Najjače pivo na svetu od kog trne jezik

Sensei

Master
Moderator
Poruka
75.277
Beithir Fire, najjače pivo na svetu, dolazi sa etiketom upozorenja koja poziva potrošače da „ne prelaze 35 ml u jednom sedenju“ zbog neverovatno visokog sadržaja alkohola.

Sva alkoholna pića treba konzumirati u umerenim količinama, ali to ide dvostruko za ekstreme kao što je Beithir Fire, pivo toliko jako da vam se navodno utrne jezik.

Procenjeno na 75% ABV (alkohol po zapremini), ovo ječmeno pivo u škotskom stilu se kuva dva meseca, a zatim se meša sa čistim škotskim alkoholom pre nego što se podvrgne fermentaciji i trostrukoj filtraciji da bi se uklonile sve nečistoće.

1723053855576.png

Pokrenut 2021. godine od strane škotske 88Breveri, Beithir Fire je brzo postigao legendarni status zbog svog ekstremnog sadržaja alkohola. To je i dalje jedno od najintrigantnijih piva na svetu, ali njegovi kreatori upozoravaju smeonike da ne popiju najviše 35 ml u jednom dahu kako bi izbegli intoksikaciju i potencijalne zdravstvene probleme.

„Sa 75% alkohola, Beithir Fire je zvanično najjače pivo na svetu“, piše na sajtu 88Breveri. „Ovo pivo nije za plašljive, preporučuje se uživanje u malim dozama od 35 ml. Nismo odgovorni za rizike koje možete da preuzmete i ne ohrabrujemo vas da budete mačo.”

Nesto se u poslednje vreme, tu mislim na zadnjih 6 meseci sve nesto sablaznjavam sta vidim...
Ili cujem...prvo slusam o higijenskim navikama ljudi u okruzenju , , preznojih se...mislim sad mi je jasno zasto su svi pirgavi , sareni po kozi , pa veci je rizik da nakupe ona kozna oboljenja ako se toliko retko kupaju ....sto je jos zanimljivije , isto vazi za zene i za muskarce...sto je za mene kao muskarca mozda iznenadjenje, verovatno sam idealizovao higijenu zena ili su nove zenske otisle u novi ekstrem...sto mi nije jasno zasto bi....

90% mladih pije ona energetska pica....
Ali pricaju da je koka kola i pepsi stetna....pa zar ti je energetsko onda korisno...?

Pa me sokirala i filozofija, pa to je tolika degradacija , a zovu je osavremenjivanje...

Pa svi ti novi strucnjaci , eksperti , a bez nekih osnovnih normi u svojim oblastima, kao da su prosli kurseve how to ....i postali strucnaci , ili jos gore youtube znalci , koji kao i ja ako bih poverovao svim youtube klipovima shvatio da polovina je klik bajt tj nije uopste tacno....

Beithir Fire, najjače pivo na svetu, dolazi sa etiketom upozorenja koja poziva potrošače da „ne prelaze 35 ml u jednom sedenju“ zbog neverovatno visokog sadržaja alkohola.

Sva alkoholna pića treba konzumirati u umerenim količinama, ali to ide dvostruko za ekstreme kao što je Beithir Fire, pivo toliko jako da vam se navodno utrne jezik.

Procenjeno na 75% ABV (alkohol po zapremini), ovo ječmeno pivo u škotskom stilu se kuva dva meseca, a zatim se meša sa čistim škotskim alkoholom pre nego što se podvrgne fermentaciji i trostrukoj filtraciji da bi se uklonile sve nečistoće.

Pogledajte prilog 1590506
Za ovo je bolje popiti balon vina,nego ovu flasu iz nekoliko dana.

Menjaju tradiciju , pivo se pije da bi pishao a ne da bi se napio....Rakiju pijes da bi se napio a ne da bi pishao....
Skoti u pubu piju pintu piva pa casu viskija, naizmenicno, dok se ne ubiju. Ja sam probao sa njima, ali mi vise nije moglo da stane u besiku, piva mislim. Sa viskijem sam bio skoro u egalu, ali sye.b.alo me pivo.

Inace, jedna od meni najupecatljivijih turistickih tura u zivotu je bila tura po distilerijama viskija na istocnoj obali Skotske tkz Speyside (vodio me drugar iz mladosti kad sam ga pre 20-tak godina posetio u Aberdinu). Obisli smo nekih 4-5 distilerija mini busom turisticke agencije (sto je odlicna ideja jer mozes da degustiras na licu mesta njihove proizvode, to je ulazilo u cenu ture). Sta tamo ima da se vidi i proba ljudi, da na doope padnete...

Back