Najispravniji odnos prema Bogu

pa kako i na koji način da imaš odnos sa Bogom?
hrišćanstvo je tu dalo odgovore.
volite jedan drugog kao što sam i ja voleo vas- hrist.
Teško pitanje. Dovoljno je da znaš da postoji Bog...

Ne moraš mu se klanjati, i trebalo bi iz sopstvenog interesa da radiš kako si rekao, poštuj druge koliko i sebe, iako to poštovanje ima svojih varijacija u odnosu iz kog programa/scenarija si tog Bogom danog života koji jedino zaista imaš...

A Bog će ti ispostaviti račun... Ne brini se...
Kakav si ti takav je i Život oko tebe...

A Tvorac? Ukoliko još uvek postoji ima pametnija posla od bilokojeg pojedinca. Zbog toga postoji i fizička i nefizička ravnoteža da nas sve drži u horizontu... Iako ponekad pomislimo da smo više vertikala, :) sve je da li sopstveni svet vidiš kroz ovakve ili onakve oči...a Svemir je jedan ma koliko svemiraca sa sopstvenim svemirima bilo, bilo hristovi, bilo budini, bilo new age, bili jehovini, bili Alahovi, bili ma čiji ji da su veznici vere...

Ne moraš mu se klanjati, i trebalo bi iz sopstvenog interesa da radiš kako si rekao, poštuj druge koliko i sebe, iako to poštovanje ima svojih varijacija u odnosu iz kog programa/scenarija si tog Bogom danog života koji jedino zaista imaš...

A Tvorac? Ukoliko još uvek postoji ima pametnija posla od bilokojeg pojedinca. Zbog toga postoji i fizička i nefizička ravnoteža da nas sve drži u horizontu... Iako ponekad pomislimo da smo više vertikala, :) sve je da li svet vidiš kroz ovakve ili onakve oči...
veruj ti meni da ja još ne znam šta tačno znači u religijskom smislu klanjati se bogu niti mu služiti. šta bogu treba od mene, zameni me i doviđenja, a bog treba meni i pozoveš ga u pomoć a on ako hoće pomogne ako neće džabe mogu da se bičujem po leđima ceo dan ništa ne vredi.
kažu zatim vera bez dela je mrtva, ok al kakva dela? da naranim gladnog pričom o bogu ili da ga odvedem na pasulj?
a ko je duhovno gladan nek ide kod duhovnika, mudraca, starca.
u boga verujem da postoji osećaj u meni a i logikom da iz života se stvara život. drukčije nikako.

A Tvorac? Ukoliko još uvek postoji ima pametnija posla od bilokojeg pojedinca. Zbog toga postoji i fizička i nefizička ravnoteža da nas sve drži u horizontu... Iako ponekad pomislimo da smo više vertikala, :) sve je da li sopstveni svet vidiš kroz ovakve ili onakve oči...a Svemir je jedan ma koliko svemiraca sa sopstvenim svemirima bilo, bilo hristovi, bilo budini, bilo new age, bili jehovini, bili Alahovi, bili ma čiji ji da su veznici vere...
Tvorac hranidbenog lanca će ti što?

Prilozi

• main-qimg-4dc9d2c26e13ffaaeb546abe059a7483-pjlq.jpeg.jpg
    main-qimg-4dc9d2c26e13ffaaeb546abe059a7483-pjlq.jpeg.jpg
    55,5 KB · Pregleda: 1

Back