Најезда смрдибуба

frootsman

Buduća legenda
Poruka
25.505
.
Мало, мало, па неки чланак о смрдибубама. Говори се о најезди, скоро па неким паничним тоном, као да се дешава некаква катастрофа, непогода страшних размера. Саветују се људи како да се одбране од њих и реше те "пошасти":

ОВАКО ЋЕТЕ СЕ НАЈЛАКШЕ ОДБРАНИТИ ОД НАЈЕЗДЕ СМРДИБУБА
https://www.krstarica.com/zivot/ziv...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

У стан ми улети по која и немам никакав проблем с њима. Узмем комад папира и изнесем их на терасу, оне одлете или остану ту. Све у свему, не сметају ми и не бојим их се, чак су ми и симпатична та мала створења која у српској Далмацији (а можда и другде) зову "смрдљиви Мартин".

Каква су ваша искуства с њима, да ли се заиста може говорити о најезди, да ли их се бојите, ужасавате, да ли су вам гаднa?

Узмем у руку и бацам их напоље, неоштећене.

Имају оне лепљиве ножице и кад их узмем у руку или ставим на длан оне се прилепе. Али, ја онда руку ставим на симс или ограду терасе и оне углавном саме сиђу са руке. Некад мало јаче дунем у њих и оне одлете. Зато углавном користим парче папира.

Пуна ми их је плафоњера. С времена на време се мора просути поприлична количина њихових сувих лешева.

Мало ме нервира када их нађем на чистом вешу који унесем са балкона.

Пуна ми их је плафоњера. С времена на време се мора просути поприлична количина њихових сувих лешева.

Мало ме нервира када их нађем на чистом вешу који унесем са балкона.

Све у свему, ништа страшно. Мада сам присуствовао сцени када је смрдибуба улетела у кућу, а домаћица је панично завапила, обраћајући се мужу: "Убиј је, убиј је!" Одвратно. Мајка двоје деце, а тако крволочна. А муж је рекао: "А зашто бих је убио?" И изнео је напоље.

Све у свему, ништа страшно. Мада сам присуствовао сцени када је смрдибуба улетела у кућу, а домаћица је панично завапила, обраћајући се мужу: "Убиј је, убиј је!" Одвратно. Мајка двоје деце, а тако крволочна. А муж је рекао: "А зашто бих је убио?" И изнео је напоље.

Паметан човек, само се лоше оженио.

.
Мало, мало, па неки чланак о смрдибубама. Говори се о најезди, скоро па неким паничним тоном, као да се дешава некаква катастрофа, непогода страшних размера. Саветују се људи како да се одбране од њих и реше те "пошасти":

ОВАКО ЋЕТЕ СЕ НАЈЛАКШЕ ОДБРАНИТИ ОД НАЈЕЗДЕ СМРДИБУБА
https://www.krstarica.com/zivot/ziv...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

У стан ми улети по која и немам никакав проблем с њима. Узмем комад папира и изнесем их на терасу, оне одлете или остану ту. Све у свему, не сметају ми и не бојим их се, чак су ми и симпатична та мала створења која у српској Далмацији (а можда и другде) зову "смрдљиви Мартин".

Каква су ваша искуства с њима, да ли се заиста може говорити о најезди, да ли их се бојите, ужасавате, да ли су вам гаднa?

Ja ne smem da ih izbacim napolje. Pročitao sam negde da će da me prati loša sreća. Šalim se naravno, ali je činjenica da, od kada nema aviona za zaprašivanje komaraca, smrdibube haraju.

- - - - - - - - - -

Moju mamu je ujela smrdibuba. Imala je lakše crvenilo. A na TV kažu da smrdibube ne ujedaju. A ja sam jednu slučajno spljoštio cipelom na parketu i bila je sva crvena od krvi.

Moju mamu je ujela smrdibuba. Imala je lakše crvenilo. A na TV kažu da smrdibube ne ujedaju. A ja sam jednu slučajno spljoštio cipelom na parketu i bila je sva crvena od krvi.

Заиста нисам чуо за то, да смрдибубе уједају људе.

Ови инсекти из породице стеница (којих има око 40.000 врста), се могу наћи у шумама широм света. Смрдибубе су биљни паразити који се хране биљним соковима воћа, поврћа, цвећа, баштенског и украсног биља, због чега их узгајивачи сматрају за штеточине. Неке врсте смрдибуба су корисне, пошто се хране штетним инсектима.
http://www.novosti.rs/вести/београд.491.html:678600-Kako-se-izboriti-sa-najezdom-smrdibuba

Pocela i najezda onih zutih bubamara.Ove smrdibube preko dana i nisu dosadne,ali uvece,lete na svetlo i lupaju o plafon i luster i postaju dosadne,a sad ce i ove bubamare.kada se smire na plafonu,je ih nlago udarim onom bapalicom za musice i kad padnu na pod,pokupim ih na bapalicu i izbacim napolje.Imam na plafonu stiropor,pa ne moze bapalica da ih ubije,samo ih na kratko osamuti.taman toliko dok je ne pokupim i izbacim napolje sa terase.kod mene u okolini nikada nisam cuo da je smrdibuba ujela nekoga.

