo hiljadu dinara, a ranije je za pet dana koštala 2.390 dinara. Sledeća velika stvar jeste cena mesečnih karata, koja se kretala od 2.990 do 4.990 dinara, u zavisnosti od zone. Sada će zona A ili zona B biti 2.500 dinara, a obe zone 3.500 dinara", istakao je Šapić.


Predlog je da godišnja karta košta 25 hiljada za jednu zonu, odnosno 35 hiljada za obe zone, dok je do sada bila 36 hiljada za jednu, odnosno 54 hiljade za sve zone, navedeno je u saopštenju.Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo
"Osim osnovaca, pravo na besplatan prevoz imaće i srednjoškolci, koji su do sada plaćali između 1.090 i 1.730 dinara. Sugrađani koji imaju više od 65 godina bili su u obavezi da jednom godišnje odu na prodajna mesta i da po ceni od 417 dinara dobiju godišnju kartu. Sada više neće imati tu obavezu već će im karta biti besplatna i doživotna", istakao je Šapić.

Kada je reč o povlašćenim kategorijama, kojih je do sada bilo nekoliko desetina, imale su obavezu da plaćaju od 1.090 do 2.490 dinara. Sve kategorije su zadržane, samo je cena linearno smanjena i iznosiće samo hiljadu dinara, istakao je Šapić.


Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo
Do sada je karta dopunjavana na kiosku, a sada niko više neće imati obavezu da ima kartu, već će naprosto na kioscima dopuniti telefon i posredstvom SMS poruke plaćati javni prevoz. Naravno, oni koji imaju postpejd telefonski račun neće čak ni to morati da rade. Ko bude želeo da ima aplikaciju, ona će mu omogućavati da brže i lakše plaća prevoz, kao i da se prijavi ukoliko spada u povlašćenu kategoriju, naveo je Šapić.

"Novi sistem javnog prevoza ne samo što će višestruko da pojeftini prevoz nego će ga značajno pojednostaviti i uprostiti. Daće nam priliku da postavimo novu platformu kako bi javni prevoz bio daleko bolji, svrsishodniji i efikasniji, te da pokušamo da zajedničkim snagama ispravimo neke stvari koje su poslednjih dvadeset godina sprovođene na način na koji možda nije trebalo da se radi", zaključio je gradonačelnik Šapić.

https://www.b92.net/lokal/beograd/d...og-prevoza-po-nizim-cenama-foto-video-2314852

Foto: Beoinfo
 
Poslednja izmena:
Сва је вештина у томе да се крађа не назове - крађом.

А хоћеш хлеб да платиш?
И интернет плаћаш?

Хајде пробај нешто друго да не платиш...
Pa necu,al mi je uspevalo da nikad ne placam prevoz,zamisli nikad,a to hocu jer ima gradova gde se ne placa,placao bih kad ne bi slagali da su plate porasle 13%, a da mi namirnice nisu poskupele 100-150%, e tad bih placao
 
Pa necu,al mi je uspevalo da nikad ne placam prevoz,zamisli nikad,a to hocu jer ima gradova gde se ne placa,placao bih kad ne bi slagali da su plate porasle 13%, a da mi namirnice nisu poskupele 100-150%, e tad bih placao
evo sad je pojeftinio 40% :D
 
Ja se borim za pravdu protiv lopova,kozu s ledja su nam opljackali,cudo ne stave ko tv pretplatu na racun za struju vozio se ne vozio
ja sam za to da se i placa 500din msecno kao i televizija uz komunalni racun ..i da nema nikakvih karata i kontrola.

inace sad je pojeftinilo pa ces verovatno placati jer to i jeste ono sta zelis. z:mrgreen:
 
ja sam za to da se i placa 500din msecno kao i televizija uz komunalni racun ..i da nema nikakvih karata i kontrola.

inace sad je pojeftinilo pa ces verovatno placati jer to i jeste ono sta zelis. z:mrgreen:

+1

...90 минута је бесмислено, у условима београдских гужви, то може бити и од цветка до зелењака
петком поподне, то су преписали из средње европских градова, где се строго поштује ред вожње и где тих 90мин има праву вредност, а ово да 1200.00РСД по инфостану, и крај приче, какве муње, какви бакрачи, у праву си....

info stan ima 800 000 korisnika!
https://www.rts.rs/lat/vesti/drustvo/4819667/infostan-racuni-placanje.html

Plaćanje računa do određenog datuma u mesecu donosi popuste - ko je zakazao kad zakasne​

Oni koji strogo vode računa o potrošnji znaju da plaćanje računa za komunalije do određenog datuma u mesecu donosi popuste, koji nisu zanemarljivi. Zato je građanima važno da znaju ko je zakazao kada računi zakasne.
Od oko 800.000 korisnika "Infostana", polovina koristi popust koji uglavnom važi do 15. u mesecu. Zato je našim sugrađanima važno da računi stignu na vreme.

