Najgora knjiga

Na obali reke Pjedre, Alhemicar je tu negde. Robinzon Kruso je smor (citala sam ga jos u osnovnoj, a secam se kako me smorio), gomila knjiga za lektiru prve i druge godine gimnazije...
Probala sam da citam "Kao voda za cokoladu", lagana knjiga koja ne opusta, nego zaglupljuje. "Spletkarenje sa sopstvenom dusom", "Ljubavnik"od M. Duras mi se ne dopada

OK, izgleda se nisam dovoljno jasno izrazio. Orkanski visovi imaju svoje mjesto u istoriji književnosti, samo što je meni knjiga bila dosadna.
Kad govorimo o lošim knjigama, "11 minuta" je najgore što sam morao pročitati. Žena me natjerala, ako ponovi tako nešto, razvodim se.

Evo dajem i ja jos jedan glas za Alhemicara. Dosta ljudi mi je pricalo kako je knjiga zaista jedinstvena kako produhovljava bla bla bla. Mene je smorila. Jedno veliko nista.
Jos jedan dragulj koji me uspava cim procitam par redova su "Seobe".

Sto se tice knjige "Mi deca sa stanice zoo" interesntno je da je to bila obavezna lektira svih buducih narkomana. Ne mislim da sad da svako ko je procita ce biti buduci zavisnik, ali par ljudi koje znam i koji su jedan zivotni period bili ovisni o drogama (onim tezim) mi je pricalo kako su citali tu knjigu i divili se glavnim junacima i smatrali taj narkomanski svijet kao nesto bas cool. Jednostavno su se nasli u svoj toj prici, godinama ranije nego u stvarnom zivotu.
Meni je to bas bilo interesatno, jer knjiga pretpostavljam (nisam je nikada procitala) treba da ima potpuno drugaciju pouku.
Tako da je mozda dobro sto vam se vecini ne dopada. ;)

frozen1982.:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :

A sto??????????? Tebi se dopada ili se slazes? Pojasni molim te

Ma da svakako ukusi su razliciti. Kako je to bila obavezna lektira, a ja sve odlagala kad je doslo pet do dvanaest morala sam da procitam roman na brzinu, pa mozda zbog toga imam averziju prema tom romanu.
Mozda bih trebala opet da je procitam sada, mozda mi se dopadne ko zna. Inace mi se svidja njegov stil pisanja, izbor rijeci....

frozen1982.:
Ni ja lektiru bas nesto nisam citao. :lol:

Ma ja sam citala lektire (sve nesto nazor) znas ono za ocjenu. A kasnije sam citala te iste knjige za moju dusu. Recimo Danteova "Bozanstvena Komedija" mi se uopste nije dopala kad sam je prvi put procitala, a kasnije na raspustu kad sam je citala mogla sam da sagledam ljepotu i smisao cijele price.

Ps. znaci nema ljutnje sto ti uvrijedih omiljenu knjigu ;)

Ma nisi me uvredila :razz: i nije mi omiljena a sto ti se ne svidja-tovoje pravo.Ja zato i rekoh ukusi su razliciti,hvala Bogu ne bi valjalo da svi volimo isto. :wink:
P.S.Danteovu "Bozanstvenu Komediju" nisam citao,al sam je skoro skinuo sa neta na Engleskom pa cu prvom prilikom. :wink:

postoji samo knjiga koja je ili lose ili dobro napisana... Ne postoji najgora...
Ali postoj e tema..."Orlovi rano lete"... Definitivno jedna od najglupljih... A i bas me je namucio onaj hrvatski jezik.

behemoth:
postoji samo knjiga koja je ili lose ili dobro napisana... Ne postoji najgora...
Ali postoj e tema..."Orlovi rano lete"... Definitivno jedna od najglupljih... A i bas me je namucio onaj hrvatski jezik.
Jes!!!
:lol: Jos jedan covek na planeti koji ne voli Orlove i mene su smorili

Back