Заиста нисам чуо за то, да смрдибубе уједају људе.

Ови инсекти из породице стеница (којих има око 40.000 врста), се могу наћи у шумама широм света. Смрдибубе су биљни паразити који се хране биљним соковима воћа, поврћа, цвећа, баштенског и украсног биља, због чега их узгајивачи сматрају за штеточине. Неке врсте смрдибуба су корисне, пошто се хране штетним инсектима.
http://www.novosti.rs/вести/београд.491.html:678600-Kako-se-izboriti-sa-najezdom-smrdibuba

I ja sam bio u čudu. Ali joj verujem. Ništa nije nemoguće. Možda je smrdibuba pomešala sa fabrikom pa ujela.

Meni neke crne velike bube se namnozile.Da li zohari,bubasvabe neznam sta su.U poljoprivrednoj apoteci su mi preporucili PANCID.Koji se razredjuje sa vodom.
Ima li neko ovde neki savet?

Кад смо већ код бубашваба:

ХЛЕБ СА БУБАШВАБАМА:

Према Уједињеним нацијама, око 9,7 милијарди људи ће шетати Земљом до 2050. године.

УН је препоручио масовно увођење инсеката у људску исхрану – инсекти су богати протеинима, природна су храна и не коштају много. У неколико региона света, попут југоисточне Азије, они се већ конзумирају.

Број људи који гладују у свету повећао се у последње три године, наводи се у извештају Уједињених нација.

Ипак, треба имати у виду да хлеб није направљен са свим врстама бубашваба које шетају градовима света. Истраживачи из Бразила су користили врсту која оригинално потиче из северне Африке. Често је користе, као живу храну, власници егзотичних кућних љубимаца као што су тарантуле и гуштери.

Ова врста се размножава лако и брзо у заточеништву.

https://www.krstarica.com/zdravlje/...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Ја сам већ 2015 отворио тему о овом проблему смрдибуба, о микро нанотехнолошким шпијунским дроновима у служби агента шилда, пентагона, циа, ми6.

Иначе, ја те смрдибубе нисам приметио овог лета, јесени још код мене, може ово бити и лажна вест. Већи проблем имам са горе поменутим жохарима, бубашвабама. Они вероватно припадају швапским обавештајним службама и мислим да су већа опасност од ових британских агената. Једино ако су те бубе - буба руси, нисам стручан сасвим... онда их се не треба превише бојати јер не уједају. Ту су и комарци, сребрне рибице и пауци... Нисам сигуран чији су дронови, али паукове у ћошковима ролетни не дирам пуно, уздам се да ме паучином заштите од ових осталих.

Чуо сам да су у борби против бубашваба најкорисније Пан стоп куглице, ( нисам их још набавио, па да тврдим).

Народно веровање постоји да Смрдибубе/Буба Мартини, иду тамо где су паре, злато. Ако се узме у обзир и легенда о благу Попа Мартина, онда то указује да је Србија постала економска светска сила.
Или да власти тајно складиште или транспортују товаре темпларског, ротшилд злата негде у Београду.

Ја сам већ 2015 отворио тему о овом проблему смрдибуба, о микро нанотехнолошким шпијунским дроновима у служби агента шилда, пентагона, циа, ми6.

Иначе, ја те смрдибубе нисам приметио овог лета, јесени још код мене, може ово бити и лажна вест. Већи проблем имам са горе поменутим жохарима, бубашвабама. Они вероватно припадају швапским обавештајним службама и мислим да су већа опасност од ових британских агената. Једино ако су те бубе - буба руси, нисам стручан сасвим... онда их се не треба превише бојати јер не уједају. Ту су и комарци, сребрне рибице и пауци... Нисам сигуран чији су дронови, али паукове у ћошковима ролетни не дирам пуно, уздам се да ме паучином заштите од ових осталих.

Чуо сам да су у борби против бубашваба најкорисније Пан стоп куглице, ( нисам их још набавио, па да тврдим).

Народно веровање постоји да Смрдибубе/Буба Мартини, иду тамо где су паре, злато. Ако се узме у обзир и легенда о благу Попа Мартина, онда то указује да је Србија постала економска светска сила.
Или да власти тајно складиште или транспортују товаре темпларског, ротшилд злата негде у Београду.

Ja isto leti izbegavam da skidam paucinu.Pauk korisna zivotinja vata i jede muve i komarce.

Back