800 000 x 10€ = 8 000 000€ mesečno za besplatni GSP svima!
dovoljno kume! to je 267 000€ dnevno za sve polaske!
idi bre! pa dnevno ne sprcaju goriva ni za 20 000€

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...grad-pokriti-poskupljenjem-karata-za-putnike/
Grad pokriva dve trećine troškova GSP-a
Grad pokriva dve trećine troškova GSP-a godišnje. Subvencije iz gradske kase svake godine su 16 milijardi dinara, dok od naplate karata GSP dobija sedam milijardi dinara, iznosi podatke Natalija Stojmenović.

24 000 000 000 = 200 000 000€
računaj da se tačno 100 000 000€ ukrade
to je tačno 8 000 000 x 12 = 96 000 000€ kolko nam treba.
 
Pa necu,al mi je uspevalo da nikad ne placam prevoz,zamisli nikad,a to hocu jer ima gradova gde se ne placa,placao bih kad ne bi slagali da su plate porasle 13%, a da mi namirnice nisu poskupele 100-150%, e tad bih placao
"Не плаћа се" значи да се плаћа из буџета. Хоће рећи... сви плаћају, али се то не види директно.

Неће нестати нешто што је испред тебе само зато што си зажмурио.
 
+1

...90 минута је бесмислено, у условима београдских гужви, то може бити и од цветка до зелењака
петком поподне, то су преписали из средње европских градова, где се строго поштује ред вожње и где тих 90мин има праву вредност, а ово да 1200.00РСД по инфостану, и крај приче, какве муње, какви бакрачи, у праву си....

info stan ima 800 000 korisnika!
https://www.rts.rs/lat/vesti/drustvo/4819667/infostan-racuni-placanje.html

Plaćanje računa do određenog datuma u mesecu donosi popuste - ko je zakazao kad zakasne​

Oni koji strogo vode računa o potrošnji znaju da plaćanje računa za komunalije do određenog datuma u mesecu donosi popuste, koji nisu zanemarljivi. Zato je građanima važno da znaju ko je zakazao kada računi zakasne.
Od oko 800.000 korisnika "Infostana", polovina koristi popust koji uglavnom važi do 15. u mesecu. Zato je našim sugrađanima važno da računi stignu na vreme.

800 000 x 10€ = 8 000 000€ mesečno za besplatni GSP svima!
dovoljno kume! to je 267 000€ dnevno za sve polaske!
idi bre! pa dnevno ne sprcaju goriva ni za 20 000€

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...grad-pokriti-poskupljenjem-karata-za-putnike/
Grad pokriva dve trećine troškova GSP-a
Grad pokriva dve trećine troškova GSP-a godišnje. Subvencije iz gradske kase svake godine su 16 milijardi dinara, dok od naplate karata GSP dobija sedam milijardi dinara, iznosi podatke Natalija Stojmenović.

24 000 000 000 = 200 000 000€
računaj da se tačno 100 000 000€ ukrade
to je tačno 8 000 000 x 12 = 96 000 000€ kolko nam treba.
Све се украде? Занимљиво.

Плате запослених не постоје, цене струје, делова, прања, нових аутобуса... Све је то - нула. Занимљива рачуница, у најмању руку.
 
ja sam za to da se i placa 500din msecno kao i televizija uz komunalni racun ..i da nema nikakvih karata i kontrola.

inace sad je pojeftinilo pa ces verovatno placati jer to i jeste ono sta zelis. z:mrgreen:
500 динара месечно је премало.
 
Све се украде? Занимљиво.
Плате запослених не постоје, цене струје, делова, прања, нових аутобуса... Све је то - нула. Занимљива рачуница, у најмању руку.

ne, zanimljivo je da ti ne znaš da sabereš 1+1

24 000 000 000 = 200 000 000€
računaj da se tačno 100 000 000€ ukrade
to je tačno 8 000 000 x 12 = 96 000 000€ kolko nam treba.

200 000 000€ je godišnji prihod sa kartama i podsticajem od grada
mi bi im od tih 200 000 000 dali 100 000 000 tj 96 000 000€
preko info satana, od 10€ po info stanu, uz opravdanu pretpostavk
da je od tih 200 000 000€ barem 100 000 000€ išlo na PLJAČKU.

to je 550 000€ DNEVNO! zašta bre?! ajde bre....lagite to nekog bez računaljke!
a busevi se kupuje na KREDIT! more mrš!

500 динара месечно је премало.

1200din tj 10EUR je sasvim dovoljno imaš gore moj račun
to je to.
 

Back
Top