Najgora knjiga

Zaboravljate Koelja... ja sam posebno kivna na njega.

Eh... sjecam se... od svih knjiga koje sam chitala, najteze mi je pala ''Djetinjstvo'' od Gorkog.
Naravno, on je odlichan pisac, medjutim... u godinama koje su doshle ne mogu reci da sam prochitala josh mnogo toliko muchnih knjiga.

Dakle, ne najgora shto se tiche kvaliteta, ali kada je subjektivan dozivljaj u pitanju... svakako da.

Držićev Dundo Maroje. Jedina knjiga koju mi je došlo da razbijem od zid, a morala je pročitati jer je bila lektira. Zašto to jednostavno nisu preveli, kao i svaki drugi strani jezik, nego napravili oooogroman riječnik na kraju knjige i prisilili me da pretražujem svaku drugu riječ?

angely:
Moze li neko da mi kaze jel samo ja ne mogu da citam knjige sa 'partizanskom' tematikom
nesto kao Orlovi rano lete,Dozivljaji N.Bursaca...

Danas verovatno sa ove vremenske distance i ja bih ti se pridruzio u oceni da je partizanska tematika deplasirana. Medjutim, u vremenu kad sam ja citao Copica po prvi put (tamo neke 83, 84 godine), veruj mi, osnivao sam i svoju druzinu, pravio "logor tepsiju" u svom dvoristu itd. Tako da ti moram reci, kasno si se setio da citas te knjige, ili si se kasno rodio. :)

Pa dobro, ali nekima takve, depresivne-do-koske knjige upravo i odgovaraju.
Meni, na primer. Obozavam ''Stepskog vuka''.
~~~~~
Eh, da... navela bih i sve one knjige za neizivljene adolescente, tipa ''Tajni dnevnik Adrijana Mola'', ''Angus, tange i ljubljenje s 'vatanjem'', etc.

"Mein Kampf"
kako kao knjiga, tako i po posledicama koje je izazvala ta knjiga i njen autor.
Nisam imao zeludac da je procitam do kraja.

Sve ostalo, pa verovatno zavisi od toga ko je nesto citao, u kojim godinama i vremenu i sta je ocekivao od knjige.

ender71:
"Mein Kampf"

Sve ostalo, pa verovatno zavisi od toga ko je nesto citao, u kojim godinama i vremenu i sta je ocekivao od knjige.
Ne slazem se sa tobom to govoris sa perspektive ko je napisao, a ne o njenoj sadrzini

ender71:
"Mein Kampf"

ovo nisam citao, ali preporucujem parodiju na Hitlerove ideje, "Mein Kamm" Ephraima Kishona, super je.

Back