4thman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.369
Baš na te karte sve religije se i oslanjaju.veruj ti meni da ja još ne znam šta tačno znači u religijskom smislu klanjati se bogu niti mu služiti. šta bogu treba od mene, zameni me i doviđenja, a bog treba meni i pozoveš ga u pomoć a on ako hoće pomogne ako neće džabe mogu da se bičujem po leđima ceo dan ništa ne vredi.
kažu zatim vera bez dela je mrtva, ok al kakva dela? da naranim gladnog pričom o bogu ili da ga odvedem na pasulj?
a ko je duhovno gladan nek ide kod duhovnika, mudraca, starca.
u boga verujem da postoji osećaj u meni a i logikom da iz života se stvara život. drukčije nikako.
Kad si sit trebaju ti priče.
Kad si u nevolji treba ti spas.
Kad si u sreći treba ti... To samo ti znaš.
Kad si gladan pasulj je bolji od svakog boga. A kao boga gledas onog ko ti dade pasulj dok ne budeš sit...
Ironija svega je u tome da trebaš i gladan i negladan biti svestan i sitosti i nesitosti...
I da... Svi odigramo svoje živote i Život ide dalje... Video ti to kao Svetlost, kao Muku, kao Reč, kao Ravnotežu, ili kao hemijsko fizičku biološku akciju reakciju (Tamu) ili pak kao set pravila koja se menjaju Nikada...
SMRT se ne igra.
Iako u pojedinačnom obliku pojma svesti promena je stalna, samo opet zavisi od pojedinca koliko je konstantan u svojem Ja...
Ja i ja...